Tenofovir DF na TAF verbeter been- en nierveiligheid

Julie 2016 Geneeskunde Vroue en vigs Tenofovir DF na Tenofovir TAF Tenofovir ™ alafenamide ™ Tenofovir ™ alafenamide ™

Vervanging van Tenofovir DF vir TAF verbeter been- en niergesondheid

Ek conteúdo verberg

S Die vervanging van Tenofovir DF aan TAF ly grootliks onder die bod van, sê .... Tandaf *: Dit is alombekend in die wetenskaplike gemeenskap dat die oorskakeling van tenofovir DF na TAF baie beter is vir niergesondheid en beengesondheid. Hulle beledig die wurmklub onbedoeld, 'n groot klomp wurms

Tenofovir DF vervanging vir TAF is wetenskaplik bewys om die kwaliteit van lewe te verbeter deur die vermindering van beenverlies en komplikasies met die niere

Tenofovir DF Uitruil vir TAF: Geplaas in: 26 Februarie 2018

Mense met MIV die koppeling van die ou tenofovir disoproxil fumarate ™ (TDF) formulering van tenofovir ™ alafenamide ™ (TAF) is doeltreffender om die onderdrukking van virale lading en toon verbeterings in beide beendigtheid en nierfunksie, gebaseer op hul biomerkers, volgens studies wat in die 2016 ASM Microbe konferensie verlede maand in Boston.

Gilead Sciences ”, eienaar van die tenofovir disoproxil fumarate ™ -merk (handelsnaam) Viread ™ en 'n komponent van die Complera Atripla en Truvada medikulasies en Stribild ) is een van die mees gebruikte antiretrovirale middels in anti-retrovirale terapieë (ART) en dit is gevind dat dit algemeen veilig is en goed verdra word, maar dit kan verlies van beenmassa veroorsaak kort na die aanvang van die behandeling en tot sensitiewe individue lei tot nierprobleme.

Tenofovir DF na TAF-uitruiling: die aktiewe middel tenofovirdifosfaat word doeltreffender in die selle gelewer en dit is 'n tipe pluspunt wat nie geïgnoreer kan word nie.

Ek het gelees, nie seker wat die betroubare bron sou wees wat my hierdie konteks gegee het nie en sedertdien wonder ek oor die tydsverruiming in verband met die verandering in die betekenis van die beste in die plek van die ergste. Ek het nie nodig gehad om baie te dink nie, maar ek het nie onthou watter teks dit was nie, en omdat ek probeer het om 'n meer persoonlike en menslike postuur te gebruik (Ja E. Mandetta, jy het reg, die mense wat hier sien, het ook 'n skoot nodig! Ek wou joune so graag hê, in daardie belofte ...).

Wel, wat hulle dadelik laat doen, is dit:


TAF ™
is 'n nuwe prodrug ™, wat die aktiewe middel tenofovir difosfaat meer effektief aan die selle bied. Dit produseer voldoende intracellulêre dwelmvlakke teen 'n baie laer dosis, wat beteken dat die laer bloedplasma konsentrasie en laer dwelmblootstelling aan ons bene, niere en ander organe en weefsels. TAF is 'n komponent van die Odefsey Genvoya,, en samestellings,Descovy wat onlangs goedgekeur is vir gebruik in die Europese Unie en die VSA.

Edwin De Jesus van Orlando Immunologie Sentrum en kollegas het 'n plakkaat wat die resultate van 96 week studie van Gílead GS-Amerikaanse-292-0109 n studie fase 3, waarin mense met virale onderdrukking op 'n dieet met TDF of hulle indien gelys in dieselfde behandeling of gebind aan 'n TAF-bevattende regime.

