Vorige long siektes wat verband hou vigs geassosieer word met die risiko van longkanker vir mense met MIV

Vigsverwante longsiekte is 'n belangrike faktor in die verhoogde risiko van longkanker wat in mense met MIV, die Verenigde State voorkom Vigs. vinger sigaarDie studie het die aantal longkanker voorkoms en oorlewingstyd tussen MIV-positiewe pasiënte en MIV-negatiewe individue vergelyk.

"Ons het bevind dat MIV-infeksie alleen nie 'n onafhanklike risikofaktor vir longkanker was nie, maar die hoeveelheid sigaretrook oor tyd en vigs, plus vorige pneumonias onder MIV-geïnfekteerde volwassenes, was die belangrikste bydraers tot die ontwikkeling van longkanker, "het die skrywers gesê.

Die voorkoms van kanker wat verband hou met vigs (veral Kaposi se sarkoom, nie-Hodgkin-limfoom) aansienlik afgeneem sedert die bekendstelling van effektiewe anti-retrovirale terapie (HAART). Egter verskeie studies het 'n toename in die voorkoms van longkanker onder mense met MIV sedert die koms van ART berig. Dit is onduidelik of hierdie toename bloot te wyte is aan die hoë pryse van rook wat in mense met MIV voorkom. Daar is 'n bewys dat die immuunonderdrukking wat verband hou met MIV-infeksie en long skade wat veroorsaak word deur infeksies wat verband hou met vigs as PCP longontsteking en herhalende bakteriële longontsteking kan ook belangrik wees risikofaktore vir longkanker.

Gegewe hierdie onsekerheid, navorsers ontwerp om 'n studie om die voorkoms van risiko en oorlewing tyd vir longkanker faktore tussen individue wat ingeskryf is in twee longitudinale kohort studie van MIV-infeksie te bepaal, met betrekking tot vroue (vroue MIV Studie interdepartementele [ WIHS]) (n = 2549), ander mans (Multicenter AIDS Cohort Study [MACS]) (n = 4274)). Albei kohorte sluit in 'n MIV-negatiewe vergelykingspopulasie by risiko-individue.

Pasiënte is gevolg tot September van 2012. 'N Totale 60-voorkoms van longkanker (46 by mense metSwaar roker MIV, 14 in MIV-negatief deelnemers) aangeteken tussen coorte.r- deelnemers Die gemiddelde ouderdom diagnose van longkanker was 52 jaar onder die vroue met MIV en 51 jaar onder MIV-negatiewe vroue. Vir mans was die gemiddelde ouderdom van die diagnose 50 jaar vir diegene met MIV en 54-jare vir MIV-negatiewe pasiënte. Hulle was almal rokers.

Algehele, die voorkoms van longkanker was aansienlik hoër onder vroue (= IRR deur 151,8 100.000) as mans (= IRR deur 50,7 100.000) (p <0,001). Voorkoms was ook hoër onder pasiënte met MIV (= IRR deur 119 100.000) in vergelyking met MIV-negatief individue (= IRR deur 45 100.000) (p = 0,001).

Alle gevalle van longkanker het by rokers voorgekom. Een-en-dertig 60-gevalle het plaasgevind in mense wat ten minste dertig jaar van die vorige geskiedenis van rook opgehoop het. (Een pakjaar is gelykstaande aan rook 20 sigarette per dag vir een jaar). Pakket met tien of meer jaar van rook was aansienlik geassosieer met die voorkoms van longkanker in 'n multivariate analise.

MIV-infeksie is nie geassosieer met 'n aansienlik verhoogde risiko van longkanker as die twee kohorte afsonderlik geanaliseer is nie. Dit was eers wanneer die twee kohorte gekombineer is dat MIV aansienlik geassosieer word met die risiko van longkanker (IRR = 2,64; 95% IC, 1.43-5.21).

Nadat gekontroleer is vir potensiële confounders, het gekombineerde kohortanalise getoon dat faktore wat onafhanklik met longkanker verband hou, ouderdom, laer onderwys, rookintensiteit en 'n vorige diagnose van vigsverwante longontsteking was.

"Ons het bevind dat ongeveer twee-derdes van die effek van MIV-infeksie is verduidelik deur 'n vorige diagnose van longontsteking," sê die skrywers. "Inflammatoriese longsiekte en infeksies is getoon as 'n prestasie faktor in 'n rol in die ontwikkeling van longkanker in die algemene bevolking, en dit is ook waargeneem onder MIV-geïnfekteerde individue, veral in verband met herhalende longontsteking."

Van die 31-kanker se longe onder vroue wat met MIV gediagnoseer is, het 20 'n vroeëre VIGS-diagnose gehad, waarvan 14 VIGS-verwante longontsteking behels. Van die 15-longkankergevalle onder mans met MIV was ses individue betrokke by die vorige VIGS-diagnose, waarvan drie betrokke longontsteking.

Oorlewingsdata was beskikbaar vir 56-pasiënte en tydens die opvolg van 45 is hierdie individue dood. Die gemiddelde oorlewingstyd vir vroue was 9,5 maande, terwyl mans gemiddeld vir ses maande oorleef het. Ontleding van alle 56-pasiënte het getoon dat die enigste faktor wat verband hou met langer oorlewing, diagnose is na 2001. 'N Geskiedenis van die toediening van dwelmgebruik was geassosieer met verminderde oorlewing.

Die navorsers, na die beperkte analise vir die 42-pasiënte met longkanker met MIV. Die enigste faktor wat verband hou met MIV wat onafhanklik met longkankeroorlewing verband hou, was 'n indeks van die CD4-telling onder 200-selle / mm3 (HR = 2,55; 95% IC, 1,09 5,0.95).

"Ons data dui daarop dat longskade en inflammasie wat verband hou met MIV-infeksie 'n verhoogde risiko van longkanker kan wees, het die navorsers tot die gevolgtrekking gekom. Maar hulle het ook opgemerk: "Om jong MIV-geïnfekteerde rokers aan te moedig om op te hou en op te hou met die ophou van rook, is noodsaaklik om die las van longkanker in hierdie bevolking te verminder."

Michael Carter

Geplaas in: 22 Desember 2015 Vertaal deur Cláudio Souza van die oorspronklike in Vorige vigs-verwante longsiektes wat verband hou met longkanker risiko vir mense met MIV Hersien Mara Macedo

Verwysing

Hessol NA et al. Voorkoms van longkanker en oorlewing onder MIV-geïnfekteerde en onbesmette pasiënte tussen mans en vroue. Die vigs 29: 1183-93, 2015.

Het jy jou diagnostiese reagens ontvang en is jy bang? Dink jy jou lewe is verby? Het jy gedagtes van die tipe sonder begrip "?

Jy moet jou hoop opdoen!

Verstaan ​​dat my veerkragtigheid eendag op 'n keer gebou is, een siekte na die ander, een SUSAN NA DIE ANDER!

Veerkragtigheid is nie iets waaraan jy gebore is nie! Jy ry dit! Een val na die ander. Vir elke val volg onvermydelik 'n nuwe rebound!

In opsomming:

Staan op

Skud die stof af!

En draai om!

Jou dokter, jou dokter kan baie vir jou doen!

Jou familie, as jy enige het, want daar is nie een wat vir my oorbly nie, kan hulle of kan niks vir jou doen nie.

God kan alles vir jou doen!

Maar dit is aan jou om te besluit om voort te gaan of op die randsteen te sit!

Dink jy ek praat te veel? Lees asseblief my verouderde mediese geskiedenis! 🙂 Dit kan 'n rukkie neem!

En wat die gesondheid betref, is dit 'n reg van almal en 'n plig van die staat

advertensies

Verwante publikasies

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

Soropositivo.Org, Wordpress.com en Automattic doen alles binne ons bereik met betrekking tot u privaatheid. U kan meer leer oor hierdie beleid in hierdie skakel Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Lees alles in privaatheidsbeleid

%d bloggers soos hierdie: