Virale lading MIV-infeksie Immuun venster Wat is CD4

Lae Virale Load Verhoog Vigs Risiko

Lae Virale Lading van MIV verhoog die risiko van siekte Progressie tot VIGS en die meeste risiko vir Comorbiditeite?

MIV-positiewe mense met lae virusse, maar waarneembaar in die reeks van 50 tot 500 of selfs 1000 kopieë / ml, kan voortgaan om 'n hoë risiko van vigsverwante gebeurtenisse te hê, maar hul kanse om te ly aan ernstige nie-vigs-gebeure, insluitende hart-, lewer- en niersiekte, blyk nie te wees nie, volgens twee Italiaanse studies wat tydens die XV-Europese Vigs-konferensie in Barcelona aangebied word.

MIV
\ Grafiese voorstelling van MIV in 3D

Dit is bekend dat effektiewe kombinasie van antiretrovirale terapie (KUNS / Cocktail), wat MIV-replikasie onderdruk, verminder die progressie van die siekte drasties en verbeter die lewe van die persoon met MIV. Onlangse bevindings van die Groot Beginstudie Hulle het getoon dat mense wat behandeling kort ná diagnose het 'n laer risiko van die ontwikkeling vigs-verwante siektes en gebeure wat niks met vigs, asook die voorkoms van die dood in vergelyking met diegene wat tot hul célulasT CD4 tel gewag begin val op die ou "Standaardvlak" van 350 T selle CD4 per milliliter bloed.

'N Klein persentasie van mense met MIV virale lading het 'n lae, maar waarneembaar, aanhoudende ten spyte van behandeling en gevolge van lae vlak viremie is nie ten volle verstaan ​​getoon. Selfs 'n lae huidige vlak van virale replikasie kan lei tot verhoogde immuun aktivering en inflammasie, wat kan bydra tot nie-vigs-verwante comorbidities, soos hartsiektes, kanker en bloedklonte wat beroerte en pulmonale embolisme kan veroorsaak. Groot waarnemingstudies het egter nie die verband tussen lae viremia en verhoogde risiko van vigs en nie-vigsverwante siektes of sterftes voorheen waargeneem nie.

Andrea Anti Nori en mede-navorsers, met die icona Foundation, het 'n cohort studie wat 'n geskatte 3 maande voorkoms van vigs-verwante gebeure, ernstige gebeure wat niks met vigs of die voorkoms van sterftes onder mense met 'n lae vlakke van viremie gewys , in vergelyking met diegene met virusse onder 50 kopieë / ml (onopspoorbaar).

3D gegenereer illustrasie van MIV Vigs-virus selle vir die mediese wetenskap agtergrond
3D gegenereer illustrasie van MIV Vigs-virus selle vir die mediese wetenskap agtergrond

Die analise ingesluit 7277 deelnemers icona Italiaanse groep wat ten minste 1 persoon / jaar van follow-up met 'n virale lading in 0 reeks om afskrifte 1000 het / ml, ten minste 6 maande na die begin van 'n kombinasie van anti-retrovirale middels eerste reël. Driekwart was mans, meestal wit, gemiddelde ouderdom van 37 jaar 18% was mede-besmet is met hepatitis C. Die gemiddelde CD4 telling aan die begin van HAART was ongeveer 300 selle / mm3 en 13% is met VIGS gediagnoseer. Die mees algemene skema van antiretrovirale terapie was dat SUSTIVA (Efavirenz) met tenofovir / Emtricitabine (Truvada, ook gebruik in PREP) kombineer, maar 'n verskeidenheid van ander dwelms is ook gebruik.

Die deelnemende ondersoekers is in 4-groepe geklassifiseer, volgens die viruslading ses maande na die aanvang van ART:

  • 0-50 kopieë / ml (n = 3919);
  • 51-200 kopieë / ml (n = 1811);
  • 201-500 kopieë / ml (n = 1117);
  • 500-1000 kopieë / ml (n = 430).

Hulle vergelyk twee resultate van doeltreffendheid van die behandeling van virale lading groepe: AIDS of dood as gevolg van enige oorsaak, en nie-vigs gebeure ernstige volgens die definisie.

resultate:
  • 204-gebeure wat verband hou met VIGS of sterftes het plaasgevind tydens 28,429-mense / jaar van opvolging.
  • gebeure voorkoms pryse wat verband hou met vigs of dood was 0,52, 1,25, 1,91 en 1,06 om mense / jaar vir deelnemers met virale vragte van 100-0, 50-51, 200-201 en 500-500 kopieë / ml 1000 , onderskeidelik.
  • Die aangepaste risiko van vigs of dood-verwante gebeurtenisse was 1,74 (74%), 2,30 (meer as dubbel die risiko, 130%) en 1,30 (verhoogde 30%) vir mense met 51-200, 201-500, en 500-1000 kopieë / ml onderskeidelik, in vergelyking met diegene 0-50 kopieë / ml. Hierdie verskille was statisties betekenisvol vir 51-200 en 201-500 groepe, maar nie groep-500 1000.
  • 438 ernstige nie-vigs-verwante gebeurtenisse, of sterftes, het tydens die opvolging plaasgevind.
  • Voorkomsskoerse van ernstige nie-VIGS- of sterftegebeurtenisse was 1,46, 1,77, 1,69 en 2,56 vir hul onderskeie virusladinggroepe.
  • Die aangepaste risiko van ernstige gebeure wat niks met vigs of dood was 1,09 (min verandering - 9%), 1,00 (verskil), en 1,54 (verhoogde 54%) vir mense met 51-200, 201-500 en 500 -1000 kopieë / ml, onderskeidelik, waarvan geen statisties betekenisvol was nie.
"Die lae virale lading in die reeks van 51 om afskrifte 500 / ml kubieke bloed is wat verband hou met 'n onafhanklike risiko van die ontwikkeling van 'n nuwe diagnose van vigs wat na keer hoër as dié waargeneem in virale lading teenwoordigheid verwyder 2,3 "Die navorsers het gesluit. "Aan die ander kant, die lae vlak van viremia was 'n groter risiko om te voorspel dat ernstige nie-vigs-verwante gebeure". [Nota Translator se: Ek het hierdie frase in vet letterlik dieselfde as die oorspronklike, maar ek is nie 'n wetenskaplike, was dit vir my meer soos 'n "dink" as 'n wetenskaplike gevolgtrekking. Die oorspronklike is soos volg:"Aan die ander kant, 'n lae-vlak viremie het blykbaar 'n meer verhewe risiko van ernstige nie-vigs gebeure te voorspel."

In hierdie studie is egter aangetoon dat die klassifikasie van viruslading in kategorieë gegrond is op huidige virale vragvlakke en nie in ag geneem kan word vir lang periodes van lae virale replikasie nie. Oombliklike virusblasies is nie ongewoon tydens behandeling nie, maar aanhoudende viremia is 'n groot bekommernis. Hulle het ook gesê dat die kort opvolgperiode, 3 maande, die gevolge van hierdie langtermynvoorwaarde kan onderskat ten opsigte van moontlike kliniese uitkomste.

Hierdie resultate, het hy bygevoeg, "kan nuttig wees in die beplanning van ontledings wat ontwerp is om beter definieer terapeutiese mislukking drempels geldig vir kliniese doeleindes en moontlik om die behandeling strategieë in detail en per geval te verbeter."

Kardiovaskulêre gebeure

In die tweede studie, Silvia Costarelli die hospitaal San Gerardo in Monza, en kollegas met die Italiaanse MASTER cohort studie ontleed die verband tussen lae-vlak aanhoudende viremie (MIV RNA tussen 50 en 400 kopieë / ml) en verhoogde risiko van gebeure wat verband hou met siektes kardiovaskulêre siektes.

Hierdie analise ingesluit 4393 mense wat virale lading onder 50 kopieë / ml bereik (NT - onopspoorbaar - in Brasilië virale lading toetse is sensitief vir 'n nog laer vlak in 40 RNA kopieë per kubieke bloed milliliter) binne 6 maande na die aanvang van ART. Omtrent 70% was mans, die meerderheid was Italianers en die gemiddelde ouderdom van die vakke aan die begin van die ouderdom was ongeveer 40 jaar. Hulle het 'n relatief gevorderde MIV-siekte gehad, met 'n mediaan CD4 telling onder 300 selle / mm3. Die onderliggende kardiovaskulêre risiko was oor die algemeen laag, met slegs ongeveer 1%, wat vorige kardiovaskulêre gebeure gehad het.

Die meerderheid van die pasiënte 3576 en in stand gehou volledige virale onderdrukking egter ervare behandeling mislukking 574 met virale rebound om> 400 kopieë / ml en 243 het 'n lae vlak aanhoudende viremie in twee agtereenvolgende toetse.

rip

Waarneming van Soropositivo.Org Redakteur: In wat volg hieronder is 'n rekening van 93 sterftes van mense met virale onderdrukking aan die gang. Daar is egter geen verslag van CD4 T-seltelling van elk van hierdie pasiënte en selfs nie verwys na die gemiddelde tellings van T-selle CD4. Ek maak hierdie waarneming, want ek volg deur Whats App aansoek, gee morele ondersteuning ( 'n vriendelike gesprek, 'n uitruil van inligting, en oorweeg word, ten minste met betrekking tot hierdie webtuiste en die mense wat hierdie webwerf besoek op soek na kennis en hoop 'n gebrek aan menslikheid in nie waarin hierdie feit, is dit nie onmoontlik dat sommige van hierdie pasiënte was met 'n CD4 telling wat was om die voorkoms van 'n opportunistiese siekte wat, in hierdie konteks, sou die werklike oorsaak van die verlies is verskaf 'n mens se lewe, kan sielkundig pynig die mense wat in aanraking kom met hierdie teks kom presies hierdie geleidelik en stelselmatig virale onderdrukking proses.

Tydens opvolging was daar 45-kardiovaskulêre gebeure, 57-gebeure wat verband hou met VIGS en 93 sterftes onder mense met deurlopende virale onderdrukking: 18, 53 en 37, onderskeidelik, tussen mense met virale rebound en 6, 5 4 en onder diegene met 'n lae-vlak aanhoudende viremie.

Die navorsers beskou twee saamgestelde uitkomste: eerste kardiovaskulêre gebeurtenis, gebeurtenis wat verband hou met VIGS of die dood en die eerste kardiovaskulêre gebeurtenis of dood, wat VIGS ignoreer.

Vir die eerste uitkoms was die voorkomsaanpassings onderskeidelik 11,7, 21,6 en 9,3 per 1000 persoon / jaar; vir mense met volledige virale onderdrukking, virale rebound, en aanhoudende lae vlak viremia. Vir die tweede uitkoms was die voorkomsskoerse onderskeidelik 8,6, 11,6 en 9,0. Dit wil sê, die risiko van nadelige gebeurtenisse was ongeveer 2 keer groter vir mense met 'n virale rebound wanneer VIGS oorweeg word, maar nie wanneer slegs kardiovaskulêre gebeure of sterftes oorweeg word nie.

In 'n meerveranderlike analise, pasiënte met virale rebound het aansienlik hoër risiko vir die eerste punt en die tweede samestelling vir individue met voortgesette virale onderdrukking (gevaar verhouding 2,15 en 1,5, onderskeidelik). Aanhoudendheid van lae-vlak viremia was egter nie geassosieer met aansienlik verskillende risikokoerse nie.

"Ons resultate dui daarop dat die lae vlak van volgehoue ​​viremia nie kardiovaskulêre siekte beïnvloed nie," het die navorsers gesluit. "Daarbenewens, in ons omgewing, was die volharding van lae-vlak viremia nog nie beduidend in staat om die vestiging van 'n VIGS of die dood te beïnvloed nie.

Om op te som, die voorkoms van kardiovaskulêre gebeure, vigs en die dood was soortgelyk aan dié met 'n deurlopende virale onderdrukking en diegene met aanhoudende lae vlak viremie MASTER studie, wat daarop dui dat die lae-vlak viruslading die risiko van nie verhoog verwante gebeurtenisse of nie. Dit strydig met die resultate van ICONA, wat 'n hoër risiko van VIGS onder mense met lae maar waarneembare viruslading toon.

Geskryf deur Liz Highleyman

op HIVAndHepatites.com

Vertaal deur Claudio Souza Oorspronklike in Engels Maak Lae-vlak MIV virale lading Lig die risiko van die siekte en Comorbidities?

Nagegaan deur Bob Volpe (Tantus Nominum paar nullum Elogium)

Verwysings

'N Antinori, UM Cozzi Lepri, Ammassari, et al. Lae vlak van viremia (LLV) wat wissel van 50 tot 500 kopieë / ml word geassosieer met 'n verhoogde risiko van Vigs-gebeure in die Icona Cohort Foundation. XV Europese Vigs-konferensie. Barcelona, ​​21-24 Oktober, 2015. PS4 / 2 Opsomming.

S Costarelli, D Bernasconi, G. Lapadula, et al. Die aanhoudendheid van lae vlak MIV viremia en kardiovaskulêre risiko. XV Europese Vigs-konferensie. Barcelona, ​​21-24 Oktober, 2015. Abstract12 / 10 PE.

As u moet praat en my of Beto Volpe nie kan vind nie, is dit 'n baie meer gebalanseerde opsie, Beto, dan kan u ook u boodskap stuur. Miskien kan ek 'n rukkie neem. Ek kyk die boodskappe na die middag, kort daarna, eintlik om 20:00.
Dit word al moeiliker om hierdie tipe ding vir my te tik.
En ek het uiteindelik 'n interval tussen een paragraaf en 'n ander nodig.

Maar wees seker van een ding wat ek geleer het:

Tyd en geduld los omtrent alles op!
----------------------------Privacy As u hierdie boodskap stuur, word u geïmpliseer dat u ons privaatheids- en databestuursbeleide gelees en aanvaar het. [/ aanvaarding]

Aanbeveel om op hierdie blog te lees

Leesvoorstelle

Een persoon het al iets gesê !!! En jy, sal uitgelaat word !?

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

Moet u gesels? Ek probeer hier wees op die tydstip wat ek gewys het. As ek nie antwoord nie, was dit omdat ek dit nie kon doen nie. Een ding waarvan jy seker kan wees. Ek antwoord altyd op
%d Bloggers soos hierdie: