Tenofovir Alafenamid Hou MIV Onderdruk en Verbeter BMD

Anti-retrovirale middels emtricitabine Feite oor vigs tenofovir disoproxil fumaraat
tenofovir

Tenofovir Alfenamid handhaaf onopspoorbare virale lading Verbeter BMD en Nierfunksie

TAFDie oorskakeling na Tenofovir Alfenamide slaag daarin om die virale lading onopspoorbaar voorkom verergering van die nierfunksie en help met remissie van osteoporose en osteopenie

Mense wat oorskakel van die huidige weergawe van tenofovir (TDF) na tenofovir alafenamide (TAF) - 'n nuwe formulering wat hoër serumvlakke bereik by pasiënte met MIV wat ook hul onopspoorbare viruslading onderhou het; Volgens 'n paar studies wat aangebied is op die 8ste Internasionale Konferensie oor die nierfunksie-biomerkers en 'n toename in beendigtheid, was daar verbeterings Vigs verlede maand in Vancouver.

Gilead Sciences “tenofovirdisoproxilfumarat (Viread) is een van die mees gebruikte antiretrovirale middels. Dit is 'n komponent van die mede-formulering van Truvada - wat gebruik word vir sowel MIV-behandeling as voorblootstelling teen voorkoming (PREP) - slegs in 'n tabletuitleg met Atripla, Complera en Stribild. TDF is 'n antiretrovirale middel wat oor die algemeen as veilig beskou word en dat dit goed verdra word, maar dit kan vinniger beenverlies veroorsaak nadat die behandeling begin is en kan lei tot nierprobleme by mense wat sensitief is vir medikasie.

TAF is 'n nuwe progeneesmiddel dat die aktiewe agent, tenofovir diphosphate lewer, meer doeltreffend na die selle. TAF produseer voldoende vlakke van dwelms in die intrasellulêre gebied met 'n laer dosisse, wat veel laer konsentrasies beteken en by laer plasma dwelm blootstelling aan die niere, bene en ander organe en weefsel.

Tenofovir-alfenamied is so effektief as TDF

'N Paar van die kliniese proewe 3 stadium, wat by vanjaar se konferensie oor Retrovirusse en Opportunistiese infeksies (elf) het getoon dat TAF is so effektief soos TDF vir mense wat voorheen behandel word nie, maar het minder newe-effekte op die niere en bene in vergelyking met die huidige weergawe.

handIn hierdie jaar se konferensie IAS (2015), Tony Mill, die groep mediese Southern California mans in Los Angeles aangebied resultate van 'n ander studie fase 3 (GS-VSA-292-0109), met die verskil dat dit 'n Kyk at've ooit ervaar in die behandeling van pasiënte wat van die ou oorgeskakel na die nuwe formulering van tenofovir.

Hierdie ontleding ingesluit 1.436 seropositiewe persone met normale nierfunksie wie aan die begin van die studie het virale vrag onderdruk (<50 kopieë / ml) in een van die volgende skemas minstens 96 weke.

 • TDF / emtricitabine / elvitegravir / cobicistat (Stribild).
 • TDF / emtricitabine / efavirenz (Atripla).
 • Atazanavir (Reyataz), versterk met ritonavir (Norvir) of cobicistat (Tybost), plus TDF / emtricitabine (Truvada). Diegene wat hul huidige TDF-bevattende regime wil handhaaf en wat wil oorskakel na 'n nuwe enkelpilregime wat bestaan ​​uit TAF (10 mg), emtricitabine (200 mg), elvitegravir (150 mg), en cobicistat (150 mg) - 'n nuwe weergawe van Stribild wat TAF TDF vervang.