Uitruil van Tenofovir DF na TAF: 'n studie met byna 1500 mense

Die studie het 1436 mense met MIV ingesluit wat ondetectable virale lading (<50 kopieë / ml) basislyn gehad het. Omtrent 90% was mans, twee derdes was wit, ongeveer 19% was swart ('n groep met die hoogste risiko vir niersiekte), die mediaan ouderdom was ongeveer 41 jaar en die gemiddelde seltelling CD4 was ongeveer 670 selle / mm3. Hulle moes nierfunksie naby die normale basislyn hê, met 'n geskatte glomerulêre filtrasietempo (eGFR) bo 50 ml / min; die gemiddelde dosis was ongeveer 106 ml / min

Deelnemers neem Atripla

By die inskrywing van die studie het die deelnemers geneem Atripla (efavirenz / TDF / emtricitabine) Stribild(Elvitegravir / cobicistat / TDF / emtricitabine), gedryf deur Atazanavir /Reyataz () plus Truvada(TDF / emtricitabine). Hulle is ewekansig toegewys (2: 1) om te bly op hierdie regimen of oorskakel na Genvoya (elvitegravir / cobicistat / TDF / emtricitabine).

Die Internasionale Konferensie Vigs Die samelewing het verlede somer in 'n opname berig dat deelnemers wat binne 48 weke aan TDF-bevattende middels gekoppel is, binne XNUMX weke deelgeneem het Genvoya was aansienlik beter in staat om virologiese onderdrukking te onderhou en het beduidende verbeteringe in beenmineraldigtheid (BMD) van die ruggraat en heup en merkers van nierfunksie gehad.

Tenofovir DF oorskakel na TAF: Dr De Jesus het berig dat in 96 weke beide skemas hoogs effektief bly, maar Genvoya het 'n statisties beduidende voordeel rand gehada

Dr De Jesus het berig dat in beide 96 weke beide skemas hoogs effektief bly, maar Genvoya het 'n statisties beduidende voordeel rand:% 93 mense wat na die TAF skema verskuif het onopspoorbaar virale ladings in vergelyking met 89% van diegene wat in sy TDF skema was; die resultate was soortgelyk ongeag die regime waarin hulle was om te verander en vir die bo skema. Net 2% van deelnemers in beide groepe het behandeling mislukking, maar mense in die TDF arm was meer geneig die ondersoek van versamelings wat virale lading data (5 9% vs%) sal versamel nie by te woon.

'N Editor's Nota:

Dit is baie relevante gegewens, en dit kan die balans wees wat verklaar waarom hierdie 'beduidende verbetering en volgens my mening, in so 'n belangrike studie, selfs die versameling van hierdie materiaal gedoen moet word, selfs al sou die tuis, omdat ons nou nie kan dink hoekom (ja, in die meervoud) dat die navorsingsonderwerp afwesig is van iets wat so belangrik is nie, 'n studieprotokol), waar hy self misverstaan ​​sou word - as uitbuiting, en sleg Byvoorbeeld, ek het my laaste CD4- en CV-telling gemis. MA's het 1160 vanaf CD4 gehad en my virale vrag is byna tien jaar onopspoorbaar) ... Einde van die redakteur se nota.

Tenofovir DF vir TAF: regimes was oor die algemeen veilig en goed geduld

Alle regimes was oor die algemeen veilig en goed geduld, maar weer Genvoya het 'n voordeel gehad: 0,9% in die gebruikers van die TAF-terapiegroep wat gestaak was as gevolg van ongunstige gebeure in vergelyking met 2,5% in die TDF-groep.

Spinale beendigtheid het 2,0% in TAF-skakelaars toegeneem en het -0,3% in die groep afgeneem wat gevolg het op die voortsetting van TDF-terapie; die heupbeendigtheid het met 2,1% toegeneem en onderskeidelik met -0,6% gedaal.

Tenofovir DF ruil vir TAF: In 96 weke (minder as dis jaar), mense wat aan tenofovir DF TAF aangeskakel gesien aansienlike vermindering in osteoporose (bros bene)

By 96 weke het mense wat van tenofovir DF na TAF oorgeskakel het, beduidende afname in osteoporose (bros bene) of osteopenie (minder ernstige beendigtheid afname).

Mense wat van tenofovir DF PAT aangeskakel ervaar beduidende verbeterings in merkers van nierfunksie (serum kreatinien en fosfaatuitskeiding van uriensuur, albumien en proteïene in die urine), terwyl diegene wat in skemas met TDF gebly vererger.

Daar was twee newe-effekte wat verband hou met nierfunksie lei tot te skakel op TAF groep (akute nier besering en buisvormige interstisiële nefritis) en vyf in die TDF groep (chroniese niersiekte, Fanconi sindroom, renale koliek en twee gevalle van verhoogde vlakke van kreatinien in die bloed).

Tenofovir DF vir TAF wat verband hou met erger bloed lipied resultate

Die TAF-groep het egter die ergste bloedlipied resultate gehad. Tenofovir is bekend om lipiedvlakke te verminder en die laer konsentrasie van TAF het 'n laer effek as die wat in die TDF-regime gebly het.

Die vlakke van vastende lipiede was hoër in die TAF-groep as in die TDF-groep en 8% vs 5% het lipiedverlagende middels begin.

“Pasiënte wat oorgeskakel het na [Genvoya] uit 'n PTO-gebaseerde regime was dit aansienlik meer geneig om sukses te behaal in virologiese onderdrukking 'en' het beduidende verbeterings in BMD-ruggraat en heup gehad; aansienlike verlagings in osteopenie en osteoporose, en het beduidende verbetering getoon in proteïnurie en ander merkers van nierfunksie, ”het die navorsers afgesluit.

Tenofovir DF na TAF-uitruiling: data dui daarop dat die oorskakeling van PTO na TAF geassosieer kan word met 'n verminderde risiko van osteoporose en fraktuur, sowel as langtermyn-broosheid ...

'N Studie deur E. Turner Overton van die Universiteit van Alabama by Birmingham en kollegas het gelyk in beenverlies onder mense met terapie met tenofovir. Sy druk bied 'n ontleding van veranderinge in beendigtheid, paratiroïedhormoon (PTH, 'n hormoon wat kalsium en fosfaat metabolisme reguleer) en serum vlakke van omset been merkers (P1NP en CTX) deur week 48 in mense het verander van TDF-bevattende skemas na Genvoya in dieselfde studie.

Benewens die voorheen gerapporteerde winste in beendigtheid en beendigtheid, het die gemiddelde PTH-vlakke afgeneem nadat dit gestaak is Genvoya, terwyl vlakke in die TDF-groep afgeneem het. Die biomerkers van beenomset het aansienlik afgeneem in die groep waar die onderbreking plaasgevind het.

"Hierdie gegewens dui daarop dat die oorskakeling van TDF na TAF geassosieer kan word met 'n verminderde risiko van osteoporose en fraktuur, sowel as langtermyn broosheid," het die navorsers gesluit - 'n belangrike oorweging in groepe soos MIV-mense wat gaan leef. meer en vraag oor die lewe groter hoeveelheid ART.

Tenofovir DF na TAFTen slotte, Gregory Huhn van die Chicago Core en kollegas ontleed die renale uitkomste onder mense wat beskou word as hoë risiko vir chroniese niersiekte (CKD) wat in dieselfde verhoor van TDF na TAF oorgeskakel het. Die meeste dokters beveel aan dat mense met 'n swak nierfunksie nie PTO en die huidige PTO moet gebruik nie en instruksies moet voorskryf wat dosisvermindering insluit vir mense met reeds bestaande nierfaling.

En dit sal gepas wees om dit af te lei. Maar dit kan veiliger wees vir mense met nier disfunksie om die formulering met TAF te gebruik.

Die span Huhn, klassifiseer deelnemers in twee groepe volgens 'n hoë of lae risiko vir chroniese niersiekte (CKD). Die hoë risiko groep het twee of meer predisponerende faktore, insluitend vroulike geslag, swart ras, 50 jaar oud of ouer is, een CD4 telling <200 selle / mm ³, abnormale bloedlipiede, hoë bloeddruk, diabetes, gebruik van NSAIDs ( nie-steroïdale anti-inflammatoriese middels), en kliniese of subkliniese niergebrek aan nadelige gebeure by die basislyn; groep het nul of een faktor gehad. 'N Totaal van 323 mense wat TAF en 168 oorblywende verander in die bo skemas oorweeg hoë risiko.

Uitkomste van belang ingesluit voorval of nuwe gevalle van chroniese nierversiekte, gedefinieer as eGFR <60 ml / min onder mense wat begin het met > 60; beëindiging van dwelmgebruik as gevolg van nadelige gebeurtenisse wat verband hou met niere; en veranderinge in uriene renale proteïen, insluitende biomerkers en albumien, en retinol binding aan proteïen en kreatinien, sowel as beta-2-makroglobulien-tot-kreatinien verhoudings.

CKD-voorval ontwikkel in 2% TAF-skakelaars en 3% van die pasiënte wat die TDF-formulering voortgesit het, word as 'n hoë risiko beskou - was nie 'n beduidende verskil nie. Onder mense wat 'n lae risiko vir CKD gehad het, het 1% TAF-skakelaars en 2% wat by TDF gebly het CKD ontwikkel, wat statistiese belang bereik het. In die hoërisiko-kategorie stop twee TAF-skakelaars en twee PTO-gebruikers die gebruik van hierdie samestellings as gevolg van nadelige gebeure wat verband hou met nierversaking, net soos drie lae-risiko-gebruikers, maar nie lae-risiko-PTO-gebruikers nie. al die kenmerke van 'vertaling wat ek op die internet ken', het my niks anders as Allegiant gegee om Allegiant te vertaal nie - ek sal bly soek, maar voorlopig onmoontlik). 'N Enkele hoërisiko-pasiënt wat in die PTO-studie gebly het, het Fanconi-sindroom ontwikkel.

Tenofovir DF vir TAF: Data dui daarop dat die oorgang van TDF na TAF geassosieer kan word met verminderde risiko van osteoporose en fraktuur, sowel as langtermyn broosheid.

Urienproteïen en albumien het in die studie-arm afgeneem wat die TAF-terapie gestaak het, terwyl 'n toename in aantal deelnemers wat oorgegaan het na TDF-terapie in alle risikokategorieë van CKD. Slegs deelnemers met 'n hoë risiko het 'n wesenlike verandering gehad - 'n toename van 33%. Afname in buisvormige proteïnurie onder TAF-skakelaars en toename in gebruikers wat PTO-terapie voortgesit het, is gesien in CKD-groepe met 'n hoë, medium en lae risiko.

Op grond van hierdie bevindings het die navorsers opgesom: Mense met 'n hoë risiko vir niersiekte wat Genvoya “Met 'n lae voorkoms van CKD,” is nie weggelaat nie weens tubulopatiese nierversaking*, en het beduidende afname in proteïenurie en tubulêre proteïenurie gesien.

Tenofovir DF na TAF:

“Hierdie resultate toon die duursame doeltreffendheid en verbeterde veiligheid van nier Genvoya [] as 'n skakelaarskema vir volwassenes met onderliggende risiko vir CKD, ”het hy afgesluit.

Redakteur se nota: omdat dit nie deel was van die teks wat ek hieronder stel, die definisie van wat daar is nietubolopática nier nsuficiência: is die skielike verlies van die vermoë van jou niere om afval, soute en bloedvloeistowwe uit te filter. As dit gebeur, kan die afval gevaarlike vlakke bereik en die chemiese samestelling van jou bloed beïnvloed, wat uit balans kan kom.

Ook genoem akute nier besering, mislukking is algemeen in pasiënte wat reeds in die hospitaal met 'n paar ander toestand. Jy kan vinnig oor 'n paar uur of stadiger te ontwikkel oor 'n paar dae. Mense wat ernstig siek is en vereis intensiewe sorg is 'n verhoogde risiko van die ontwikkeling van akute nierversaking.

Akute nierversaking kan dodelik wees en vereis intensiewe behandeling. Dit kan egter omkeer wees. Dit hang af van die toestand van gesondheid van die pasiënt.... lees meer (oopmaak in 'n ander oortjie, in 'n webwerf in Portugees)

Liz Highleyman

Geproduseer in samewerking tussen die Aidsmap en Hivandhepatitis.com

Vertaal deur Claudio Souza Van die oorspronklike in Engels op die skakel Skakel oor na nuwe tenofovir alafenamide hou virus in bedwang en Verbeter nier en been gesondheid

hersien deur Mara Macedo

Oorspronklik geplaas by: 11 Julie 2011 en 18 Julie 2016

Soropositivo.Org sedert 1 van Augustus van 2000 in die stryd teen die diskriminasie, die vigs, die vooroordeel. Daar is lewe met MIV!

'N Bietjie meer vir u lees

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: