MIV-behandeling - Die basiese beginsels

Illustrasie van 'n retrovirusBehandelings van MIV wat tans beskikbaar is, genees nie MIV nie. Maar dit kan 'n v betekenlanger en gesonder .

Na 'n kombinasie van middels wat op te tree teen die MI-virus (hierdie word dikwels genoem -of coquetel- anti-retrovirale middels) kan die bedrag van MIV in die bloed verminder tot 'n vlak wat so laag is dat nie opgespoor kan word met standaard lading toets Virale . Dit word 'n “virale lading onopspoorbaar ”en dit is die doel van MIV-behandeling.

Met 'n onopspoorbare viruslading beteken jou Immuunstelsel kan herstel en sterk bly sodat dit infeksies kan beveg.

Daar is verskillende tipes of klasse anti-MIV-middels. Elke klas werk op 'n ander manier teen MIV. Behandeling van MIV sluit gewoonlik drie middels van twee verskillende klasse in.

Die klasse anti-MIV-middels

  • Nukleosied / Nukleotied-omgekeerde transkriptase-inhibeerders (NRTI's).
  • nukleosied-omgekeerde transkriptase-inhibeerders (NNRTI's).
  • Protease-inhibeerders (IPS).
  • Fusion inhibeerders en inskrywing.
  • Integrase-inhibeerders.

Die meeste mense het 'n kombinasie wat twee NRTI's en 'n NNRTI of 'n proteaseremmer insluit.

Intake integrase inhibeerders is goedgekeur vir gebruik deur mense wat MIV-behandeling begin, maar op die oomblik is hulle gewoonlik rvir mense wat in die verlede veelvuldige MIV-behandelings gehad het.

NRTI en NNRTI

Hierdie middels teiken 'n substansie genaamd omgekeerde transkriptase wat MIV gebruik om selle van die immuunstelsel te besmet.

Daar is drie tipes middels wat teen terugtranskriptase werk.

NRTI's is 3TC (lamivudien, Epivir), Abacavir (Ziagen), AZT (zidovudine, Retrovir), ddI (didadosine, Videx) D4T (Stavudine Zerit), en FTC (emtricitabine, Emtriva).

Sommige NRTI's is in 'n enkele pil gekombineer om dit makliker te maak. Dit is vir abakavir en 3TC (Kivexa), AZT en 3TC (Combivir), En abacavir, AZT en 3TC (Trizivir).

Dit is 'n nukleotied omgekeerde transkriptase inhibeerder (NtRTI), tenofovir (Viread), wat teen MIV werk op 'n manier wat soortgelyk is aan NRTI's. Dit is beskikbaar in 'n pil gekombineer met FTC genoem Truvada.

Onder die NNRTI's is efavirenz (SUSTIVA), etravirine (Intelence), nevirapine (VIRAMUNE) En rilpivirine (Edurant).

Efavirenz, tenofovir en FTC is beskikbaar in 'n kombinasie pil genoem Atripla. Rilpivirine, FTC en tenofovir is beskikbaar in 'n onverteerbare kombinasie genoem Eviplera.

Protease-inhibeerders

Protease is 'n MIV-ensiem. Die middels wat dit aanval, word protease-inhibeerders genoem.

Byna alle protease-remmers wat vandag gebruik word, is 'versterkbaar'. Dit beteken dat hulle hul mag kan verhoog deur 'n klein dosis by te voeg van 'n tweede protoninhibeerder genaamd ritonavir (Norvir).

Protease inhibeerders versterk word aanbeveel vir mense in die tratatamento begin van MIV. Die eerste reël is atazanavir (Reyataz) / Ritonavir, darunavir (Prezista) / ritonavir, fosamprenavir (Telzir) / ritonavir, lopinavir / ritonavir (dit is 'n onverteerbare kombinasie genoem Kaletra) en saquinavir (Invirase) / Ritonavir.

Tipranavir (Aptivus) / ritonavir is slegs goedgekeur vir mense wat in die verlede 'n groot aantal antiretrovirale behandelings gehad het.

Daar is twee ander protease-inhibeerders wat nou selde gebruik word. Dit is indinavir (Crixivan) En nelfinavir (Viracept).

Inhibeerders van samesmelting en toetrede

Dwelms van hierdie klasse verhoed dat MIV van selle infekteer. Die gebruik daarvan word gewoonlik gereserveer vir mense wat in die verlede 'n groot aantal anti-MIV-middels gehad het.

Daar is net een fusie inhibeerder. Dit heet T-20 (enfuvirtide, Fuzeon) en word deur inspuiting gegee.

'N Remmer, inhibeerder of CCR5 inhibeerder word ook goedgekeur. Sy naam is maravirocCelsentri). Vir die gebruik van hierdie middel, is dit nodig om die sogenaamde 'CCR5' mede-reseptor op die oppervlak van MIV te hê. U kliniek sal 'n toets genaamd 'n tropismetoets uitvoer om te sien of dit geskik is vir behandeling met 'n CCR5-remmer. Hierdie medisyne kan geneem word deur mense wat hul MIV-behandeling verander.

Integrase inhibeerders

Dit verhoed dat MIV integreer met selle van die immuunstelsel. 'N Dwelm van hierdie klas is goedgekeur, dit word raltegravir genoem (Isentress). Dit kan geneem word deur mense wat MIV-behandeling begin of verander.

Wanneer om behandeling te begin

Dit word aanbeveel dat u MIV-behandeling begin sodra u gediagnoseer word.

Die Start Study het alle paradigmas rakende MIV-behandeling verander, en almal moet vandag begin ART sodra dit gediagnoseer is.

Die aanvang van behandeling met

In die Verenigde Koninkryk beveel die riglyne aan om met die behandeling te begin.Redakteursnota vir MIV-positief.Org. Omdat ons 'n nasionale behandelingsbeleid het vir mense met MIV of Vigs Ek het hierdie gedeelte van die teks uitgevee en die riglyne wat deur die Nasionale STD / VIGS en virale hepatitis-program aangebied word, afgelaai, wat op hierdie bladsy geïnkorporeer word net onder die krediete.

Collateral effekte

Alle dwelms kan veroorsaak Collateral effekte. Die newe-effekte wat MIV / VIGS-medikasie insluitVigs dit kan veroorsaak dat dit aan u verduidelik moet word voordat u dit begin gebruik. Newe-effekte verdwyn gewoonlik of word ligte na 'n paar weke. Vertel u dokter oor newe-effekte, veral ekseem. As u sukkel om u newe-effekte te hanteer, mSoms is dit moontlik om iets vir hulle te doen..

Weerstand

MIV kan ontwikkel Weerstand na die middels wat gebruik word om dit te behandel. Jy moet 'n Weerstand Toets voordat jy begin met die behandeling, om seker te maak dat jy die meeste van die toepaslike medisyne gebruik.

As u dwelms behoorlik gebruik, kan dit weerstandbiedende ontwikkeling voorkom. U kan meer hieroor lees in die datastelle en Nakoming Nakoming wenke. Hierdie is beskikbaar by www.aidsmap.com

Michael Carter, Greta Hughson

Geplaas in: 31 2012 Maart

Vertaal deur Cláudio Santos de Souza Inhoudsopgawe hierdie skakel MIV-behandeling

'N Bietjie meer vir u lees

laai

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: