Lewe as 'n elite kontroleerder MIV

Jy is in Inisiasie => Junie 2015 => Lewe as 'n elite kontroleerder MIV
Junie 2015

Rodney-Rousseau-Junie 23, 2015, Por Rodney Rousseau

Nadat hy gediagnoseer met MIV 2013, my eerste ronde van laboratorium aanwysers gepaardgaande het 'n onopspoorbaar virale lading, en my CD4 telling - 'n mate van immuun gesondheid bo 900 / mm3 (tipies van gesonde volwassenes tel CD4 tussen 500 en 1.200 selle / mm3). Ek onthou dat my verpleegster verras was deur die uitslag en gevra het vir nog 'n rondte toets om seker te maak dit was nie 'n laboratoriumfout nie.

Dit is wanneer die tweede ronde van toetse het terug gekom met soortgelyke resultate, het hy my kon ek 'n elite kontroleerder wees.

Het jy geweet dat die hoër skat, oor 5% van mense wat met MIV leef handhaaf 'n CD4 sel tel normale (bo 500 selle / mm3) vir agt jaar of meer selfs in die afwesigheid van antiretrovirale terapie?

Navorsers noem hierdie mense "nie-progressors langtermyn" aangesien hulle asimptomaties bly of het 'n groot vertraging in die siekte progressie oor die verloop van MIV-infeksie.

RBC'N Kleiner subset van mense met MIV, oor 1% -consegue onderdruk virale replisering en die CD4 handhaaf reken hoër as wat verwag is. Elite leiers, soos ons genoem word, hou hul virale ladings onopspoorbaar selfs in die afwesigheid van antiretrovirale terapie, hoewel 'n paar klein verhogings virale "vrugbaar", is gedokumenteer in sommige individue.

Sommige mag jaloers wees omdat ek in staat wees om die daaglikse stryd van MIV, antiretrovirale terapie (en newe-effekte) wat die meeste mense met MIV moet dra met geduld in hul lewens ontsnap. Maar ek kan nie sê ek voel blywende verligting, so te sê, op my status as 'n elite kontroleerder.

Na om uit te vind dat ek 'n elite kontroleerder, voel ek 'n baie verwarring. Ek het geweet wat 'n elite-bestuurder, maar nie vertaal om te weet wat dit is nie, wanneer dit is eintlik 'n.

Ek was nie nuut in die wêreld wat ek MIV het voorheen 'n vrywilliger te werk met die gemeenskap van hawelose mense met MIV wat aangebied word aan diegene wat graag 'n loopbaan as 'n navorser in mikrobiologie en MIV streef, maar ek het besef dat ek niks geweet wat gebeur in my eie liggaam.

Ek wil graag antiretrovirale terapie (ART) onmiddellik begin. Ek wou 'n pro-aktiewe houding, sodat ek in beheer van my eie gesondheid kan voel.

Toe ek is meegedeel dat daar werklik geen dwingende rede vir my om ARV behandeling begin het, het ek gemengde gevoelens. Ek was verlig om nie een of twee of vyf pille 'n dag te neem. Maar ek voel ook 'n gebrek aan beheer oor my eie toestand. Hoe sou ek myself omsien? Daar was niks wat ek kon doen?

prysEk het begin uitvind wat 'n elite kontroleerder is en nie antiretrovirale middels hoef te neem nie, kan word geprys Ten spyte van die vermoë om MIV-replikasie te onderdruk, elite controllers ly dikwels aan chroniese immuun aktivering en inflammasie oor 'n langer tyd as wat sero positief "normale" vlakke en hoër as wat ervaar word deur mense met MIV wat hul virale lading met HAART te beheer. Hoewel die oorsaak van inflammasie is nie goed verstaan ​​nie, is dit gekoppel aan alle vorme van gesondheid probleme soos byvoorbeeld kognitiewe voorwaardes en kardiovaskulêre siektes.

Let op die Soropositivo.Org Redakteur: Ek stel voor 'n pouse in jou lees, om hierdie video en comprender kyk, eerder, wat dit is die immuunrespons en hoe dit kan vertaal in LYDING vir daardie persoon met hierdie veronderstel "Advantage". Maar as jy, soos die meeste van die mense wat hier binnekom, die video vir later verlaat, sal daar niks daaroor gevra word nie, ook nie hier of in die ander wêreld nie. 🙂 🙂

As jy die video gesien het, het jy ook verstaan ​​dat God wonderlik is, reg? 🙂 🙂

Een studie het dit gewys elite beheerders het 'n hoër koers hospitalisasie vir kardiovaskulêre siekte as mense op antiretrovirale behandeling, het hulle hul virale vragte en ook mense onderdruk op antiretrovirale behandeling met 'n waarneembare virale lading. Kardiovaskulêre gebeure was, van 'n statistiese oogpunt, die oorsaak van ongeveer 30% van hospitaalopnames van elite controllers, maar minder as 15% vir mense wat anti-retrovirale middels.

Ek is net in my "twintigs" en het reeds begin om te bekommer oor hoe hierdie dinge raak my in die medium en lang termyn. Vir my is 'n persoon "-ART gratis lyk nie 'n voordeel onder geen omstandighede, gegewe dat dit beteken net dat my gesondheid kan nog steeds in gevaar, ten spyte van die afwesigheid van die behoefte van ART.

Op hierdie punt, "navorsing het nog nie gedefinieer nie " as Elite Controllers 'n bietjie voordeel kan trek uit die gebruik van standaard ART. Em 'n klein studie, met 16 elite beheerders het bevind dat die behandeling van 24 weke met HAART sommige mate van immuniteitsaktivering en inflammasie ("biomarker" proteïene) verminder wat met mortaliteit in mense met MIV geassosieer word. Residuele HAART het ook die aantal anti-MIV-teenliggaampies en virusse verminder wat in bloed en dermweefselvlakke van elite beheerders voortduur.

Maar omdat hierdie studie het 'n klein steekproefgrootte en nie verder as 24 weke? Meer monitering is nodig om te sien of hierdie tipe van veranderinge is klinies relevant, en maak 'n beduidende verskil in die lewens en gesondheid van elite beheerders?

'N onlangse hersien in Die Tydskrif van aansteeklike siektes hierdie jaar Daar is tot die gevolgtrekking gekom dat ons beter data benodig voordat behandelingsaanbevelings vir dokters gestel word oor hoe om Elite Controllers te behandel. Op hierdie tydstip, as en hoe om antiretrovirale medisyne vir Elite Controllers voor te skryf, is 'n onderwerp wat "stewig in die kategorie van" deskundige opinie "lê.

Bestuur my MIV-infeksie is 'n konstante regstelling proses.

Ek verbind my om voortdurend betrokke te raak by navorsing wat my kan inlig wat die beste manier is om my gesondheid te versorg. Die wetenskaplike gemeenskap is voortdurend besig om te verbeter en uit te brei wat ons van MIV en elite beheerders weet. Ek lees alles wat ek kan, en ek is nie bang om vrae te stel nie, en as ek my huiswerk doen met my gesondheid, kan ek aktief aan die besluite oor my gesondheid deelneem. Konstante regstelling beteken dat ek eendag moet nodig hê om antiretrovirale terapie te begin, of dalk ander medisyne.

Nou, wat beteken dat ek is net probeer om 'n gesonder lewe te lei wat ek kan, as ek voor hy gediagnoseer met MIV het: oefen fisiese oefening, gesonde eetgewoontes en veg vir 'n gebalanseerde lewe.

Rodney Rousseau is 'n gay man wat met MIV-immunologie van MIV leef, 'n gegradueerde graad in Toronto, Kanada, voltooi. Rodney is 'n aktivis en gemeenskapslid wat besig is met 'n besondere belangstelling in die impak van basiese wetenskap en kliniese navorsing en interdissiplinêre begrippe van MIV as 'n komplekse gesondheidsprobleem. Rodney is ook 'n skrywer met PositiveLite.com.

Vertaal uit die oorspronklike in Lewe as 'n MIV-Elite Controller deur Claudio Souza. Hierdie werk sal nie bevredigend kom sonder die insuplantáveis ​​lenings Mara Macedo Review.

wettiging

Gekies bronne.

Crowell, T. et al. Hospitalisasie tariewe en Redes Onder MIV elite controllers en persone met medies beheer MIV-infeksie. Journal of aansteeklike siektes. OM 2014.

Karris, M. en Haubrich, R. Antiretrovirale terapie in elite controllers: Geregverdig of voortydige? van aansteeklike siektes. OM 2014.

Krishnan, S. et al. Bewyse vir ingebore immuunstelsel aktivering in MIV-besmette tipe 1 elite controllers. Beampte van aansteeklike siektes. OM 2014.

-Saag, M. en Deeks verklaar, S. Hoe kan MIV elite controllers doen wat hulle doen? Kliniese Infeksiesiektes. JAAR 2010.

<

p style = "text-align: left;">

Advertensies

Verwante publikasies

4 stellings

As MIV-infeksie? As dit lei tot siekte? ... Toets jouself vir MIV! Sero positief. Org - Daar lewe met MIV !!! 17 17America / Sao_Paulo Mei 17America / Sao_Paulo 2017 by 10: 30

[...] hoë CD4 seltelling vir baie langer as die meeste. 'N besonder gelukkige groep, die sogenaamde elite beheerders, is in staat om die MIV-viruslading op vlakke te hou [...]

Eduardo 20 20America / Sao_Paulo Oktober 20America / Sao_Paulo by 2016 01: 46

Hallo, is dat 'n elite kontroleerder verander die immuun tyd venster, die tyd om sero Omskakeling geconstateerd?

Claudio Souza 20 20America / Sao_Paulo Oktober 20America / Sao_Paulo by 2016 10: 43

Dit lyk vir my, en ek selde verkeerd, dat u probeer om 'n manier om 'n onreaktiewe ondersoek ontken of verloën vind.
U maak 'n fout. Die persoon wat elite ouer skep 'n veel groter bedrag van teenliggaampies as 'n normale persoon +++ +++
En moenie dink dat as jy 'n Elite-kontroleur was nie, sou jy daar op 'n goeie manier wees. Gewoonlik het elite beheerders soveel onbewoonde teenliggaampies dat hulle as onbewoond kom.
O jy my vra:
- "Hoe om die werklose teenliggaampies lewe"? En ek antwoord:
- "Die maak van oproer", dwing jou om die kliniek en gesondheidsentrum met groter getrouheid as die meeste mense woon
En as ek nie verkeerd is nie, het jy hieroor gelees, in hierdie teks .... Of moet ek aanneem dat jy die begin van die teks gevind het en direk na die kommentaar gekom het?
Maak jou toetse, as dit nie reeds gedoen het, en as jy die tyd vervul iunológica venster doen dit. En dan was daar die vervulling van die vensterperiode wat is die skakel terug daar, en het 'n negatiewe, aanvaar dit en leer die les:
Jou lewe is meer werd as meer as een fok

Immunologiese venster. Die feite. Soropositivo.Org - Daar is lewe met MIV 18 18America / Sao_Paulo Oktober 18America / Sao_Paulo by 2016 10: 33

[...] Die lewe van 'n elite kontroleerder is nie iets wat jy moet wil wees nie, om die redes wat jy kan ... [...]

Kommentaar is opgeskort

Hierdie webwerf gebruik koekies en jy mag hierdie gebruik weier. Maar jy kan goed weet wat in ooreenstemming met ons aangeteken word privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: