KUNS tydens anti-TB-terapie verminder die risiko van mortaliteit van seropositiewe mense wat mede besmet is met tuberkulose

Spaanse vrou voel naarheid of hoesDaar is 'n hoë sterftesyfer onder mense wat saamleef MIV onder behandeling vir tuberkulose (TB), volgens die resultate van 'n meta-analise gepubliseer in die PLoS ONE . Die sterftesyfer het tussen 8 en 14% gewissel, maar die risiko van dood was aansienlik laer vir mense wat antiretrovirale behandeling ontvang het (ART) tydens u tuberkulose-terapie.

"Dit is die eerste sistematiese evaluering om die impak van ART op TB-mortaliteit in die behandeling van TB te kwantifiseer," skryf die skrywers. "Ons skat dat sterftes tydens behandeling van tuberkulose in individue met MIV besmet ontvang antiretrovirale behandeling in roetine programmatiese voorwaardes is tussen 8% en 14% en ART verminder mortaliteit tydens behandeling van TB in MIV-positiewe pasiënte TB-gevalle tussen 44 % en 71% ".

Die navorsers glo hul bevindinge toon die belangrikheid van samewerking tussen tuberkulose terapie en anti-MIV-toetsing in behandelingsdienste.

TB is 'n belangrike oorsaak van dood onder mense wat met MIV besmet is. Alhoewel slegs 13% van alle individue met tuberkulose in MIV-mede-infeksie, verteenwoordig hierdie pasiënte sowat 'n kwart van alle TB-sterftes.

Sub-Sahara-Afrika is 75% van alle gevalle van TB in mense met MIV en 2012 sowat 'n kwart van 'n miljoen sterftes voorgekom onder mense met MIV mede-infeksie en tuberkulose in hierdie streek.

Lugfoto van Dakar

Visar Aérea die Dakar

Meer as die helfte (57%) van MIV-positiewe pasiënte wat met TB gemyn is, ontvang nou ART. Dit is bekend dat HAART die risiko van TB-voorval verminder en word ook geassosieer met beter uitkomste by seropositiewe pasiënte wat gelyktydige TB-behandeling ontvang.

Geen sistematiese oorsig het egter voorheen die voordele van ART in verband met TB-mortaliteit geëvalueer nie.

'N internasionale span navorsers dus het 'n meta-analise van studies uit tussen die jare 1996 en 2013 om 'n geskatte sterftesyfer onder MIV-positiewe pasiënte mense gedra mede-besmet met TB wat terapie en gebruik ondergaan van ART. As dit moontlik is, sal hulle ook geëvalueer word in die vergelyking van mortaliteitsrisiko tussen mense wat ART ontvang en diegene wat ART gebly het.

'N Totaal van 21-studies is in die analise ingesluit. Die meeste (11, 52%) is uitgevoer in Afrika suid van die Sahara en Suidoos-Asië (7, 33%). Die meeste (13, 62%) was terugwerkende kohortstudies, waarvan sewe voornemende kohortstudies was en een was 'n kliniese proef.

Die aantal pasiënte in elke studie het gewissel van 75 tot 21.851 (mediaan, 191). Mediaan telling CD4 dit was beskikbaar vir deelnemers aan vier studies en was tussen 48 tot 152 selle / mm3.

Die sterftesyfer het gewissel van 8 tot 14%. Dit was geneig om hoër in Afrika (11-17%) te wees as Suidoos-Asië (7-15%).

Elf studies het die relatiewe risiko van mortaliteit in vergelyking met pasiënte op MIV-behandeling gerapporteer.

KUNS tydens TB-terapie het die mortaliteitsrisiko van 68% (RR = 0,64; IC95% 0,29-0,56) verminder.

"Ons kwantifiseer die wesenlike impak van ART op die vermindering van mortaliteit tydens behandeling van tuberkulose," sê die skrywers. Hulle het daarop dat die ART waarnemende saam TB programme is die sleutel komponente van die nuwe globale strategie van TB, onlangs goedgekeur deur die Wêreld Gesondheidsorganisasie Vergadering en dat "hierdie ingrypings belowe om vertragings in die diagnose van MIV-infeksie te verminder, 'n vinnige implementering te fasiliteer effektiewe KUNS en verminder TB sterfte in MIV-positiewe pasiënte. "

Verwysing

Odone et al. Die impak van antiretrovirale terapie op mortaliteit by MIV-positiewe mense tydens die behandeling van tuberkulose: 'n sistematiese oorsig en meta-analise.'N PLOS Een 9 (11): e112017. DOI: 10.1371 / official.pone.0112017 (2014).

Hierdie verslag is ook in Russies beskikbaar.

Michael Carter

Geplaas in: 19 Desember 2014.

Claudio Souza

Dit is verantwoordelik vir die vertaling en aanpassing by die Portugese Brasilië

Editor's note: Wel nadat ek kry gediagnoseer het gaan woon in 'n ondersteuningsgroep huis, Brenda Lee Volgens die dokter wat sorg in die ondersteuning huis waar ek woon het van alle pasiënte, dit was 'n tuberkulose fokus en wat ek moes doen. 'n lang profylactiese behandeling; die meisie wat my MIV gegee het, was ook 'n slagoffer van tuberkulose en profylaxis kon nie uitgesluit word nie. Dit het so lank gelede gebeur dat ek onthou dat die PPD (...) gedoen is en reagens gegee het, ja, vir TB en daarom het die behandeling handig geraak.

Ek kan nie, om etiese redes, sê vir julle wat ek gesien het, gehoor en het in hierdie en ander huis ondersteuning (Ek het in twee tydens 'n kort tydperk van ses maande en beland die keuse om te lewe op die strate en herbou my net daar ), maar, glo my, ek het genoeg gesien en sê vir my vrou, en binnekort sal ek sê 'n vriend as die enigste alternatief vir my is 'n ondersteuning sentrum, wat my 'n skoot na die hoof gee. Draai en beweeg iemand skryf my, vol vingers, verduidelik die onverklaarbare, soek my 'n paar leiding oor hoe om iemand in een van hierdie plekke te pleeg. Ek antwoord nie eens nie. Niks om hierdie inligting by my te soek nie en daar is selfs die moontlikheid om 'n "gekruiste" antwoord te ontvang.

ART tydens tuberkulose terapie verminder mortaliteit risiko vir mense met MIV deur Claudio Souza by 15 / 04 / 2015

Reproduksie van die hele of gedeeltelike vertaalde teks word toegelaat, mits alle krediete, insluitend die oorspronklike bron, geplaas word.

As u 'n blog op die Wordpress-stelsel gebruik, moet u asseblief REBUILD.

Dankie

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.