Resultate met Tenofovir alfenamied is baie goed

 • Die meeste deelnemers aan die studie (ongeveer 90%) was manlik, twee derdes was wit, 19% was swart ('n TDF-groep het 'n groter risiko vir nierprobleme), en die gemiddelde ouderdom was 41 jaar. Die mediaanlyn van die T-seltellingCD4 was ongeveer 670 selle / mm3. Aan die begin was dit nodig vir 'n geskatte glomerulêre filtrasietempo (eGFR) - 'n maatstaf van nierfunksie - bo 50 ml / min met behulp van die algemene Cockcroft & Gault-metode, met 'n mediaanlyn van 107 ml / min (> 90) ml / min word oor die algemeen normaal beskou. Ongeveer 9% het graad 1 of matige proteïnurie (proteïen in die urine) gehad, maar minder as 1% het graad 2 of matige proteïnurie gehad.
 • Soos volg: deelnemers in hierdie oop-etiket studie is ewekansig toegewys (2 1):
 • Beide behandelings was hoogs effektief is, toon dat die verandering van die TAF skema was nie minder nie as gebruik word in 'n DFT skema.
 • Virologiese responsyfers was hoog in beide groepe tydens die 48 week: 97% van mense wat oorskakel na TAF-samformulering het onopspoorbare viruslading (<50 kopieë / ml) in vergelyking met 93% van mense wat hul behandelingsregime verander het - 'n beduidende verskil ten gunste van TAF.
 • Virologiese mislukking was ook laag in beide groepe (ongeveer 1%).
 • Mense wat gewissel het vanaf Atripla of atazanavir / TDF / emtricitabineto vir mede-formulering met TAF sien aansienlik beter antwoorde, terwyl diegene wat hul Stribild verander het dieselfde gedoen.
 • Die algemene vlak van veiligheid en verdraagsaamheid was goed in beide behandeling groepe, met 'n paar uitsakkers in enige arm van die studie vir die newe-effekte rekening (0,9% in die TAF groep vs 2,5% in die TDF groep).
 • Die meeste vorme van die newe-effekte en laboratorium abnormaliteite was soortgelyk in 2 groepe, hoewel bilirubien vlakke hoër in die arm van die preexisting regime (waarskynlik toe te skryf aan sekere deelnemers met behulp atazanavir) was.
 • Maar daar is 'n paar belangrike verskille wat verband hou met die nier funksie en been gesondheid.
 • 2 Deelnemers wat die TAF regimen aangeskakel en 5 mense wat op hul regimens gebly terapie gebaseer op TDF moes hulle behandeling regimens staak as gevolg van ongunstige gebeure wat verband hou met nierfunksie.
 • Daar was geen geval Fanconi sindroom, 'n tipe van 'n ernstige niersiekte, die studie arm met TAF en geval 1 in die arm met TDF.
 • Mense wat aan die TAF verskuif het verbeterings in merkers van nierfunksie terwyl diegene wat nog in die skematiese diagramme vererger met TDF, met hierdie veranderinge, vanaf die 2 week en volgehou regdeur die studie tot week 48ª.
 • Statisties beduidende verbeterings in kreatinien proteïen waargeneem in die urine (-21% vs + 10% verandering), urinêre albumien kreatinien (-18% vs + 9%), proteïene wat blindheid veroorsaak - retinol kreatinien (-33% vs (+ 18%) en beta-globulien mikro kreatinien 2 (- 52% vs. + 19%).

Tenofovir-alfenamied veroorsaak minder mineraal digtheidsbeperking

 • Die mineraal digtheid van been in die werwelkolom (BMD) toegeneem met gemiddeld + 1.79% in TAF arm, terwyl die gemiddelde val van -0,28% onder diegene wat in bestaande skemas gebly met TDF.
 • Die ooreenstemmende gemiddelde veranderinge in hip BMD was (+ 1,37% en -0,26%, onderskeidelik, en albei verskille was statisties beduidend nie.
 • Mense wat aan die TAF gesien beduidende verbeterings in osteopenie of osteoporose van die ruggraat en hip, wat dieselfde in die TDF arm gebly verskuif.
 • Alle menings in die studie was frakture weens trauma, en nie broos.
 • Vaste verhoogde lipiede het verskyn by 'n klein aantal mense wat oorgeskakel het na die TAF-regime, hoewel die gemiddelde totale cholesterol en die gemiddelde HDL-tempo op dieselfde vlak was, veral vir vroue en ander wat die risiko loop om Beenverlies, of vir mense wat 'n risiko het vir nierfunksieprobleme, bied TAF ''n wonderlike nuwe opsie', het Mills voorgestel. Samir Gupta da Indiana Universiteit gevolg met die bevindings van 'n deurlopende 3 fase studie (GS-US-292-0112) wat TAF beoordeel by mense met geringe tot matige verswakking van die nierfunksie. Die meeste (ongeveer 242%) was mans, ongeveer 80% was swart, die gemiddelde ouderdom was 18 jaar en die mediaan CD58 was ongeveer 4 selle / mm630. Baie mense het risikofaktore vir niersiekte gehad, waaronder ongeveer 3% met hipertensie en 40% met diabetes.In hierdie oop studie het deelnemers oorgeskakel van bestaande skemas - wat TDF al dan nie kon bevat - na dieselfde FAT wat 'n enkelbehandelingsprogram bevat. tabletpordia (terapeutiese skema wat gebruik word in die studie hierbo beskryf). Voor die uitruil was die tabel soos volg:
 • Aan die begin van die studie deelnemers het 'n ligte graad van nierbelemmering tot matige met eGFS wissel van die 30 69 ml / min, met behulp van die Cockcroft & Gault metode het 'n mediaan koers 56 ml / min). Sowat 'n kwart het 1 graad en 10 2% het graad stange proteïenurie, maar niemand het graad 3-4. [Nota Translator se: Om beter te verstaan ​​die konsep stok proteinura kliek hierdie skakel. Open in 'n ander blad leser]
 • Baie kenners raai teen die gebruik van TDF in mense met verswakte nierfunksie tensy die verwagte voordele swaarder as die risiko's. Die huidige voorskrif moet gebruik word om verlagings vir mense met pre-bestaande nierbelemmering dosis.

Ingekorte nierfunksie

 • “Deelnemers wat oorgeskakel het na [die TAF-samestelling ] was aansienlik meer geneig om te onderhou virologiese ondersoeke met onopspoorbare resultate"Die navorsers het tot die gevolgtrekking gekom dat hulle 'n beduidende verbetering in minerale digtheid van die rugmurg en heupbeen gehad het, wat 'n aansienlike vermindering in osteopenie / osteoporose gehad het, en daar was aansienlike verbeterings in proteïnurie en ander merkers van nierfunksie."
 • 65% was besig TDF,
 • 22% was besig abacavir (Ziagen),
 • 7% was skemas met ander trutranskriptase inhibeerders, nukleotied analoë,
 • En 5% is dwelms in dieselfde klas.
 • Verder 44% was besig protease inhibitors,
 • 42% was op NNRTI,
 • en 24% was op integrase-inhibeerders.

Gupta opgemerk dat die basislyn eienskappe is vergelyk tussen die groepe wat TDF en TDF regimens sonder die basislyn, met 'n groter aantal vroue en swart in TDF en meer hoë bloeddruk, proteïenurie, in die groep met TDF.

Om 24ª week was daar geen beduidende veranderinge in die huidige RFG (met behulp af toets met iohexol), ongeag of mense verskuif vanaf TDF, of nie-TDF skemas vir TAF mede-formulering [Translator's note. Ek het niks gekry nie regtig insiggewend om hierdie term "Iohexol klaring toets. As jy lees my weet of beter te verstaan ​​die term, stuur vir my die definisie gebruik te maak van die vorm wat aan die einde van hierdie teks sal wees

Struktuur van die niere, 'n belangrike "filter" wat ons bloed vrystel van die gifstowwe wat ons genereer of inname wanneer ons alkoholiese drankies en ander dinge drink. Onthou, altyd, daardie bose is nie die gebruik nie en, eerder, misbruik ...
Nierstruktuur, 'n belangrike 'filter' wat ons bloed vrystel van die gifstowwe wat ons genereer of inneem as ons alkohol en ander dinge drink. Onthou ek altyd dat die kwaad nie die gebruik is nie, maar die mishandeling ...

Gedurende 48-week het TAF, onder deelnemers aan TDF-skakeling, GFR geraam, 'n mediaan tempo van + 2.7 ml / min / 1,73m2, deur Cockcroft & Gault met behulp van sistatien C, waarvan laasgenoemde statisties beduidend was. Onder mense wat oorgeskakel het van nie-TDF- na TAF-regimes, het eGFR afgeneem - onderskeidelik 1,8 ml / min en -1,4 ml / min / 1,73m2, waarvan geen statisties beduidend was nie.

As ons kyk na die verskillende maatstawwe van beduidende proteïenurie, is verbeterings in die kreatinienproteïene van die urine en kreatinienalbumien in die urine gesien, en proteïene wat kreatinien retinol blindheid veroorsaak, en kreatinien beta-2-mikroglobulien. mense wat van TDF na TAF oorskakel. Die veranderinge was egter klein en nie beduidend tussen die oorskakeling van PTO na TAF-skemas nie.

Gupta het verlede week 48-niermerkers by mense wat van TDF na TAF oorgeskakel het, “nader gekom” aan dié wat nie op tenofovir-regimes was nie.

Die verhouding van vakke met klinies betekenisvolle SUPCR proteïenurie (> 200 mg / g) afgeneem 47% tot 13%, terwyl dié met klinies betekenisvolle creatinria albuminuria (> 30 mg / g) afgeneem 55% tot 22% wanneer die verandering skemas TDF bevrediging vir TAFT skemas - t beide met beduidende verskille. Ook hier is die veranderinge was nie betekenisvol vir diegene veranderinge regimens met TDF.

Nog een keer, N aansienlike toename in die BMD van die middelste kolom (2.95 +%) en hip BMD (+ 1.85%) is waargeneem in 48 weke skakel tussen deelnemers bo PAT, met beduidende veranderinge van dié van die bo skakelaar gekombineer.

"TDF-deelnemers op die oomblik dat die onderbreking geen verandering in RFG gehad het nie, daar was beduidende verbeterings in urienmerkers sowel as nierfunksie, en daar was beduidende verbeterings in BMD, [en] beduidende lipiedverhogings," het die navorsers saamgevat. . "Deelnemers wat nie 'n verandering aan TDF in die arm gehad het nie, in plaas daarvan om dit te onderbreek, het geen verandering in huidige RFG, stabiele urienmerkers en nierfunksie gehad nie, en in BMD [en] aansienlike verlaging in cholesterolfraksies."

"Gegewens van hierdie 48-weke ondersteun die veiligheid van niere en bene en die eenmalige behandeling [TAF-mede-formulering] -tabel vir volwassenes met MIV en nierfunksie," het hy afgesluit.

Op 'n vraag oor die verbeteringsmeganisme na die oorgang van PTO na TAF, het Gupta voorgestel dat dit "die brandstofbron van mitochondriale disfunksie kan afsluit", maar het daarop gewys dat dit "net 'n oombliklike bespiegeling was."

Gebaseer op die bevindinge van die studie se datum, Gílead het die mede-formulering TAF / emtricitabine / elvitegravir / cobicistat mede-formulering vir regulatoriese hersiening in die VSA en Europa. Dit word verwag dat die Food and Drug Administration om 'n besluit voor die aanvang van November te maak.

Boonop versoek Gileade goedkeuring vir 'n tweeledige mede-formulering van TAF en emtricitabine - wat 'n opvolger van Truvada kan wees - en ontwikkel hy twee ander daaglikse regimen met een pil, een met INNTR Rilpivirine (Edurant) en 'n ander met die MIV protease inhibitor darunavir (Prezista). En TAF word ook ontwikkel as 'n behandeling vir hepatitis C met 'n dosis van 'n enkele tablet per dag. Gilead het aangedui dat dit saamwerk met Sentrums vir Siektebeheer en Voorkoming (CDC) in 'n studie in ape met TAF / emtricitabine vir PrEP.

Net om 'n paar te noem, is daar diegene wat Geen Sosiale Dood

Claudio SouzaVertaal uit die oorspronklike Skakel oor na tenofovir Alafenamide Hou MIV Onderdrukte, help Niere en Bones deur Claudio S. Souza en hersien deur Mara Macedo by 19 / 08 / 2015

Verwysings

Mills t, J Andrade, DiPerri G, et al. Oorskakeling van 'n disoproxil fumaraat tenofovir (TDF) -gebaseerde regimen om 'n tenofovir alafenamide (TAF) -gebaseerde regimen: data in virologisch onderdruk volwassenes deur 48 weke van behandeling. 8th International AIDS Society Konferensie oor MIV Patogenese, behandeling en voorkoming. Vancouver, Julie 19-22, 2015. Abstrakte TUAB0102.

S Gupta, Die Pozniak, Arribas J, et al. Vakke met swak nierfunksie tenofovir disoproxil fumaraat uit te skakel na tenofovir alafenamide verbeter nier en veiligheid been deur 48 weke. 8th International AIDS Society Konferensie oor MIV Patogenese, behandeling en voorkoming. Vancouver, Julie 19-22, 2015. Abstrakte TUAB0103.

Die onderstaande tekste sal u miskien interesseer!

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: