Vigs en veroudering

Jy is in Inisiasie => IS => MIV - Die drie briewe => Vigs en veroudering

Veroudering en MIV

Inleiding

Teen die einde sal 2015 meer as die helfte van alle mense wat met die MIV-virus in die Verenigde State woon, ouer as 50 jaar wees. 'N Goeie aantal mense sal net baie langer met MIV leef, en dit is 'n goeie ding. Baie sal egter MIV kontrakteer wanneer hulle ouer as 50 is, en hul gesondheidsbehoeftes sal anders wees as iemand wat op jonger ouderdom positief getoets het. Verder het navorsing toon 'meer en meer dat die siektes wat gewoonlik die MIV-negatiewe mense in hul 60 en 70 jaar aan te val, voorkom in mense met MIV in hul 40 en 50 jaar. Hierdie bekommernisse het die kwessie van veroudering met MIV tot die middel van die verhoog geneem.

Nou is een van die grootste onbeantwoorde vrae waarom dit gebeur. Daar is geen twyfel dat baie ouderdomverwante siektes en toestande teen hoër dosisse en op jonger ouderdomme voorkom by mense met MIV in vergelyking met MIV-negatiewe pasiënte nie; hartaanvalle, beenfrakture, niersiekte of sekere soorte kanker, en die tempo van sulke toestande in mense met MIV is kommerwekkend. Wat egter nie duidelik was nie, is hoe MIV bydra tot hierdie toestande, soos verduidelik deur ander faktore (soos rook, MIV / vigs-middels en mede-infeksies met ander virusse) en wat om te doen in verhouding tot hulle.

Navorsers werk hard om hierdie vrae te beantwoord, maar intussen is hierdie les ontwerp om te verduidelik:

  1. Hoe werk veroudering in algemene sin?
  2. Wat weet ons van MIV / VIGS en die verouderingsproses?
  3. Watter maatreëls getref kan word om die risiko van verouderingverwante siektes te verminder, en
  4. Wat is die tipes eksperimentele behandelings wat op die horison is?

Die goeie nuus is dat die meeste mense wat MIV-positief is, baie kan doen om die verouderingsproses te vertraag en te beskerm teen die aanvang van ouderdomsverwante siektes. Voordat jy dit egter kry, is dit belangrik om te verstaan ​​hoe veroudering in die eerste plek werk.

Senior egpaar geniet die dag buite

Wat word veroudering, en hoekom raak ons ​​siek terwyl ons ouer raak?

Wanneer ons aan iemand dink as "oud", is ons geneig om te dink dat die persoon wat 'n sekere aantal jare geleef het: 70, 80, 100 is oud.

Vir die Nasionale Instituut vir Veroudering fokus egter nie op hoe lank iemand geleef het nie, maar op die onvermydelike afname in fisieke fiksheid en gesondheid wat plaasvind wanneer 'n persoon later in die lewe kom. Maar verouderende navorsers is nie gerig op die klein veranderinge wat met ouderdom, grys hare en gekreukelde vel kom nie.

In plaas daarvan is hulle bekommerd oor die veranderinge wat ongeskiktheid en siekte veroorsaak. Dit is waar pogings gesentraliseer word, in die sin om te verstaan ​​wat moontlik stadig of omveroudering verouder.

Terselfdertyd, navorsers het gekyk na die hoofoorsaak van veroudering, maar hulle het besef dat 'n verskeidenheid van faktore, insluitend ons gene, ons omgewing en infeksie met virusse en bakterieë bydrae tot die veroudering verskynsel oorvleuel.

Party mense het die genetiese lotery gewen. Hulle besit die gene wat hulle in staat stel om 'n gesonde en goed vitalized in hul 80 jaar bly 90 jaar, terwyl ander, wat die ander gene geërf 'n groter risiko van die ontwikkeling van kanker of kardiovaskulêre siekte by die tyd geplaas word hulle aankom om 40 jaar .

Sommige kan bekende omgewings- en gedragsfaktore verminder om die verouderingsproses te vertraag. Eet goed, doen oefeninge en hou sosiaal en intellektueel betrokke by die lewe. Aan die ander kant kan ander gesonde dieet eet, vermy rook tabak, oefen of voer maatskaplik geïsoleerde lewens. Die uitwerking van sulke omgewings- en gedragsfaktore op menslike gesondheid is diep.

Net so kan sommige mense die voorkoms van infeksie met meeste virusse en bakterieë deur hul leeftyd voorkom, of hulle het 'n immuunstelsel wat infeksies onder beheer kan hou. Ander kan immuunstelsels hê wat in staat is om skadelike infeksies te hanteer, soos hepatitis B virus (HBV). Hepatitis C virus (HCV). Menslike Papillomavirus (HPV). Sitomegalovirus (CMV) - en ja, O-MIV, wat almal die risiko van gesondheidsprobleme later in die lewe aansienlik kan verhoog.

Hierdie genetiese, omgewings- en biologiese faktore kan oorvleuel en lei ons om die verouderingsproses te begin, genaamd seniliteit, en senesensie plaas alles op die sellulêre vlak. Ja, die selle word ook oud!

Die selle in ons liggaam hang af van 'n snit met 'n DNA-skêr, genaamd telomere, om voort te plant. Wanneer ons jonk is, is die selle van ons liggaam ook geneig om jonk te wees, omdat hulle blykbaar op dieselfde manier optree met die eerste generasie selle wat begin wanneer ons eerste in die baarmoeder was. Soos ons ouderdom is, is die selle van ons organisme egter baie honderde of duisende geslagte wat uit die oorspronklike selle geneem word, en die stringe kode aan die einde van die DNA, die telomere, word korter. As telomere in goeie vorm is, soos wanneer hulle jonk is, presteer elke nuwe generasie selle goed. Wanneer telomere egter baie kort is, reproduseer elke nuwe generasie sellulêre funksies erger, tot die punt waar selle soms nie reproduceer nie.

Wat het dit te doen met veroudering? Genoeg! Defekte selle lei tot werklike probleme. As ons spiere en bene selle nie in staat stel om nuwe selle goed te laat werk nie, omdat die telomere te kort geword het - dit maak ons ​​spiere en bene meer geneig om swak te wees. Swak spiere en bene beteken 'n groter risiko om te val en 'n groter risiko dat ons 'n groot been sal breek. Gebreke in breinselle kan lei tot swak koördinering en geheueprobleme. Gebreke in immuun selle is nie in staat om infeksies en kankers onder beheer te hou nie.

Dit is die laaste kategorie senesensie, genaamd ouderdomsverwante immunosensasie, wat van besondere belang is vir mense wat met MIV leef. Meer oor die ouderdomverwante immuunsessie sal later verduidelik word, maar eers is dit belangrik om sommige van die maniere waarop MIV die verouderingsproses kan beïnvloed, te verstaan.

En dit sal aangespreek word in die volgende hoofstuk.

Vertaal deur Claudio Souza die oorspronklike:

Veroudering en MIV e Wat is veroudering, en hoekom word ons siek soos ons ouer word? Met die waardevolle hersiening Mara Macedo

Meer sien em Hoe MIV beïnvloed die veroudering proses? Wat is "immuun uitputting?

Advertensies

Verwante publikasies

laai