COPD efavirenz Studie Begin psychologische funksie Neuro-kognitiewe neuropatie Perifere neuropatie en pyn !!!! MIV Perifere Neuropatie November 2015

Studie START sub-studies toon baie min of geen verslegtende in die pulmonêre en psychologische funksies

Ken Kunisaki, die aanbieding by EACS 2015. Foto deur Liz Highleyman, hivandhepatitis.com
Ken Kunisaki, die aanbieding by EACS 2015. Foto deur Liz Highleyman, hivandhepatitis.com

Deelnemers wat binnekort na die diagnose van MIV seropositivity aan die begin van die groot studie antiretrovirale terapie (ART) begin toon geen verskille in longfunksie of neurosielkundige prestasie in vergelyking met mense heeltemal ewekansige vroeg uitgebrei antiretrovirale terapie (ART) in Volgens twee studies het verlede week in die 15thEuropean vigskonferensie Barcelona, ​​Spanje.

Um verwante studie het getoon dat die vroeë aanvang van behandeling in die START-studie verband hou met 'n groter verlies aan beenmassa oor tyd.

Begin antiretrovirale behandeling voor die ontwikkeling van ernstige skade aan die immuunstelsel aansienlik verminder die risiko van vordering van MIV-siekte en dood, maar vroeë behandeling kan potensieel, ook nadele, insluitende 'n groter blootstelling aan die toksisiteit van anti-retrovirale middels. 'N Studie genaamd INSIGHT het opgemerk dat, met betrekking tot die START-studie (strategiese verspreiding van antiretrovirale Strategiese Timing van antiretrovirale behandeling) Is ontwerp om die lang omstredenheid oor die optimale tyd vir die behandeling van MIV te spreek, veral vir mense wat nog hoog aanklagte van CD4.

Die belangrikste resultate van START, die aangebied afgelope somer in die Noordelike Halfrond die Vancouver International AIDS Society Conference en wat in Augustus in 27 gepubliseer is New England Journal of Medicine, Het getoon dat deelnemers ewekansige om ART binnekort begin ná diagnose van MIV seropositivity het 'n aansienlik laer risiko van siekte en dood as diegene wat 'n aansienlike daling in CD4 telling verwag. Die onmiddellike behandeling groep het nie net 'n 72% laer risiko van vigs-verwante infeksies en kankers ook verwant aan vigs in vergelyking met diegene wat die begin van ART uitgestel, maar was ook 39% minder geneig om te ly ernstige gebeure wat niks met vigs (hart, lewer en niere gebeure en kankers wat niks met vigs) of dood.

Die aanvanklike projek sluit verskeie sub-studies te kyk na die gevolge van vroeë behandeling versus vertraag begin op spesifieke uitkomste bekend of vermoed word wat verband hou met MIV-infeksie of die behandeling, insluitend beendigtheid, pulmonale funksie en kognitiewe funksie.

Long substudy verband hou met die studie START

Longe gesondKen Kunisaki, die Universiteit van Minnesota aangebied long resultate sedert die begin van die sub-studie, wat die veranderinge in longfunksie in groepe in vergelyking waar die HAART skema is onmiddellik of vertraag.

Chroniese obstruktiewe longsiekte (COPD) is 'n opkomende comorbidities wat verband hou met MIV-infeksie, Kunisaki aangeteken as agtergrond. Waarnemingsleer studies het getoon dat mense met MIV is 'n risiko vir COPD, maar daar is teenstrydige data oor die vraag of die ART geassosieer word met 'n verhoogde risiko of nie. Die onderliggende meganismes is onduidelik en egter kan verband hou met chroniese inflammasie, verhoogde risiko van longontsteking en ander longinfeksies, sowel as veranderinge in long mikrobiota en miskien die optrede van anti-retrovirale middels, het hy gesê.

In hierdie substudie het deelnemers spirometrie aanlyn en daarna jaarliks ​​gedoen. Spirometrie word gebruik om longfunksie te bepaal deur die hoeveelheid ingeasemde en uitasemde lug te meet. Die belangrikste maatstaf vir hierdie analise was die verandering in gedwonge uitstortingsvolume, dit wil sê die hoeveelheid lug wat 'n persoon in die eerste sekonde kan blaas (VEF1). VEF1 het oor die algemeen die kapasiteitstoppe om die 25-leeftyd en verminder dan mettertyd; 'n vlak onder 30% van die maksimum word as inaktiveer beskou. Die resultate is gestratifiseer deur rook.

Dit substudy ingesluit 518 mense ewekansige na die vroeë groep onmiddellike ART en 508 in die uitgestelde groep begin ART. Die verspreiding van die deelnemers in die substudy verskil van die studie as 'n geheel, met sowat 30% in Afrika en Europa, 19% in Suid-Amerika, en oor 10% in Asië en die VSA. Oor 70% manlik en die gemiddelde ouderdom was 36 jaar. Oor 60% het nog nooit gerook het nie, 28% was rokers en 11% was die voormalige rokers.

Gedurende 'n gemiddelde opvolgperiode van 2,0 jaar het die helling van die VEF1 gewys "Absoluut geen verskil" tussen die arms van die onmiddellike behandeling groep en vertraagde aanvang van ART vir beide rokers en nie-rokers, gedemonstreer Kunisaki.

Onder rokers, die VEF1 het -34 ml / jaar in die onmiddellike ART groep en -31 ml / jaar in die uitgestelde groep, 'n verskil wat nie statisties beduidend was (p = 0,83). Daar was geen beduidende verskil tussen die behandeling arms onder nie-rokers, -29 vs -22 ml / jaar, onderskeidelik (p = 0,56) - rokers maar groter druppels het getoon dat nie-rokers in die twee studie arms

Met betrekking tot die dificultadade self-gerapporteerde respitatória met standaard longfunksie die respitarótio vraelys St George's (SGRQ-C, vir sy afkorting in Engels), die tellings afgeneem - 1,1a vir onmiddellike ART arm en - 0.5 arm uitgestel onder rokers, en het in - 1,1 0,4 + terwyl rose onder nie-rokers; statisties betekenisvolle verskil. Op soek na spesifieke gebiede vir die simptome, aktiwiteit en impak, is die enigste beduidende verskil dat die simptome van rokers in die onmiddellike ART vroeë groep berig versleg (vs -2,9 beduidende (+ 1,6). Hoewel die veranderinge klein was en meestal nie beduidende, dit is opmerklik dat onder nie-rokers tellings van al drie domeine van die SGRQ en COPD stel het op onmiddellike ART arm, wat dui op verbetering -. gedurende die hoogte in uitgestelde inisiasie arm "te vergelyk die onmiddellike aanvang van arms ART vs begin van uitgestelde ART ART het geen impak op longfunksie afname "in mense wat met MIV leef en wat CD4 tel meer as 500 selle / mm3, het die navorsers die gevolgtrekking gekom." die ART onmiddellike kan aangebied word sonder die besorgdheid om die risiko van COPD in hierdie pasiënte te verhoog. "

Substudie Verwant aan Neurologie

Neuron selTen slotte, Richard Price, die Universiteit van Kalifornië, San Francisco, het die bevindings namens die sub START kind neurologie wat die evolusie in prestasie tussen 592 ewekansige deelnemers ontleed om onmiddellike of uitgestelde ART begin

Deelnemers aan die substudy, neuropsigologiese toetse voltooi met die doel om te meet verskillende aspekte van die basislyn neurologiese funksie 4º maande, en 8º 12º maande, en dan jaarliks. Die navorsers vergelyk veranderinge in die gemiddelde QNPZ-8 tellings, 'n telling van gemiddeld meer as agt fyn motoriese beheer toets, verwerking spoed, verbale leer, verbale geheue en "uitvoerende funksie," of omvattende monitering van kognitiewe funksies.

Deelnemers aan hierdie substudie kom uit Suid-Amerika (42%), Europa (25%), Thailand (15%), Verenigde State (14%) en Australië (4%). Twee-derdes was mans en die gemiddelde ouderdom was 34 jaar. Ongeveer 8% van hulle het vorige psigiatriese diagnose gehad en 5% het alkoholisme of dwelmafhanklikheid gerapporteer.

Hulle is beskryf as "'n hoë funksionerende groep", met 76% in diens en 80% het nie enige professionele opleiding ontvang of bygewoon nie, en / of universiteit of hoër onderwys; Dit is relevant omdat vorige navorsing 'n verband getoon het tussen neurokognitiewe prestasie en vlak van skoolopleiding.

Meer as twee jaar van follow-up, QNPZ-8 tellings verhoog in parallel basislyn, het met soortgelyke bedrae in die arms van vroeë studie onmiddellike en vertraag begin van ART. Let daarop dat Price waarskynlik 'n "oefening" weerspieël wanneer mense die toetse verskeie kere doen. Die geskatte verskil tussen die twee groepe was -0,01, wat nie statisties betekenisvol was nie. Deur 60º maand, tellings in onmiddellike ART arm toegeneem skerper, terwyl die deelnemers van die vroeë groep vertraag groep afgeneem, maar daar was net 'n klein aantal deelnemers en hulle is nog steeds agtervolg tot op datum en prys het gesê "dat hierdie afwyking moet nou gevolg word. "

Hierdie studie het getoon "'n nie-globale kognitiewe voordeel (of nadeel) tussen die onmiddellike begin van wapens van ART in asimptomatiese pasiënte tussen individue" naïef "met 'n hoë telling CD4," het die navorsers gesluit. Hierdie bevindinge dui daarop dat daar 'n "lae voorkoms van" voorkomende ART "vir kognitiewe inkorting" in die bevolking en 'n lae voorkoms van kognitiewe agteruitgang en behandeling, as "daar is geen duidelike bewys van neurotoksisiteit."

In reaksie op 'n vraag, het gesê die gebruik van efavirenz (SUSTIVA) - 'N komponent van 'n paar antiretrovirale terapie regimens bekend vir tropism vir die sentrale senuweestelsel en veroorsaak psigosomatiese newe-effekte - was baie algemeen onder die deelnemers. Dit is waargeneem dat "Daar is geen ooglopende gevolge van efavirenz"Maar dit word in meer detail ontleed (Translator's note: Hierdie stelling is amper soos wat die son met 'n sif, want my ondervinding in my diens via app whats toon dikwels intense lyding en agteruitgang van die pasiënte gemoedstoestand wat die gebruik van efavirenz maak en paar maande gelede, 'n fout gemaak het, het ek 'n boks van Efavirenz en dink dat daar 'n verandering in die behandeling was, het ek EEN van hierdie Efavirenz tablette en die ervaring was sleg).

Interpretasie

Saam, hierdie studies bied die waarborg dat die begin HAART nie lei tot ernstige of klinies beduidende negatiewe uitkomste, maar die meeste been verlies waargeneem in die onmiddellike begin arm Dit is kommerwekkend (Hier is 'n volledige studie in Engels en elders). Aan die ander kant toon die substudies ook nie groot onmiddellike voordele vir ART ten opsigte van been-, long- of neurologiese uitkomste nie.

A beperking van al hierdie sub-studies is dat hulle ontslae geregistreer met 'n relatief jong bevolking met MIV gediagnoseer en goeie immuunfunksie. Waarnemingstudies gesien hoër voorkoms van kardiovaskulêre siekte, neurologiese en ander toestande onder mense met MIV het waargeneem, in die algemeen, groepe ouer pasiënte, en probleme kan verhoog in hierdie groep soos hulle ouderdom.

Daarbenewens, soos aangetoon, is die willekeurige deel van die uitgestelde begin vroeg gestaak, sodat die gemiddelde driejaar-opvolging laer was as wat verwag is. Navorsers bly deelnemers volg en hou die langtermyn resultate in ag en die substudies van kardiovaskulêre en lewersiektes word ook aan die gang. Maar nou dat albei arms aangeraai is om behandeling te begin, sal die verskille tussen hulle waarskynlik mettertyd daal.

Geproduseer deur Liz Highleyman vir Aidsmap in samewerking met hivandhepatitis.com

Vertaal deur Claudio Souza.

Nagegaan deur Mara Macedo

Verwysings

Kunisaki KM et al. Longfunksie afname in MIV: effekte van onmiddellike versus uitgestel ART behandeling op longfunksie afname in 'n multi-site, internasionale, gerandomiseerde. 15th Europese Vigs-konferensie en 17th Internasionale Werkswinkel oor Ko-morbiditeite en Beraadse Reaksies in MIV. Barcelona, ​​abstrakte PS1 / 1, 2015.

Wright E et al. (Prys R aanbieding) Die verskil tussen die gevolge van onmiddellike versus uitgestel ART op neuropsigologiese toets prestasie in MIV-positief ddults met CD4 + seltellings bo 500 selle / ul: die Strategiese Timing van antiretrovirale behandeling (Begin) substudy neurologie. 15thEuropese vigskonferensie. Barcelona, ​​abstrakte PS10 / 6, 2015.

As u moet praat en my of Beto Volpe nie kan vind nie, is dit 'n baie meer gebalanseerde opsie, Beto, dan kan u ook u boodskap stuur. Miskien kan ek 'n rukkie neem. Ek kyk die boodskappe na die middag, kort daarna, eintlik om 20:00.
Dit word al moeiliker om hierdie tipe ding vir my te tik.
En ek het uiteindelik 'n interval tussen een paragraaf en 'n ander nodig.

Maar wees seker van een ding wat ek geleer het:

Tyd en geduld los omtrent alles op!
----------------------------Privacy As u hierdie boodskap stuur, word u geïmpliseer dat u ons privaatheids- en databestuursbeleide gelees en aanvaar het. [/ aanvaarding]

Aanbeveel om op hierdie blog te lees

Leesvoorstelle

Een persoon het al iets gesê !!! En jy, sal uitgelaat word !?

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

Moet u gesels? Ek probeer hier wees op die tydstip wat ek gewys het. As ek nie antwoord nie, was dit omdat ek dit nie kon doen nie. Een ding waarvan jy seker kan wees. Ek antwoord altyd op
%d Bloggers soos hierdie: