'N onverwagse wending na die neem van my eerste antiretrovirale

Truvada (4)My eerste pil is vergesel van 'n werveling van emosies: woede, depressie, frustrasie, geluk, ontkenning en hartseer. Ek is in April van 2014 gediagnoseer, en alles is baie onlangs. Maar die daaropvolgende maande het my op 'n reis van sulke verhoudings gegaan dat daar geen ondersteuning, inligting of voorkennis was wat my kon voorberei het nie! Ek is sowat drie jaar lank seksueel mishandel, die toets wat ek gedoen het, was besmet en het dus 'n vals negatiewe leeswerk gegee.

Ek onthou dat ek in Oktober van 2013 groot gesondheidsprobleme gehad het. Sy (die gesondheid) het begin daal ... Ek het meer as 500-galstene gehad terwyl my gewig aan die val was. Sedertdien is my gesondheid in 'n afwaartse spiraal. In die kort tyd van Oktober vanaf 2013 tot vandag toe, het ek sewe operasies gehad, ses prosedures en nog vele meer mediese afsprake wat ek op die ouderdom van 25 jaar sou wou hê.

SalkToe my dokter het my vertel oor my diagnose, ek onthou 'n onmiddellike gevoel van leegheid. Was 10: 03 en gaan werk my week normaal en eintlik klaar sonder om iets anders te merk. Alles het verander op Saterdag oggend. Ek het opgestaan ​​en gekyk na die resultate en die bottel pille wat by hom was. Die idee dat, voor dit, het ek nog nooit enige tablette geneem behalwe vir nie-voorskrif dwelms geraak vir my 'n baie en het 'n lang tyd om te kom deur in my gedagtes die behoefte wat tablette ...

Ek onthou my vertel my Ek het nie medikasie te neem as ek nie, maar ek het geweet diep Ek het dit te doen. As ek die voorreg gehad om my gesin rondom my om my te ondersteun en ek was te skaam om enige van my vriende te vertel, was ek in die gesig staar die monster van die stryd alleen.

Dit het gelyk asof ure die medisyne-wikkelstukke in my hande geslaag het, terwyl ek stadig met myself gepraat het oor wat die kant van die munt sou wees en ek het verlore. My lewe het stadig onder my geval en ek het niks gehad wat ek kon nie doen daarmee.

Hoekom ek? Dit is die vraag byna onvermydelik
Hoekom ek? Dit is die vraag byna onvermydelik

"Wat het ek gedoen om dit te verdien?"

Dit was die enigste ding wat ek my verskeie kere kon vra. Ek het my dokter geroep en hom vertel dat ek probleme gehad het met die neem van die pille. Hy het my verseker dat alles normaal sal wees en dat my nommers (virale lading en CD4) was nie die beste ter wille van die jaar dat ek bewus is van my serologie en sonder om medikasie - so my liggaam het 'n groot herstel werk vir om te doen (my viruslading was 101.500 en ek het 'n telling gehad CD4 van 51). Ek het egter sukkel met galsteen, akute appendisitis, tonsillitis, HPV (menslike papillomavirus), hiatale breuk, gastritis, depressie en candidiasis in die mond.

Romeinse klok digitaal gegenereerVoordat ek my eerste antiretrovirale pil geneem het, het ek gedink dit was net om die onvermydelike te vertraag. Na ure se stryd het ek my medisyne gekry. Ek is twee keer per dag voorgeskryf (Isentress, raltegravir) Truvada(Tenofovir / FTC) een keer per dag. In die eerste uur na die neem van gevoel hulle normale dan dinge verander het. En ek voel 'n geweldige pyn in my maag, gepaard met naarheid, duiseligheid, hoofpyn, hallusinasies en die verlies van my korttermyngeheue. Ek onthou wakker op die badkamer vloer, in 'n poging om my gesig te was met water wat nooit 'n kans om te voltooi het.

Baie foute later het ek besef dat ek dit nie alleen kon hanteer nie. Ek het my familie gebel en vriende gevra om my aan te moedig, en ek sou dit kon doen. Halfpad deur die naweek kan my dokter iets voorskryf om te help met die newe-effekte. Ongelukkig het ek, weens die aantal operasies wat ek gehad het, nooit 'n kans gehad om te herstel of genoeg krag te kry om iets te hanteer nie. Binnekort het ek my werk verloor, ek moes uit skool gaan en ek was altyd in die hospitaal. Ses maande later, en ek sukkel nog steeds met die newe-effekte van my middels, maar lees altyd die uittreksels uit ander getuigskrifte in die Die Liggaam Ek is meegedeel dat een dag nie so moeilik sal wees.

My wens is dat ek een van die gelukkiges moet wees wat geen newe-effekte het nie; maar wat ons nie doodmaak nie, versterk ons. Vir diegene wat probleme ondervind met die middels, sê ek dat jy dink dit is 'n intieme stryd! Moenie opgee nie. Moenie inbetaal nie. Ek kan voortgaan met hoop in die oë en weet dat alles beter sal word, sal beter word!

Deur John Poole
De TheBody.com

Van November 10 2014

Wat was jou eerste antiretrovirale pil? As dit nie was AZT of Atripla, ons wil hê jy om jou storie te vertel! Skryf jou storie (tussen 200 en 1.000 woorde, asseblief en stuur dit aan soropositivowebsite@gmail.com en ons sal post as u ons magtig om hierdie

Hersien hierdie teks

helpende hand

Advertensies

Verwante publikasies

laai