Die wet kriminaliseer diskriminasie van MIV-positiewe en die gevolge daarvan

Jy is in Inisiasie => VIGS in die howe => Die wet kriminaliseer diskriminasie van MIV-positiewe en die gevolge daarvan
?>

Die wet kriminaliseer diskriminasie van MIV-positiewe en praktiese gevolge op die verbetering van die lewensgehalte van mense wat met MIV en vigs-pasiënte

Junie 3 2014 MIV-draers en vigs-pasiënte het 'n groot oorwinning met die publikasie van die wet, onderteken deur die President Dilma Rousseff, wat enige vorm van diskriminasie in die samelewing sero positief kriminaliseer.

Die wet bepaal dat alle dade van diskriminasie teen MIV-draers bekragtig word swaar gestraf. Die misdade van diskriminasie teen MIV-positiewe geklassifiseer en gepubliseer in die Offisiële Koerant van die basiese regte van mense met MIV / vigs te verseker.

Volgens die nuwe wet kriminaliseer wat enige diskriminasie of bevooroordeeld houding teenoor vigs-lyers kommentaar kan 'n straf wat wissel van een tot vier jaar in die tronk ontvang. Die handelinge beskou diskriminerende sluit segregasie, ontkenning of kansellasie van registrasie van MIV-positiewe leerders in skole, kolleges, kwekerye en alle ander vorme van opvoedkundige instellings op enige vlak van onderwys in die openbare en private instellings.

Die wet kriminaliseer ook die ontkenning van indiensneming en werk vir sero positief, die bedanking of ontslag van professionele mense wat die siekte, diskriminasie in die werkplek of in skole, die bekendmaking van die toestand van die persoon met MIV of vigs-pasiënt het, al dade wat die waardigheid van MIV-positiewe en die ontkenning van gesondheidsorg in hospitale, klinieke en ander gesondheidsfasiliteite aanstoot.

Die wet is reeds in plek en beloof om die werklikheid van MIV-draers en vigs-pasiënte te verander die reg op 'n waardige en gelyke behandeling van alle mense te verseker, ongeag van hul gesondheid toestand.

Wat kan met die nuwe wet verander?

Die nuwe Brasiliaanse wetgewing kriminaliseer die skoolhoof van diskriminasie wat plaag Brasiliaanse samelewing. Die wet is 'n poging om die effektiewe integrasie van positiewe in die samelewing te bevorder, in die arbeidsmark en in opvoedkundige en opleiding omgewings. Die fokus is om vir eens en vir altyd 'n einde met die marginalisering wat bereik mense met vigs vir baie jare in Brasilië en die werklike openbare bewustheid van die siekte te bevorder.

Met die wet, sal die Brasiliane dat enige eensydige optrede teen MIV-positiewe toon aan gevangenisstraf en boetes. Van nou af, alle vorme van diskriminasie is onderhewig aan straf volgens die wet.

Die skepping van die wet

Die wet kriminaliseer alle vorme van diskriminasie teen MIV-positiewe mense in die samelewing is deur die voormalige Senator Serys Slhessarenko, die PT van Mato Grosso voorgestel. Die standaard aanvaar is deur politici en goedgekeur is deur President Dilma Rousseff.

Voor goedgekeur en gepubliseer is deur die Regering, het die wet is wyd gedebatteer en ontleed tydens 11 jaar. Ten spyte van die vertraging in die verbygaan die wet, die maatstaf is reeds beskou as 'n oorwinning, en van nou af, mense met MIV het 'n wetlike gesag om hul regte af te dwing en enige vorm van diskriminasie op grond te bekamp.

Die standaard is geldig vir die hele nasionale grondgebied en bereik al die Brasiliane en buitelanders wat deur 'n tipe van bevooroordeelde houding in Brasilië.

Die praktiese gevolge van die wet

Sedert die publikasie van die nuwe wet in Junie 3 2014, het verteenwoordigers van nie-regeringsorganisasies, die burgerlike samelewing en lede van gesondheidsorg en MIV-positiewe pasiënte is die bespreking van die moontlike praktiese gevolge van die wet. Die wetgewing word beskou as 'n groot deurbraak en 'n doeltreffende instrument vooroordeel te bestry in die Brasiliaanse samelewing.

Baie mense kritiek op die behoefte aan 'n spesifieke beleid vooroordeel te beëindig en straf diskriminasie, maar dit is nodig om die wetgewing te sien as 'n manier om die verskillende ongeregtighede en hindernisse wat histories op MIV-positief is opgelê, soos segregasie en die beperking te versag geleenthede vir persoonlike en professionele ontwikkeling.

Natuurlik, dit was ondraaglik diskriminasie in alle sektore van die samelewing, maar dit neem om 'n instrument om die stryd van sero positief teen verskeie vorme van vooroordeel wat nog bestaan ​​te regverdig. In die praktyk, die nuwe wet waarborg die reg op die sero positief toegang tot werk, gesondheid en kwaliteit onderwys.

Die wet is geskep allerhande ongeregtigheid en diskriminasie uit te skakel in die werkplek, in opvoedkundige instellings, in die akademie, in die staatsdiens en gesondheidsorg in Brasilië. Die groter doel van hierdie wetgewing is ruimte vir die persoon met die vigs-virus kan 'n ordentlike lewe in die samelewing te maak, sonder enige beperking of ignoreer die fundamentele regte van elke burger.

Die invloed van die wet op die arbeidsmark

Vir 'n lang tyd, sero positief het 'n sosiale stigma, veral in die arbeidsmark. Was nie ongewoon in gevalle van onbillike ontslag wanneer werkers met MIV gediagnoseer is. Die gebrek aan inligting oor die siekte, in baie gevalle is, het gelei maatskappye na 'n eensydige standpunt.

Nou, met die nuwe wet, maatskappye moet mense met MIV, asook die behandeling van 'n ander werknemer of individu behandel. Met hierdie, 'n persoon met die vigs-virus besmet is, sal nie meer beperk tot aktiwiteite wat nie geleenthede vir groei en professionele ontwikkeling bied nie, en sal ook nie meer verbied in werksonderhoude.

Die wetgewing sal meer kanse sero positief professionele verbetering en besetting in senior posisies in die arbeidsmark en 'n meer regverdige roetine professionele praktyk. In bykomend tot die versekering van die behoorlike diensvoorwaardes, die wet moet ook die einde van die wanopvatting dat mense met MIV moet verskillend in die werkplek behandel word.

Maatskappye wat nie voldoen aan die wetlike vereistes is onderhewig aan boetes en boetes vir hul leiers en verteenwoordigers.

Die positiewe uitwerking van die wet in Brasilië.

Die Verenigde Nasies se Program vir MIV en vigs het getoon dat die aantal nuwe MIV-infeksies toegeneem oor 11% in Brasilië tussen die jare 2005 en 2013. Brasilië is die teenoorgestelde van verskillende lande van die wêreld waar MIV-gevalle daal elke jaar.

Gegewe hierdie scenario, is dit nodig om wetlike meganismes te beskerm en die sero positief volhou het. Met die verloop van die wet, het die land begin in die rigting van gelykheid te loop en gewaarborg vir lyers van die siekte en behandeling in alle vlakke van die samelewing regte vereis.

N nuwe Brasiliaanse wet begin ook in lyn te bring met die VN-mandaat van die Verenigde Nasies, wat bepaal dat menseregte in alle omstandighede moet gerespekteer word. Tans, Brasilië het meer as 700 duisend mense wat met die MI-virus. Dit is mense wat respek en ondersteuning verdien op alle gebiede van die sosiale en professionele lewe.

Die wet moet voordele aan aksies en veldtogte wat reeds gedoen is in Brasilië om die regte van MIV-positiewe te verseker voeg. Die meganisme moet ook dien as 'n instrument vir bewusmaking en sosiale integrasie.

Verwagte resultate met nuwe wet

N nuwe Brasiliaanse wet verteenwoordig beslis 'n belangrike stap in die bespreking van die rol van die gemeenskap in sero positief. Dit is nodig dat mense die vigs kan neem sonder vrees of taboe, vir die siekte om behoorlik behandel word en kan gesien word as 'n toestand wat stel beperkinge.

Die MIV-positief is, kan gesond leef met mediese toesig en met middels wat reeds bestaan. Toepaslike gedrag en waaksaamheid met gesondheid, MIV-draers en vigs-pasiënte te handhaaf, kan met mense wat nie die siekte het lewe, sonder wat enige soort van risiko.

Dit is noodsaaklik dat mense verstaan ​​dat vigs is nie 'n siekte wat eindig die kwaliteit van die lewe en die kanse van gelukkig. Bestaande behandelings is effektief en dra permanent aan die sero positief al sy funksies in die samelewing kan verrig.

Die wet kriminaliseer diskriminasie teen MIV-positiewe sal krities te straf misleidend en benadeel handelinge steeds in die arbeidsmark en die sosiale lewe van die pasiënte gebeur. Met 'n meer globale siening van die toestand van sero positief en 'n meganisme wat die regte van die mense beskerm, sal Brasilië in staat wees om te ontwikkel in baie maniere.

Die wetgewing maak 'n wêreld van moontlikhede vir mense met MIV in terme van onderwys en professionele ontwikkeling, om te verseker dat hulle kan volhou en leef gewoonlik. Met hierdie wet in plek is, sal alle gevalle van disrespek en morele draer van die virus oortreding gestraf word, 'n feit dat die ruimte oop vir meer besprekings oor die regte van pasiënte.

Van nou af, net weier sero positief in skole, besighede, hospitale en ander openbare perseel. Elke houer van die virus wat geskei of verneder mag geregtigheid soek in die morele herstel wat reg is vir hom voel. Die wet is ook van toepassing op gevalle van ontkenning van gesondheidsorg.

Entiteite, nie-regeringsorganisasies en menseregte bewegings vier hierdie prestasie en glo dat die wet sal 'n aansienlike doeltreffendheid in die Brasiliaanse konteks het. Die feit dat Brasilië het 'n spesifieke wet diskriminasie te straf toon reeds 'n paar volwassenheid met betrekking tot die oorsaak van MIV-positief is, en wys 'n weg vorentoe uit verskeie kwessies met betrekking tot die sosiale lewe van vigs-pasiënte.

Die nuwe wet moet neem af baie vooroordele en stempels rondom MIV-positief is sedert die vroeë 1980, toe die epidemie van die siekte begin om meer duidelik te versprei. Een punt wat moet begin onmiddelik te verander is die foutiewe en vooropgestelde idee dat vigs slegs gekoppel aan homoseksuele en mense wat betrokke is in prostitusie. Vigs is 'n siekte wat enigiemand kan tref, en moet met waardigheid behandel word.

Daar word verwag dat die nuwe Brasiliaanse wetgewing kan eindig met 'n negatiewe vertoë, met die vooroordeel en diskriminasie wat nog rondom die wêreld van sero positief. Die wet is sekerlik 'n sterk voorspraak hulpmiddel vir die draers van die virus, sal dit verseker verskillende strawwe vir diegene wat diskriminasie beoefen en lei in die vaste wetlike oorwinnings vir sero positief.

Die beleid is duidelik gemik op die sosiale insluiting van sero positief, en moet begin om 'n positiewe uitwerking te hê in die komende jaar en eindig diskriminasie, segregasie en enige vorm van verleentheid vir vigs-pasiënte.

Met gekonsolideer ten gunste van MIV-positiewe en met 'n openbare beleid wat voorrang die verhoging van die gratis verspreiding van antiretrovirale medikasie in die stelsel van gesondheidsorg, kan wette Brasilië met betrekking tot die bevordering van gelykheid en die kwaliteit van lewe vir mense met MIV in die land voort te gaan .

Nou, moet dit 'n ware burgerlike samelewing mobilisering gebeur vir die wet in die praktyk gestel word in al die state van Brasilië, en dat daar 'n spoedige verhoor van alle gevalle van vooroordeel en diskriminasie teen MIV / vigs; Ons moet diskriminasie teen direkte sero positief effektief kriminaliseer. Die nuwe wet kan selfs op grond van die skuld van diegene wat diskriminerende handelinge oefen, maar dit vereis ook dat die waardigheid van elke burger is gerespekteer, ongeag van hul gesondheid toestand en dus voldoen aan en bepaal wat hy preek en Brasiliaanse Grondwet Dit is 'n toestand van gelykheid van regte en pligte vir alle mense.

Brasilië het nou 'n wet wat kriminaliseer diskriminasie. Die volgende stap is om die bedekte vooroordeel en stigma wat nog die daaglikse lewens van MIV-positiewe in die land spook uit te wis.

Daarbenewens, Brasilië moet ook deursigtigheid in die hantering van sensitiewe kwessies soos die feit dat maatskappye huur om hul eie dokters aansteeklike siektes professionele persone met die virus te ontdek. Ons het nog 'n lang pad van diskriminasie uit te skakel en dit is dus noodsaaklik dat alle gevalle word ondersoek en vervolg, sodat die wet afgedwing kan word en dat die skuldiges behoorlik gestraf en veroordeel.

Dit is ook belangrik om te beklemtoon dat die nuwe Brasiliaanse wet straf baie spesifieke gevalle van diskriminasie, maar nog steeds dra sodat mense kan aanmeld hul negatiewe ervarings in die soeke na die regstelling van die onreg gely materiële en morele skade.

Sero positief Webwerf redakteur se nota: 'n wet dat Criminaliza diskriminasie van MIV-positiewe is 'n belangrike regsinstrument wat dien as 'n "morele rem" op mense wat dikwels met wreedheid diskrimineer, mense wat met MIV of vigs leef, omdat ons nou kan reken op 'n wet wat ons beskerm.

Advertensies

Verwante publikasies

2 Reviews

Eerste redaksionele van soropositivo.org · Soropositivo.Org 01/12/2018 at 08:00

[...] Desember is eerste vir hierdie: Onthou ons wat ons is en versterk wat ons oorwin. [...]

antwoord
Vigs en gesteelde wettigheid. Die Disrespek vir Mense wat met MIV en / of Vigs leef • Seropositive.Org 07/12/2018 at 14:00

[...] die veronderstelling dat die besef van die regte van mense wat met MIV / vigs leef en 'n groot deel van die bevolking noodsaaklik is vir die sukses van die programme van [...]

antwoord

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.