Advertensies

Salvage regimens vir MIV MIV kan veilig laat NRTIs

MIV-positiewe bloedmonsterNukleosied-omgekeerde transkriptase-inhibeerders (NRTI's) kan veilig weggelaat word van MIV-reddingsterapie, sê verslag navorsers van die Verenigde State Annale van Interne Geneeskunde. Die resultate kom uit 'n gerandomiseerde studie wat tussen 2008 en 2011 uitgevoer word.

Die studiepopulasie het bestaan ​​uit pasiënte met virale replikasie ten spyte van die tweede of derde lyn van antiretrovirale terapie. Alle pasiënte is oorgeskakel na 'n geoptimaliseerde regime wat ten minste twee aktiewe middels ingesluit het. Die helfte was gesentraliseer om NRTI's te ontvang, die ander helfte van kombinasie NNRTI's. Die resultate op week 48 was soortgelyk in beide arms van die studie en die regimes van vooroordeel saver van NRTI's was nie minderwaardig as terapeutiese regimens wat NRTI's bevat nie.

"Hierdie studie het getoon dat die toevoeging van NRTIs, die hoeksteen van die aanvanklike antiretrovirale regimen kan weggelaat word as 'n nuwe skema met new sekuriteit wat verskeie anti-retrovirale middels heeltemal of gedeeltelik aktiewe bevat," was die reaksie van die skrywers. "Hierdie studie dra wesenlik by tot ons kennis van die optimale terapie vir die behandeling van ervare pasiënte."

Behandelingsriglyne beveel aan dat pasiënte met deurlopende virale replikasie, ten spyte van antiretrovirale terapie, oorgeskakel word na 'n nuwe regime wat minstens twee en verkieslik drie ten volle aktiewe middels insluit. Die standaard van sorg sluit NRTIs in. Pasiënte is egter geneig om dwelmweerstand van hierdie klas te hê en daarom is dit te betwyfel of hul toevoeging voordele het.

'N Span navorsers in die ontwikkelinge in die hipotese geformuleer vir die behandeling van MIV - veral die bekendstelling van nuwe klasse van dwelms en agente wat werk teen weerstandige virus - beteken dat NRTIs kan weggelaat uit veilig skemas red. Daarom, die opsies (geoptimaliseerde behandeling wat NRTIs insluit of weglaat) van die studie om hul teorie te toets.

Pasiënte gewerf uit 2008 en 2011 62 van klinieke gespesialiseerde in die sorg vir mense met MIV in die VSA. Om in aanmerking te kom, is onderwerpe wat nodig is om ervaring met skema gebaseer terapie met protease inhibeerder en vorige ondervinding, of weerstand teen transkriptase inhibeerders te keer en trutranskriptase inhibeerders, nie-nukleosied (NRTI en NNRTI) het. Elke pasiënt ontvang 'n optimale herwinning regimen wat ten minste twee aktiewe dwelms uit die volgende klasse ingesluit: NNRTI gedryf protease-inhibeerders, integrase-inhibeerders, inskrywing inhibeerders (fusion).

Individuele regimens is gekies na 'n geskiedenis van behandeling, met inagneming van weerstandsprofiel en tropismeprofiel. Pasiënte is dan gerandomiseer om NRTI te ontvang bykomend tot hul geoptimaliseerde kombinasie of weglaat NRTI.

Die primêre eindpunt van die studie was die verhouding van pasiënte wat nie behandel was tydens 48th Week nie (staking van lopende behandeling of virale replikasie). Data is ook ingesamel in die CD4 telling verander, die voorkoms van nuwe mutasies, weerstand en veiligheid.

'N Totaal van 360-pasiënte is gewerf en 337 (94%) het die 48-weke van opvolg voltooi. In albei arms was die mees algemeen toegeskrewe behandeling raltegravirIsentress () plus ritonavir-verbeterde, Prezista darunavir () En Intelence etravirine () (56%). In die studiearm waar ITRN 85 bygevoeg is, het% van deelnemers bygevoeg tenofovir en emtricitabine of lamivudien.

Daar was 53 mislukkings in die beperkte ITRN skema in vergelyking met die 48 groep in die arm waar ITRN bygevoeg is. Die kumulatiewe waarskynlikheid van behandelingsversaking by week 48 was van 29,8% vir die arm wat die NRTI verlaat het in vergelyking met 25,9% vir die NRTI, bied die pasiënte. 3,2% verskil tussen die twee groepe het beteken dat die spaar van NRTI-regimens laer was as nie-add-NRTI-kombinasies.

"Die bevinding van nie-minderwaardigheid was sterk en konsekwent in sensitiwiteitsanalises, skryf die outeurs.

Soortgelyke getalle pasiënte ervaar virusversaking (41 versus 42) om NRTI-skemas te verlaat of by te voeg. 'N Viruslading onder 50 kopieë / ml is behaal deur 64% van dié in die groep waar NNRTI-pasiënte en 66% van individue in die arm weggelaat is. Dit bied die NNRTI

Die toename in CD4-tellings was vergelykbaar tussen die twee strategieë en daar was geen veiligheidsverskille nie.

Geen sterftes is waargeneem in die NRTI-spaararm nie, maar sewe pasiënte in die add-NRTI-arm het gesterf. Geen van hierdie sterftes was egter behandelingsverwant nie.

"Die oorsake van die dood was soortgelyk aan dié wat in groot kohortstudies van MIV beskryf is en kon nie duidelik aan NRTI's toegeskryf word nie," het die navorsers gesê. "Die klein aantal gebeure beperk tot ons vermoë om te besluit dat die uitwissing van NRTI's lei tot verminderde sterftes."

Pasiënte het aan die eksperiment deelgeneem met 'n oop skema met terapie en die outeurs erken dit as 'n beperking van hul bevindinge. Hulle erken ook dat die studie nie van toepassing mag wees op beperkte hulpbronne as gevolg van die hoë koste van weerstandstoetsing en tropismetoetsing nie.

"In pasiënte wat voorheen ontvang het anti-retrovirale middels, kan NRTIs word weggelaat uit die nuwe aktiewe veiligheid met behandelingsregimes sedert die kumulatiewe aktiwiteit regimen oorskry die 2 ten volle aktiewe agente, die skrywers aflei. "Die potensiële voordele van die weglating van NRTI sluit in die vermindering van pilkoste; verlaagde koste "en waarskynlik 'n afname in langtermyn-toksisiteit wat met NRTI's geassosieer word."

Claudia gelukkigVertaal deur Claudio Souza se oorspronklike MIV herwinning regimens veilig kan laat NRTIs, sê VSA stoety Nagegaan deur Mara Macedo

Michael Carter

Geplaas in: 04 Januarie van 2016

Verwysing

Tashima KT et al. MIV-herwinningsterapie benodig nie analoog omgekeerde transkriptase-inhibeerders nie.. Ann Intern Med, 163: 908-17, 2015.

Advertensies

Verwante publikasies

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Soropositivo.Org, Wordpress.com en Automattic doen alles binne ons bereik met betrekking tot u privaatheid. U kan meer leer oor hierdie beleid in hierdie skakel Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Lees alles in privaatheidsbeleid