Drug weerstand tydens PREP MIV opgedoen het verdwyn vinnig na die medikasie gestop

Gesondheidswerkers in die laboratorium.Weerstand teen dwelms wat in seldsame gevalle van MIV-infeksie verkry word tydens behandeling met pre-blootstelling-profilakse (PrEP) verdwyn vinnig na die staking van die medikasie, berig die navorsers in 'n verslag oor VIGS. Met behulp van ultraklank toetse uitgevoer ses maande na serokonversie en verlating van PREP in mislukking, het geen oorblyfsel van weerstandige kopieë gevind nie.

Verskeie studies het getoon dat die risiko van die ontwikkeling van PrEP-weerstand baie laag is, maar dit is 'n groot bekommernis vir diegene wat PrEP begin tydens akute onherkenbare infeksie, skryf die skrywers. "Ons data toon dat die gekose weerstand in hierdie gevalle vinnig verval tot vlakke onder die hoogs sensitiewe opsporing van dieselfde toetse."

PREP met tenofovir en emtricitabine (Truvada) of tenofovir (Viread) isoleer is hoogs effektief in die voorkoming van MIV-infeksie. Tog het weerstand teen hierdie antiretrovirale middels bespeur in individue wat begin PREP tydens akute MIV-infeksie nie erken, en baie selde in MIV-besmette pasiënte wat Prep.

Sulke weerstand kan toekomstige behandelingsopsies vir MIV beperk. Daarom is dit belangrik om vas te stel of dit belangrik of noodsaaklik is om voort te gaan na die beëindiging van die behandeling. Om hierdie vraag te beantwoord, het navorsers in die studie ontwerp Partnes PREP n longitudinale studie van nege pasiënte wat anti-MIV dwelm weerstand (met K65R mutasies K70E en / of M18IV) opgespoor tydens sero Omskakeling geconstateerd het. Die gearchiveerde bloedmonsters is getoets om te sien of weerstand oorgedra of verkry is as gevolg van PrEP. Ultra-sensitiewe toetse is gebruik om virusbestande stamme te monitor, ses, twaalf en 24 maande na die beëindiging van PrEP.

Bloedmonsters wat met RNA gearchiveer is van MIV-positiewe, teenliggaam-negatiewe individue, was beskikbaar voor serokonversie aan vier van nege pasiënte. Geen van hierdie pasiënte het weerstandsmutasies gehad voor serokonversie nie, wat daarop dui dat weerstand verkry is as gevolg van PrEP-terapie, eerder as om oorgedra te word.

PrEP is gestop onmiddellik na die opsporing van serokonversie. Ultra-sensitiewe toetse is gebruik om te sien of die weerstand voortduur nadat PrEP ingetrek is.

Bestand virusse het laer vlakke - of gedaal - terug na die aantal van opsporing in alle pasiënte ses maande na behandeling gestaak is en bly onopspoorbaar twaalf-24 maande opvolg.

"Weerstand wat verband hou met PrEP val vinnig na die einde van PrEP," het die navorsers gesê. "Vir ses maande na sero Omskakeling geconstateerd (PREP nadat gestaak), die weerstand mutasies K65R, K70E en / of wat dit bygewoon het M184IV sero Omskakeling geconstateerd is nie meer opgespoor selfs met hoogs sensitiewe weerstand toets."

Slegs een pasiënt het behandeling met antiretrovirale middels (ART) binne 40 maande na serokonversie begin. Hierdie pasiënt het begin met behandeling by maand 33, met 'n kombinasie van nevirapien / emtricitabine en tenofovir. Viruslading was ongeveer 19.000 kopieë / ml. Drie maande na die aanvang van ART het hierdie pasiënt 'n onopspoorbare viruslading gehad.

Die navorsers is gevra vir verdere studies om te ondersoek of PrEP geassosieer met weerstand die gevolg is van die daaropvolgende reaksie op behandeling.

Vertaal deur Claudio Souza se oorspronklike Gedurende verkry dwelm weerstand MIV PREP vinnig verdwyn na medikasie gestaak.

Nagegaan deur Mara MACEDO

Skriftelike po Michael Carter

Geplaas in: 14 Desember 2015

Advertensies

Verwante publikasies

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.