Wat is CD4 en Wat doen CDXUMX-toetsing?

Wat is CD4 en waarvoor is CDXUMX Toets?

Wat is CD4?

CD4 is 'n molekule wat uitgedruk word op die oppervlak van 'n paar T-selle, makrofage, monosiete en dendritiese selle. Dit is 'n monomeriese glikoproteïen 59kDa dat vier velde tipe immunoglobulien (wikipedia bevat. - CD4)

CD4-selle is 'n tipe limfosiete (witbloedselle). Hulle is 'n belangrike deel van die immuunstelsel. CD4 selle word soms T-selle genoem. Daar is twee hoofsoorte T-selle. T-4 selle, ook genoem CD4, is "Hulp-selle". Hulle het die aanval op infeksies gelei. T-8 (CD8-selle) is "onderdrukkerselle" van die immuunrespons. CD8 selle kan ook "Killer" (moordenaar) selle wees wat kankerselle en virusbesmette selle doodmaak.

Dit is belangrik om daarop te let, want dit is 'n algemene en foutiewe twyfel of selfdefinisie:

Hemogramme, selfs met "leukocyte druppels" dien nie as patogene van immuungebrek nie.

Hierdie selle kyk na en karakteriseer ander selle en aansteeklike middels deur spesifieke proteïene op die oppervlak van die sel. 'N T-4-sel is 'n T-sel met CD4-molekules op sy oppervlak. Hierdie tipe T-sel word ook die "Positiewe Sel" -sel, CD4 of CD4 genoem.

Hoekom is die selle CD4 belangrik vir MIV-infeksie?

MIV infekteer meestal CD4 selle. Die virus word deel van die selle en wanneer hulle vermenigvuldig word om 'n infeksie te beveg, maak hulle meer kopieë van MIV.

Wanneer iemand met MIV besmet is, maar nie begin behandeling het nie, verminder die aantal CD4-selle. Dit is 'n teken dat die immuunstelsel verswak word. Hoe laer die CD4-seltelling, hoe groter is die waarskynlikheid dat hierdie persoon siek word.

Daar is miljoene verskillende families van CD4-selle. Elke gesin is ontwerp om 'n spesifieke soort kiem te beveg. Wanneer MIV die aantal CD4-selle verminder, kan sommige van hierdie gesinne uitgeroei word. Jy kan die vermoë verloor om te veg teen kieme wie se gesinne ontwerp is. As dit gebeur, kan u 'n opportunistiese infeksie (Sien Fact Sheet 500).

WAT IS 'N CD4 toets?

'N Klein monster bloed word geneem. Bloed word getoets vir tellings van verskillende seltipes. CD4-selle word nie direk getel nie. In plaas daarvan doen die laboratorium 'n berekening gebaseer op totale witbloedselle en die proporsie selle wat CD4 is. Daarom is die CD4 telling nie akkuraat nie.

Die huidige behandeling (sien Feitebladsy 404) Deur CD4 dui opvolg toets aan elke 3 6 maande by die begin van antiretrovirale terapie (HAART, sien Feitebladsy 403). Sodra die behandeling die CD4 vlakke te hoë vlakke verhoog, moet die toets elke 6 om maande 12 gedoen.

Wat is die faktore wat CD4 sel tel?

Die waarde van CD4-selle wissel rondom groepe. Tyd van die dag, moegheid en stres kan toetsuitslae beïnvloed. Dit is die beste om op dieselfde tyd van die dag bloed geteken te word vir elke seltoetsPay 937884 CD4 en om dieselfde laboratorium te gebruik.
Infeksies kan 'n groot impak hê op die CD4 seltelling. Wanneer jou liggaam 'n infeksie beveg, styg die aantal witbloedselle (limfosiete). En die CD4- en CD8-seltelling gaan te hoog op. Inenting kan dieselfde effekte veroorsaak. Moenie jou CD4-selle kontroleer nie tot 'n paar weke na die herstel van 'n infeksie of ingeënt word.

Hoe word die resultate van die CD4-toets gerapporteer?

CD4 sel toetse word gewoonlik aangegee as die aantal selle in 'n kubieke millimeter bloed of mm3. Normale tellings is gewoonlik tussen 500 en 1600.

Omdat CD4 seltellings is so veranderlike, sommige verskaffers van gesondheidsorg verkies om te kyk na die persentasie van CD4 selle. As jou toets verslae CD 4 34% =%, wat beteken dat 34% van jou limfosiete was CD4 selle. Hierdie persentasie is stabieler as die aantal CD4-selle.

'N Telling van CD4 onder 200 dui op ernstige skade aan die immuunstelsel. Dit is 'n teken van VIGS in mense met MIV-infeksie. Alhoewel die persentasie van CD4 n beter voorspeller van MIV siekte progressie as telling CD4 mag wees, is telling CD4 gebruik om te besluit wanneer om behandeling te begin.

Die Mediese dat gee aanleiding tot die vrees van situasie Ek het na aanleiding van herinner my aan iets wat oor 35 jaar het beslis weet wat dit is:

Monga

Die normale omvang is iewers tussen 30% en 60%. Verskillende laboratoriums gebruik verskillende reekse. Daar is geen riglyne vir die behandeling van besluite gebaseer op persentasies van CD4 nie. 'N Persentasie van CD4 onder 14 is egter 'n definisie van VIGS.

Wat doen die getalle beteken?

Die CD4 seltelling is 'n belangrike maatstaf van immuun gesondheidstelsel. Hoe laer die telling, hoe groter is die skade wat MIV veroorsaak. Wat minder as 200 CD4 selle of 'n laer persentasie na 14% het, word beskou as 'n pasiënt van vigs volgens die VSA for Disease Control Centers en ook die Nasionale STD / vigs en virale hepatitis die Ministerie van Gesondheid.

CD4 tellings word gebruik in kombinasie met viruslading om te skat hoe lank iemand gesond sal bly. sien Feitebladsy 125 Vir meer inligting oor die virale ladingstoets.

CD4 tellings word ook gebruik om aan te dui wanneer sekere tipes geneesmiddelbehandeling begin word:

Wanneer om die medisyne te begin om opportunistiese infeksies te voorkom:

Die meeste gesondheidsorgverskaffers voorsien medikasie om opportunistiese infeksies op die volgende vlakke van CD4 te voorkom:
Minder as 200: Pneumocystis longontsteking (PCP, sien Feitebladsy 515)
Minder as 100: toksoplasmose (sien Feitebladsy 517) en kriptokokose (sien Feitebladsy 503)
Minder as 50: Mycobacterium avium kompleks (MAC, sien Feitebladsy 514)

Monitering van die behandeling sukses:

Met die sukses van ART kan CD4-tellings soms vinnig styg. Ander kere mag hulle stadig klim. As die CD4 telling laag is wanneer die TARV begin, kan die CDXUMUMX-tellings nie op normale vlakke herstel nie. {Translator's Note, om nie te praat om my, ek haal Beatriz Pacheco en Bob Volpe, mediese rekords, wat, indien gelees deur 'n niksvermoedende dokter, kan, op 'n punt te sê dat "hierdie mense dood is," het die waarheid is dat hulle vermors gee , verkoop, huur en uitbundige gesondheid met die sukses van hul behandeling ten tyde van hul begin, was nie "daar baie belowend"] ook, as CD4 tellings val, terwyl jy op ART mag ondervind mislukking en een van die redes mag wees as gevolg van die Handhaaf jou behandeling nakoming op 'n Spartaanse manier. Hoër tellings van CD4 is beter. Dit beteken egter 'n normale telling CD4 nie waarborg 'n normale immuunstelsel. Deurlopende monitering Die huidige behandeling riglyn (beskikbaar http://aidsinfo.nih.gov/guidelines ) dui daarop dat indien 'n pasiënt onopspoorbaar virale lading bly, tel CD4 kan een maal per jaar gedoen of selfs minder gereeld. VAN SIEKTE EN DOOD Nie-Vigs-Verwante Nou dat mense met vigs leef langer, daar is meer navorsing in ander oorsake van siekte en dood. Dit is nie-vigs-verwante oorsake van dood, wat lewersiekte, nie-vigsverwante kanker en hartsiektes insluit. Algehele is hierdie sterftes afneem. Die navorsing toon egter 'n duidelike verband tussen die lae CD4 telling en die risiko van dood. Bottom Line Want hulle is 'n belangrike aanwyser van immuunstelsel krag, 'n feiteblad van die VSA behandelingsriglyne dui daarop dat telling CD5 moet gemonitor word elke ses tot twaalf maande vir mense wie se antiretrovirale terapie gewerk het om 'n hoë vlak in stand te hou van CD5 selle. Editor's note: In my laaste gedeelte van die Huis van vigs, my mediese (Met "M" dus kapitaal) geslaag my soortgelyke instruksies en, hoewel ek net 'n bietjie ontsteld gegaan het met die regering, het ek geweet dat Angela wou nie ook nie onder swaar dwang nie, en rustig aanvaar. Deur die teks te wysig, sien ek nou dat ek reg gehad het oor my oorwegings deur die persoon wat sy dae bestudeer en toegewy het om my en omtrent vierhonderd ander pasiënte lewend en gesond te hou. Vertaal en verwerk deur Claudio Souza van die oorspronklike in Feiteblad 124 CD124 Selftoetse in 4 April van 06 Hersien deur Mara Macedo Het jy jou diagnostiese reagens ontvang en is jy bang? Dink jy jou lewe is verby? Het jy gedagtes van die soort sonder idee? Jy moet jou hoop opdoen! Verstaan ​​dat my veerkragtigheid eendag op 'n keer gebou is, een siekte na die ander, een SUSAN NA DIE ANDER! Veerkragtigheid is nie iets waaraan jy gebore is nie! Jy ry dit! Een val na die ander. Vir elke val volg onvermydelik 'n nuwe rebound! In opsomming: Staan op Skud die stof af! En draai om! Jou dokter, jou dokter kan baie vir jou doen! Jou familie, as jy enige het, want daar is nie een wat vir my oorbly nie, kan hulle of kan niks vir jou doen nie. God kan alles vir jou doen! Maar dit is aan jou om te besluit om voort te gaan of op die randsteen te sit! Dink jy ek praat te veel? Lees asseblief my verouderde mediese geskiedenis! 🙂 Pode até demorar um pouquinho!

E quanto à Saúde, ela é um Direito de Todos e Um Dever do Estado

Advertisements

Nota do editor: Na minha última passagem pela Casa da AIDS, minha Médica (Com “M” assim, capital) passou-me instruções similares e, embora eu tenha saído um pouco contrariado com o governo, tive a certeza que Ângela não faria isso nem sob forte coerção e aceitei pacificamente. Editando o texto, agora, vejo que eu estava certo quanto às minhas considerações pela pessoa que estudou e tem dedicado seus dias para manter a mim e a mais ou menos outros quatrocentos pacientes vivos e saudáveis

Traduzido e editado por Claudio Souza do original em Fact Sheet 124 CD4 Cell Tests em 06 de Abril de 2016 Revisado por Mara Macedo

Você recebeu seu diagnóstico reagente e está com medo? Acha que sua vida acabou? Está tendo pensamentos “do tipo sem noção”?

Você precisa recuperar suas esperanças!

Entenda que a minha resiliência foi construída um dia de cada vez, uma enfermidade após a outra, um SUSTO APÓS O OUTRO!

Resiliência não é algo com que você nasce! Você a CULTIVA! Uma queda após a outra. Pois cada queda segue-se inevitavelmente de um novo reerguer!

Em síntese:

Levante-se

Sacuda a poeira!

E De A Volta Por Cima!

Seu médico, sua médica podem fazer muito por você!

Sua família, se te sobrou alguma, porque a mim não sobrou nenhuma, podem ou não, fazer algo por você.

Deus poderia fazer tudo por você!

Mas está em suas mãos a decisão de ir em frente ou sentar-se à beira da calçada!

Você acha que eu falo demais? Leia, por favor, meu histórico médico desatualizado! 🙂 Pode até demorar um pouquinho!

E quanto à Saúde, ela é um Direito de Todos e Um Dever do Estado

Advertisements

Publicações Relacionadas

8 Reviews

Fernando 20 20America / Sao_Paulo Desember 20America / Sao_Paulo 2017 by 16: 17

Ek het na die dokter gaan, en die uitslag vir die tweede keer was DETECTABLE, sy het weer vir virusse en CD4 toetse gevra. Maar ek maak onreëlmatige gebruik van kokaïen. Kan dit die resultate beïnvloed?

antwoord
Cláudio Souza se Soropositivo.Org 22 22America / Sao_Paulo Desember 22America / Sao_Paulo 2017 by 09: 21

Watter eksamen?

antwoord
Miriam 25 25America / Sao_Paulo Augustus 25America / Sao_Paulo 2017 by 18: 24

Ek is onopspoorbaar na 'n jaar, maar die CD4 en CD8 bly laag. My laaste gevolg van CD4 was 88
Sedert 74 was die vorige gevolg.
Ek weet nie wat om te doen, neem vitamiene, ek eet goed, ek oefen. Jammer was net 'n uitbarsting. Meer veg voort.

antwoord
Claudio Santos 27 27America / Sao_Paulo Augustus 27America / Sao_Paulo 2017 by 18: 52

Miriam, jy rede om bekommerd oor te wees nie en dat bekommer my ook.
Die feit is dat jy 'n ernstige immuniteitsgebrek en ek wonder of (a) dokter (a) wat die behandeling van jou ten minste een breë spektrum antibiotika geliasseer as Chemoprofilakse.
Indien hy / sy nie Facca fzeram die persoon lees dit en my nuus. dankie

antwoord
Morgana Lais 17 17America / Sao_Paulo Augustus 17America / Sao_Paulo 2017 by 09: 49

hou van hierdie post, was vir my 'n baie relevansie!

antwoord
Die eksamen het MIV Reagens? Sit alleen. Die mees aangevra Soropositivo.Org! 23 23America / Sao_Paulo Julie 23America / Sao_Paulo 2017 by 16: 45

[...] viruslading geroep om die bestaande hoeveelheid MIV in die bloed te evalueer en 'n beroep CD4 seltelling om te bepaal hoe is jou stelsel [...]

antwoord
Cilas 21 21America / Sao_Paulo April 21America / Sao_Paulo 2016 by 02: 00

God seën die ondersoeke van hierdie dokters, ons ly baie met hierdie pyn, wys ons asseblief die genesing.

antwoord
Cláudio S. So 21 21America / Sao_Paulo April 21America / Sao_Paulo 2016 by 11: 03

amen

antwoord

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

Soropositivo.Org, Wordpress.com en Automattic doen alles binne ons bereik met betrekking tot u privaatheid. U kan meer leer oor hierdie beleid in hierdie skakel Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Lees alles in privaatheidsbeleid

%d bloggers soos hierdie: