Waarvoor is CD4 en CD4 Molekule en waarvoor is CD4 toetse?

Wat is die CD Cell and Molecule CD4?

Dit is, sou ek sê, die vraag na een miljoen pond sterling!

Omdat dit die naam is van die CD4-selle, is die selle wat die CD4-molekule uitdruk, onmisbaar vir die infeksie deur MIV

Waarvoor is CD4 en waarvoor is CD4-toetse? En wat is 'n CD4-molekule

CD4 is 'n molekule wat op die oppervlak van sommige T-selle, makrofage, monosiete en die dendritiese sel uitgedruk word. Dit is 'n monomeer 59k glykoproteïen wat vier immunoglobulienagtige domeine bevat (Wikipedia - CD4)

CD4-selle is 'n tipe limfosiet (witbloedsel).

Dit is 'n belangrike deel van die immuunstelsel.

Daar word soms na CD4-selle verwys T-selle. Daar is twee hooftipes T-selle. T-4 selle, ook CD4 genoem, is “Hulpselle".

Hulle het die aanval op infeksies gelei. T-8 (CD8-selle) is 'onderdrukkerselle' van die immuunrespons. CD8-selle kan ook 'moordenaars' wees wat kankerselle en selle wat met virusse besmet is, doodmaak.

Dit is belangrik om daarop te let, want dit is 'n algemene en foutiewe twyfel of selfdefinisie:

Hemogramme, selfs met "leukocyte druppels" dien nie as 'n aanduiding van immuuntekorte nie.

Hierdie selle kyk na en kenmerk ander selle en besmetlike middels vir spesifieke proteïene op die seloppervlak.

'N T-4-sel is 'n T-sel met CD4-molekules op die oppervlak. Hierdie tipe T-sel word ook 'n “positiewe sel”, CD4 of CD4-sel genoem.

Hoekom is die selle CD4 belangrik vir MIV-infeksie?

MIV besmet dikwels CD4-selle. Die virus word deel van die selle, en as dit vermenigvuldig om 'n infeksie te beveg, maak hulle meer kopieë van MIV.

Wanneer iemand met MIV besmet is, maar nie begin behandeling het nie, verminder die aantal CD4-selle. Dit is 'n teken dat die immuunstelsel verswak word. Hoe laer die CD4-seltelling, hoe groter is die waarskynlikheid dat hierdie persoon siek word.

Daar is miljoene verskillende families van CD4-selle. Elke gesin is ontwerp om 'n spesifieke soort kiem te beveg. Wanneer MIV die aantal CD4-selle verminder, kan sommige van hierdie gesinne uitgeroei word. Jy kan die vermoë verloor om te veg teen kieme wie se gesinne ontwerp is. As dit gebeur, kan u 'n opportunistiese infeksie (Sien Fact Sheet 500).

WAT IS 'N CD4 toets?

'N Klein monster bloed word geneem. Bloed word getoets vir tellings van verskillende seltipes. CD4-selle word nie direk getel nie. In plaas daarvan doen die laboratorium 'n berekening gebaseer op totale witbloedselle en die proporsie selle wat CD4 is. Daarom is die CD4 telling nie akkuraat nie.

Die huidige behandeling (sien Feitebladsy 404) stel CD4-monitering voor deur middel van toetsing elke 3 tot 6 maande wanneer met antiretrovirale terapie begin word (ART, sien Feitebladsy 403). Sodra die behandeling die CD4 vlakke te hoë vlakke verhoog, moet die toets elke 6 om maande 12 gedoen.

Wat is die faktore wat CD4 sel tel?

Die waarde van CD4-selle wissel rondom groepe. Tyd van die dag, moegheid en stres kan toetsuitslae beïnvloed. Dit is die beste om op dieselfde tyd van die dag bloed geteken te word vir elke seltoetsPay 937884 CD4 en om dieselfde laboratorium te gebruik.
Infeksies kan 'n groot impak hê op die CD4 seltelling. Wanneer jou liggaam 'n infeksie beveg, styg die aantal witbloedselle (limfosiete). En die CD4- en CD8-seltelling gaan te hoog op. Inenting kan dieselfde effekte veroorsaak. Moenie jou CD4-selle kontroleer nie tot 'n paar weke na die herstel van 'n infeksie of ingeënt word.

Hoe word die resultate van die CD4-toets gerapporteer?

CD4 sel toetse word gewoonlik aangegee as die aantal selle in 'n kubieke millimeter bloed of mm3. Normale tellings is gewoonlik tussen 500 en 1600.

Omdat CD4 seltellings is so veranderlike, sommige verskaffers van gesondheidsorg verkies om te kyk na die persentasie van CD4 selle. As jou toets verslae CD 4 34% =%, wat beteken dat 34% van jou limfosiete was CD4 selle. Hierdie persentasie is stabieler as die aantal CD4-selle.

'N CD4-telling onder 200 dui op ernstige skade aan die immuunstelsel. Dit is 'n teken van Vigs by mense met MIV-infeksie. Alhoewel CD4-persentasie 'n beter voorspeller van progressie van MIV-siektes kan wees as die CD4-telling, word CD4-telling gebruik om te besluit wanneer om met die behandeling te begin.

Die Mediese dat gee aanleiding tot die vrees van situasie Ek het na aanleiding van herinner my aan iets wat oor 35 jaar het beslis weet wat dit is:

CD4 is 'n tipe limfosiet

Die normale omvang is iewers tussen 30% en 60%. Verskillende laboratoriums gebruik verskillende reekse. Daar is geen riglyne vir die behandeling van besluite gebaseer op persentasies van CD4 nie. 'N Persentasie van CD4 onder 14 is egter 'n definisie van VIGS.

Wat doen die getalle beteken?

Die CD4 seltelling is 'n belangrike maatstaf van immuun gesondheidstelsel. Hoe laer die telling, hoe groter is die skade wat MIV veroorsaak. Wat minder as 200 CD4 selle of 'n laer persentasie na 14% het, word beskou as 'n pasiënt van vigs volgens die VSA for Disease Control Centers en ook die Nasionale STD / vigs en virale hepatitis die Ministerie van Gesondheid.

CD4-tellings word gebruik in samewerking met die virale lading om te skat hoe lank iemand gesond sal bly. Lees meer Feitebladsy 125 Vir meer inligting oor die virale ladingstoets.

CD4 tellings word ook gebruik om aan te dui wanneer sekere tipes geneesmiddelbehandeling begin word:

Wanneer om die medisyne te begin om opportunistiese infeksies te voorkom:

Die meeste gesondheidsorgverskaffers voorsien medikasie om opportunistiese infeksies op die volgende vlakke van CD4 te voorkom:
Minder as 200: Pneumocystis longontsteking (PCP, sien Feitebladsy 515)
Minder as 100: toksoplasmose (sien Feitebladsy 517) en kriptokokose (sien Feitebladsy 503)
Minder as 50: Mycobacterium avium kompleks (MAC, sien Feitebladsy 514)

Monitering van die behandeling sukses:

Met die sukses van ART kan CD4-tellings soms vinnig styg. Ander kere mag hulle stadig klim. As die CD4 telling laag is wanneer die TARV begin, kan die CDXUMUMX-tellings nie op normale vlakke herstel nie. {Translator's Note, om nie te praat om my, ek haal Beatriz Pacheco en Bob Volpe, mediese rekords, wat, indien gelees deur 'n niksvermoedende dokter, kan, op 'n punt te sê dat "hierdie mense dood is," het die waarheid is dat hulle vermors gee , verkoop, huur en uitbundige gesondheid met die sukses van hul behandeling ten tyde van hul begin, was nie "daar baie belowend"] ook, as CD4 tellings val, terwyl jy op ART mag ondervind mislukking en een van die redes mag wees as gevolg van die Handhaaf jou behandeling nakoming op 'n Spartaanse manier. Hoër tellings van CD4 is beter. 'N Normale CD4-telling waarborg egter nie 'n normale immuunstelsel nie. Deurlopende monitering Die huidige riglyne vir behandeling (beskikbaar op http://aidsinfo.nih.gov/ Guidelines) dui daarop dat indien 'n pasiënt 'n onopspoorbare virale lading handhaaf, die CD6-telling een keer per jaar of selfs minder gereeld gedoen kan word. SIEKTE EN STERFTE Nie verwant aan VIGS nie Noudat mense met VIGS langer leef, is daar meer navorsing oor ander oorsake van siekte en dood. Dit is nie-vigs-verwante oorsake van dood, wat lewersiekte, nie-vigsverwante kanker en hartsiektes insluit. Algehele is hierdie sterftes afneem. Die navorsing toon egter 'n duidelike verband tussen lae CD4-telling en die doodsgevaar. Kortlyn Aangesien dit 'n belangrike aanduiding is van die sterkte van die immuunstelsel, dui 'n inligtingsblad vir behandelingsriglyne in die VSA aan dat CD6-tellings elke ses tot twaalf maande gemonitor moet word vir mense wie se ART werk om 'n hoë vlak te handhaaf van CD6-selle. Redakteur se nota: Op my laaste besoek aan die Casa da AIDS het my dokter (met 'M' soos hierdie, hoofstad) my soortgelyke instruksies gegee, en hoewel ek die regering 'n bietjie ontstel het, was ek seker dat Angela dit nie sou doen nie ook nie onder sterk dwang nie en ek het vreedsaam aanvaar. As ek die teks wysig, sien ek dat ek reg was oor my oorwegings vir die persoon wat gestudeer het en sy dae daaraan gewy het om my en ongeveer vierhonderd ander pasiënte lewend en gesond te hou Vertaal en geredigeer deur Claudio Souza uit die oorspronklike op Fact Sheet 124 CD124 Cell Tests op 4 April 06 Beoordeel deur Mara Macedo Vertel dit vir jou vriende! As jy nie daarvan hou nie ... Com o sucesso da TARV, contagens de CD4 ás vezes podem subir rapidamente. Outras vezes eles podem subir lentamente. Se a contagem de CD4 é baixa quando a TARV é iniciado, as contagens de CD4 podem não recuperar para os níveis normais. {Nota do Tradutor, para não mencionar a mim, cito Beatriz Pacheco e Beto Volpe, cujos históricos clínicos, se lidos por um médico desavisado, poderia, em determinado momento dizer que “estas pessoas estão mortas” a verdade é que eles esbanjam, dão, vendem, alugam e esbanjam saúde com o sucesso de seus tratamentos que, na época do seus respectivos inícios, não eram “lá muito promissores”], Além disso, se contagens de CD4 cair enquanto você está em TARV, pode ser que esteja ocorrendo falência terapêutica e uma das razões disso pode dever-se a impontualidade na aplicação dos medicamentos; mantenha sua adesão ao tratamento de forma espartana. Maiores contagens de CD4 são melhores. No entanto, uma contagem normal de CD4 não garante um sistema imune normal.

Monitoramento contínuo

A diretriz atual de tratamento (disponível em http://aidsinfo.nih.gov/guidelines) sugere que se um paciente mantém a carga viral indetectável, a contagem de CD4 pode ser feito uma vez por ano ou mesmo com menos frequência.

DA DOENÇA E DA MORTE Não relacionados à AIDS

Agora que as pessoas com AIDS vivem mais, há mais investigação sobre outras causas de doença e morte. Estas são as causas de morte não relacionadas à AIDS, que incluem doença hepática, câncer não relacionado à AIDS, e doenças cardíaca. Globalmente, estas mortes estão a diminuir. No entanto, a investigação mostra uma clara ligação entre a baixa contagem de CD4 e o risco de morte.

Linha Inferior

Porque eles são como um importante indicador da força do sistema imune, uma folha informativa de orientações de tratamento nos EUA sugere que a contagem de CD4 deve ser monitorada a cada seis a doze meses para pessoas cuja TARV tem funcionado de forma a manter um elevado nível de células CD4.

Nota do editor: Na minha última passagem pela Casa da AIDS, minha Médica (Com “M” assim, capital) passou-me instruções similares e, embora eu tenha saído um pouco contrariado com o governo, tive a certeza que Ângela não faria isso nem sob forte coerção e aceitei pacificamente. Editando o texto, agora, vejo que eu estava certo quanto às minhas considerações pela pessoa que estudou e tem dedicado seus dias para manter a mim e a mais ou menos outros quatrocentos pacientes vivos e saudáveis

Traduzido e editado por Claudio Souza do original em Fact Sheet 124 CD4 Cell Tests em 06 de Abril de 2016 Revisado por Mara Macedo

'N Bietjie meer vir u lees

7 Dit wil voorkom asof 'n debat hier begin plaasvind! aansluit

Fernando 20 Desember 2017 om 16:17:33

Ek het na die dokter gaan, en die uitslag vir die tweede keer was DETECTABLE, sy het weer vir virusse en CD4 toetse gevra. Maar ek maak onreëlmatige gebruik van kokaïen. Kan dit die resultate beïnvloed?

En hier het ons hierdie antwoord
Cláudio Souza se Soropositivo.Org 22 Desember 2017 om 09:21:58

Watter eksamen?

En hier het ons hierdie antwoord
Miriam 25 Augustus 2017 om 18:24:29 uur

Ek is onopspoorbaar na 'n jaar, maar die CD4 en CD8 bly laag. My laaste gevolg van CD4 was 88
Sedert 74 was die vorige gevolg.
Ek weet nie wat om te doen, neem vitamiene, ek eet goed, ek oefen. Jammer was net 'n uitbarsting. Meer veg voort.

En hier het ons hierdie antwoord
Claudio Santos 27 Augustus 2017 om 18:52:23 uur

Miriam, jy rede om bekommerd oor te wees nie en dat bekommer my ook.
Die feit is dat jy 'n ernstige immuniteitsgebrek en ek wonder of (a) dokter (a) wat die behandeling van jou ten minste een breë spektrum antibiotika geliasseer as Chemoprofilakse.
Indien hy / sy nie Facca fzeram die persoon lees dit en my nuus. dankie

En hier het ons hierdie antwoord
Morgana Lais 17 Augustus 2017 om 09:49:28 uur

hou van hierdie post, was vir my 'n baie relevansie!

En hier het ons hierdie antwoord
Cilas 21 April 2016 om 02:00:04 uur

God seën die ondersoeke van hierdie dokters, ons ly baie met hierdie pyn, wys ons asseblief die genesing.

En hier het ons hierdie antwoord
Cláudio S. So 21 April 2016 om 11:03:47 uur

amen

En hier het ons hierdie antwoord

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: