Laai die inhoud ... Laai hang af van u verbindingsnelheid!

Vinnige toename in die voorkoms van tuberkulose kort ná infeksie met MIV-

in: Aansteeklike siektes, Opportunistiese siektes?!, Openbare Gesondheid, TB

TBGedurende die loop van die vigspandemie, het ons geleer 'n aansienlike bedrag van die kruising van MIV en tuberkulose (TB). Tuberkulose is 'n voorste oorsaak van dood onder mense wat met MIV leef; wêreldwyd, 14 miljoen mense is mede-besmet is met Mycobacterium tuberculosis en MIV-infeksie [1]. MIV-infeksie verhoog die risiko van reaktivering latente M. tuberculosisinfection, om MIV-positiewe mense 'n groter risiko van die ontwikkeling van TB [2]. MIV-infeksie verhoog ook die risiko vir 'n vinnige vordering na primêre TB M. tuberculosis verkryging of her [3]. TB kan die vordering van MIV-siekte via immuun aktivering versnel en word geassosieer met 'n hoër mortaliteit en laer oorlewing van MIV-positiewe mense [4]. Die verhoogde risiko van TB CD4 as die seltelling dalings; Net so, die hoogste sterftesyfers wat verband hou met tuberkulose voorkom in mense met 'n laer seltellings CD4 [5].

Daar word aanvaar dat, baie vroeg in die natuurlike geskiedenis van MIV-voor 'n beduidende afname in die siekte-CD4 seltelling plaasvind en die risiko van TB is relatief laag. So is dit verbasend en fassinerende in hierdie uitgawe van die Journal of Infeksiesiektes, Sonnenberg et al. Verslag bewyse tot die teendeel. In 'n groot groep van goud mynbou in Suid-Afrika, die skrywers het bevind dat die risiko van TB in die eerste jaar van infeksie met MIV het verdubbel. Nie onverwags, hierdie risiko verhoog selfs meer in die volgende jaar.

Vorige studies het voorgestel dat die moontlikheid dat die voorkoms van TB kan verhoog nadat infeksie met MIV, maar hierdie studies was nie in staat om 'n statisties beduidende risiko te kwantifiseer. Daar was verskeie kohort eienskappe ontleed deur Sonnenberg et al. dat hulle toegelaat om die patroon van die tydelike risiko van TB nadat MIV sero Omskakeling geconstateerd te evalueer: die voorkoms van TB in die groep was baie hoog, en die groep het 'n hoë koers van sero Omskakeling geconstateerd MIV. Sonnenberg et al. in staat was om die resultate van die 23.874 mynwerkers te analiseer, insluitende 2.737 mynwerkers met 'n gedokumenteer MIV sero Omskakeling geconstateerd. TB diagnostiese kapasiteit toegelaat om 'n definitiewe diagnose van TB, en die groep het konsekwent toegang tot betroubare gesondheidsorg.

In die studie is minderjariges wat tydens die hospitaal getoets is vir MIV in seksueel oordraagbare siektes (STD) klinieke tydens hospitalisasie, of as deel van seroprevalensie-opnames gedurende die aangewese studieperiode in aanmerking geneem vir inskrywing. Die mynwerkers is gevolg totdat hulle pulmonale TB ontwikkel het, sterf of die myne verlaat. MIV-negatiewe mynwerkers is ook gesensor vir analise in 1 jaar na die laaste MIV-negatiewe toets. TB is tydens roetine-jaarlikse eksamens of pasiënt-geïnisieerde besoeke aan die hospitaal of 'n STD kliniek opgespoor. Gedurende die studietydperk is MIV-toets replikasies hoofsaaklik uitgevoer tydens pasiënt-geïnisieerde besoeke aan die hospitaal- of STD (of ander) klinieke, sowel as tydens seroprevalensie-opnames.

Versigtig ontwerp en komplekse analitiese studie Sonnenberg et al. was nodig as gevolg van die oop aard van die groep en 'n begeerte om die insluiting van TB voorval onder mynwerkers te minimaliseerVigs MIV-status onseker of onbekend. Die frekwensie en plek hoogs veranderlike MIV-toetsing verhoog die vraag of die TB is verskillende risiko's, byvoorbeeld, onder die mynwerkers wat tydens 'n ondersoek seroprevalence vir MIV getoets is slegs een keer en mynwerkers is herhaaldelik besoek getoets begin in die pasiënt na 'n STD kliniek. Sonnenberg et al. hanteer hierdie potensiaal vooroordeel in sensitiwiteitsanalises deur die uitsluiting van MIV-toetsing in mediese sale of TB, en die skrywers verslag van 'n soortgelyke toename in TB voorkoms binne die eerste jaar van sero Omskakeling geconstateerd MIV.

Wanneer die TB diagnostiese metodes in mynwerkers is oorweeg, wat die assessering na die aanbieding wat deur die pasiënt in die hospitaal of mediese klinieke en roetine jaarlikse eksamens, die kwessie van vooroordeel bepaling ontstaan. Sonnenberg et al. korrek bepaal dat dokters in die goudmyne is waarskynlik 'n hoë graad van die vermoede van TB te hê, ongeag van MIV-status van 'n mynwerker, as gevolg van die voorkoms en die voorkoms van TB in die myne. Dit kan egter MIV-positiewe mynwerkers meer dikwels bied aan mediese fasiliteite as gevolg van die ontwikkeling van kliniese simptome wat verband hou met die siekte van MIV, dus potensieel voorspanning vir verdere evaluering en TB opsporing onder MIV-positiewe mynwerkers. Nog 'n uitdaging wat ontstaan ​​is die verskillende pryse van wrywing tussen positiewe en negatiewe MIV mynwerkers in die analise. Vir MIV-negatiewe mynwerkers met slegs 1 MIV-toets, die tydperk van follow-up in die analise ingesluit sou net een jaar te wees, terwyl, vir MIV-positiewe mynwerkers, die follow-up tydperk in die analise ingesluit sou waarskynlik gemiddeld , langer. Die kort duur van follow-up vir MIV-negatiewe mynwerkers kan vertaal in 'n verminderde kans om die opsporing van die ontwikkeling van TB, potensieel die vermindering van die beraamde voorkoms van TB in die bevolking. Maar 'n gemiddeld van 1,1 jaar van follow-up vir 'n positiewe en MIV-negatiewe mynwerkers bied genoeg data om die mees fassinerende ontdekking van die studie Sonnenberg et al te openbaar: die verdubbeling van die voorkoms van TB in die eerste jaar van sero Omskakeling geconstateerd MIV.

Hoekom is die risiko van die ontwikkeling van TB vroeg in die loop van MIV-infeksie verhoog? Die diepgaande immuun dysregulation plaasvind na MIV-infeksie kan 'n rol speel. Onmiddellik na akute MIV-infeksie, 'n persoon gaan vir 'n tydperk van veralgemeen immuunonderdrukking wat gekenmerk word deur afgeneem reaksie op die voorheen blootgestel antigene [6,7]. Dit T sel disfunksie, wat nie duidelik gekorreleer met CD4 seltelling en kan vir maande [7] kan 'n meganisme wat toelaat dat die verloop van die vroeë na MIV-infeksie tuberkulose wees. Die tyd loop van die verlies van reaksie op M. tuberculosis antigene om so gou as akute MIV-infeksie dra 'n verdere ondersoek begin, kan dit lig werp op hierdie saak.

Nog 'n moontlike verduideliking vir Sonnenberg et al. En die bevinding van 'n verhoogde risiko van TB vroeg in die verloop van MIV-infeksie is dat die mynwerkers wat gedurende die eerste jaar van infeksie met MIV TB ontwikkel verteenwoordig 'n subset van vinnige progressors. In die aanvanklike studies van vigs, net 2% tot 3% van pasiënte het 'n kliniese diagnose van vigs binne 2-3 jaar van MIV sero Omskakeling geconstateerd [8]. Tog het mede-infeksie met> 1 stam van MIV toenemend berig in Afrikaanse kohorte [9, 10], en die vinnige vordering pryse van die siekte kan baie hoër wees in hierdie dubbel-besmette mense. In 'n onlangse studie van 34 MIV-positiewe pasiënte met 'n bekende sero Omskakeling geconstateerd datums en inligting oor die siekte uitkomste, 5 gevind dubbel besmet word (dws hulle is of was mede-besmet met twee virus variante in die tyd van sero Omskakeling geconstateerd of is superinfected met een sekonde virale variant op 'n later datum); 5 in al hierdie pasiënte, die tyd vir 'n seltelling CD4 <200 selle / ul was <3,1 jaar, wat is baie korter as die tipiese tyd 8 10 jaar [9]. In Sonnenberg et al., 138 van mynwerkers in die voorval MIV-infeksie groep (dws diegene wat gedurende die studietydperk sero converted) wat gedurende die studietydperk TB ontwikkel, 30 die siekte gedurende die eerste jaar van MIV-infeksie ontwikkel . Dit is moontlik dat sommige van die mynwerkers is besmet> 1 stam van MIV, wat in 'n vinniger afname in die sel tel CD4, wat lei tot die reaktivering van 'n latente M. tuberkulose-infeksie.

HospitaalInteressant genoeg, die verhoogde risiko van TB vroeg in die verloop van MIV-infeksie is te danke aan 'n infeksie of te aktiveer van M. tuberculosis nuutverworwe. Lig te werp op die kwessie, Sonnenberg et al. realizpu molekulêre vingerafdrukke van isolate beskikbaar. Onder seroconverters MIV, die skrywers gevind dat die oorspronklike TB isolate teenwoordig was in 57% (8 / 14) van mynwerkers wat TB binne 2 jaar van MIV sero Omskakeling geconstateerd ontwikkel, in vergelyking met 20% (3 / 15), wat TB ontwikkel na . Dokumente geïsoleer pasiënte is meer geneig ontwikkel TB via reaktivering te hê, terwyl isoleer pasiënte wat gedeel word onder 'n groep is vermoedelik onlangs besmet is. Enige reaktivering en infeksie met M. tuberculosis nuutverworwe is geloofwaardig binne die konteks van akute immuunonderdrukking wat geassosieer word met die primêre infeksie met MIV en MIV-siekte en vinnig progressiewe afname in sel tel CD4. Die getalle van die studie Sonnenberg et al. is te klein om 'n definitiewe gevolgtrekking te maak met betrekking tot die tipe TB wat oorheers nadat sero Omskakeling geconstateerd MIV. Dit is moontlik dat nuwe risiko's van beide infeksie en te aktiveer van M. tuberculosis siekte verhoog.

Die verhoogde risiko van TB vroeg in die loop van MIV-infeksie het verskeie belangrike implikasies vir die voorspelling van die impak van MIV op die globale TB-epidemie. Hoewel dit moeilik is om die omvang van die verhoogde voorkoms gevind in hoogs gespesialiseerde bevolking van die goud mynwerkers veralgemeen en pas dit toe op die res van die ontwikkelende wêreld, is dit waarskynlik dat 'n sekere beduidende toename in voorkoms plaasvind tydens die eerste jaar na MIV sero Omskakeling geconstateerd . Hoewel huidige modelle wat die globale las van TB skat erken die sterk assosiasie tussen die voorkoms van TB en MIV-voorkoms in volwassenes [11, 12], het hulle nie die hoogste risiko van TB inhou vroeg in die loop van MIV-infeksie. Herformulering hierdie modelle in die konteks van hierdie nuwe data is geneig om die las bereken TB-en nie net vir MIV-positiewe mense raak, maar vir die gemeenskap in sy geheel ook [13].

CD4

Die verhoogde risiko van TB vroeg in MIV-infeksie natuurlik ook belangrike implikasies vir die voorkoming van tuberkulose in MIV-positiewe mense. Potensiële metodes sluit in die gebruik van anti-retrovirale middels en Chemoprofilakse vir latente tuberkulose-infeksie. Suid-Afrikaanse data dui daarop dat die gebruik van hoogs aktiewe antiretrovirale terapie effektief in die vermindering van die voorkoms van tuberkulose onder MIV-verwante mense met CD4 seltellings <350 selle / ml [14]. As mense wat vroeg in die loop van MIV-infeksie TB ontwikkel verteenwoordig vinnige progressors met 'n lae CD4 seltellings, dan is die bepaling van CD4 seltelling dalk al wat nodig is om die subset van die mense wat op 'n groter risiko te identifiseer .

spuite

Alternatiewelik, indien die meeste mense wat TB ontwikkel vroeg in die loop van MIV-infeksie het 'n hoë tellings CD4 selle en geen aanduidings vir antiretrovirale terapie, dan is die behandeling van latente tuberkulose-infeksie kan die mees haalbare manier wees om die risiko van TB te verminder. Data uit Uganda dui daarop dat behandeling van latente M. tuberculosis infeksie beskerming teen TB in MIV-positiewe mense kan bied; die duur van beskerming is na drie jaar verhoog deur gebruik te maak van gekombineerde behandelingsreëlings met rifampisien [15]. Die definisie en implementering van optimale voorkomende terapie vir TB in Afrika is egter 'n uitdagende taak. Die optimale duur van behandeling en optimale regimens is onbekend en word tans ondersoek. Voorkomende terapie programme vereis ook die uitsluiting van aktiewe tuberkulose, wat moeilik kan wees in plekke met beperkte hulpbronne.

Miskien is die mees onmiddellike en universele implikasies van hierdie belangrike data Sonnenberg et al., Is die behoefte om uit te brei MIV-toetsing dienste betroubare en bekostigbare in gebiede waar tuberkulose endemies is. Die presiese identifikasie van ongediagnoseerde MIV is die noodsaaklike eerste stap in die implementering van voorkomende maatreëls om die verspreiding van M. tuberkulose en MIV-infeksie te verminder. Tydige en betroubare assessering van TB in MIV-positiewe mense is nog 'n belangrike komponent wat versterk word om die epidemie te bevat nodig. Die protes inisiatief wat in die drie lande in Afrika tot stand gekom het deur die World Health Organization het ten doel om 'n meer samehangende reaksie op TB in instellings waar die voorkoms van MIV is hoog deur die kombinasie van beter toegang tot hoë gehalte berading dienste te ontwikkel en 'n vinnige toets met verbeterde vertoning vir TB [16]. Voorlopige verslae van hierdie plekke dui dat sodanige gesamentlike pogings tussen MIV / vigs en tuberkulose programme is haalbaar en effektiewe [16]. Verbetering skakels tussen MIV en TB kliniese dienste en openbare gesondheid sal noodsaaklik om doeltreffend op die uitdagings van hierdie coepidemic spreek.

  1. Padmini Srikantiah1,2,
  2. Edwin en Charlebois1
  3. Diane V. Havlir3

+ Skrywer Affiliasies

  1. 1 Vigs-voorkoming Studies Center by die Universiteit van Kalifornië in San Francisco, San Francisco
  2. 2 Afdeling Infeksiesiektes by die Universiteit van Kalifornië in San Francisco, San Francisco
  3. 3 / MIV Afdeling vigs, San Francisco Algemene Hospitaal, Universiteit van Kalifornië in San Francisco, San Francisco
  4. Herdrukke of korrespondensie: Dr. Diane V. Havlir, MIV / vigs Div, San Francisco Algemene Hospitaal, Universiteit van Kalifornië in San Francisco, 995 POTRERO Ave., Bldg .. 80, 84 Ward, San Francisco, CA 94110 (dhavlir @ php.ucsf.edu).

.

  • © 2005 deur die Infeksiesiektes Society van Amerika Siektes
Vertaling: Karin Gobitta-Földes kontak: italiangermangirl@hotmail.com As u hierdie teks op u webwerf wil reproduseer, moet u die bronne en die werk van die vertaler aanhaal. dankie

As u moet praat en my of Beto Volpe nie kan vind nie, is dit 'n baie meer gebalanseerde opsie, Beto, dan kan u ook u boodskap stuur. Miskien kan ek 'n rukkie neem. Ek kyk die boodskappe na die middag, kort daarna, eintlik om 20:00.
Dit word al moeiliker om hierdie tipe ding vir my te tik.
En ek het uiteindelik 'n interval tussen een paragraaf en 'n ander nodig.

Maar wees seker van een ding wat ek geleer het:

Tyd en geduld los omtrent alles op!
----------------------------Privacy As u hierdie boodskap stuur, word u geïmpliseer dat u ons privaatheids- en databestuursbeleide gelees en aanvaar het. [/ aanvaarding]

Aanbeveel om op hierdie blog te lees

Deur: Claudio Souza Tags: , ,

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Terug na bo
Moet u gesels? Ek probeer hier wees op die tydstip wat ek gewys het. As ek nie antwoord nie, was dit omdat ek dit nie kon doen nie. Een ding waarvan jy seker kan wees. Ek antwoord altyd op