Statiene verminder die risiko van progressie tot sirrose by mense wat mede besmet is met MIV / HCV

Statienbehandeling verlaag die risiko van vordering tot lewersirrose by mense wat saam besmet is MIV en hepatitis C-virus (HCV), Vigs in diefigado2 Verenigde State. Die beskermende effek van statiene was duideliker by pasiënte met normale lewerfunksie, wat 30% in die hoeveelheid statiene verhoog het, verminder die risiko van sirrose met ongeveer een derde. Die navorsing het ook getoon dat verskeie ander metaboliese risikofaktore gepaard gegaan het met progressie tot sirrose, veral by pasiënte met 'n swak lewerfunksie.

"Na ons wete, is dit die grootste studie met pasiënte wat met MIV / HCV saam geïnfekteer is om die effek van statienbehandeling op die ontwikkeling van sirrose te ondersoek," het die skrywers gesê. “Ons het getoon dat die gebruik van statiene by pasiënte met MIV / HCV-mede-infeksie en normale lewerfunksie die risiko vir sirrose verminder, veral onder diegene met ALT. < 40 IU / L Onder pasiënte met Alt> 40 IE / L, was metaboliese risikofaktore, waaronder lae HDL en diabetes, aansienlik geassosieer met die ontwikkeling van sirrose. ”

Ongeveer een vyfde van alle MIV-pasiënte word saam met HCV geïnfekteer. Lewersiekte is 'n belangrike oorsaak van ernstige siekte en dood in pasiënte met VIGS, benewens TB (maak oop in 'n ander blaaier-oortjie).

immuun-stelsel-1132182Statiene het 'n anti-inflammatoriese effek. Navorsers by die Amerikaanse Departement van Veterane Sake het 'n terugwerkende studie gedoen om te sien of statinterapie die risiko van progressie tot sirrose by mede-besmette pasiënte sou verminder. Hul analise het ook gekyk na die effek van ander metaboliese afwykings en MIV-verwante risikofaktore op ontwikkeling van lewersiekte (maak ook oop in 'n ander oortjie).

Ongeveer 6000 mede-besmette pasiënte wat tussen die jare 1999 en 2010 versorg is, is ingesluit in die studie. Daarbenewens is data vir metaboliese risikofaktore, insluitende vetsug, diabetes, hipertensie en lae vlakke van HDL-cholesterol vir die gebruik van statiene versamel.

Inligting is ook verkry oor die ouderdom by die diagnose van MIV-infeksie, die gebruik van ART, die telling van CD4 en die persentasie tyd met virale lading onopspoorbaar.

Pasiënte is gestratifiseer volgens hul lewerfunksie (ALT bo / onder 40 UI / L).

Byna alle deelnemers (99%) was manlik en twee derdes was swart en die gemiddelde ouderdom by die diagnose van MIV-infeksie was 45 jaar. Die gemiddelde duur van 10-opvolging was 6,2 jaar en aan die einde van die opvolg was 2,265-pasiënte sirrose, 'n voorkoms van 6 per 100-persoonjaar.

atorvastatine
Die beeld is net om te illustreer. Moenie hierdie medisyne nie koop sonder mediese advies. Hierdie webwerf het niks om dit bloot te stel. Wat kom by 'n onreg wees

Die meeste pasiënte (83%) ontvang HAART en CD53 4% het 'n seltelling van ten minste 350 selle / mm3. Diegene wat sirrose ontwikkel gevorm n aansienlik kleiner groep as pasiënte wat vry van sirrose ontvang HAART (80% teenoor 86%) en 'n CD4 tel 350 selle / mm3 of hoër (49% teenoor 59% gebly ). Pasiënte met sirrose het ook 'n aansienlik korter tydperk onderdrukking van virale lading as pasiënte sonder sirrose (20 29% vs.%).

Metaboliese risikofaktore was hoogs algemeen. Meer as 50% van die kohort het hipertensie of lae HDL-cholesterol gehad en 16% was diabeties. Sommige pasiënte het statiene ontvang met die voorgeskrewe behandeling vir 13% en 21% van pasiënte met en sonder sirrose onderskeidelik.

By pasiënte met ALT < 40 IU / L, het elke keer as 1% van statins is wat verband hou met 'n afname in die risiko van die ontwikkeling van sirrose (AHR = 0,98; 95% CI, 0.97-0.99). Vir elke 30% van die tyd wat statiene tydens die opvolgperiode neem, word deelnemers met ALT deel < 40 UI / L het 'n vermindering van 32% gehad in die risiko van sirrose.

Vir pasiënte met hoër ALT waardes, het behandeling met statiene die risiko van progressie tot sirrose nie aansienlik verminder nie. Vir pasiënte met 'n ALT koers bo 40 IU / L risikofaktore vir die ontwikkeling van sirrose sluit diabetes (AHR = 1.15;% CI 95, 1,01-1,31) en 'n lae HDL cholesterol (AHR = 1,3; 95% CI 1,2- 1.44). Hipertensie is geassosieer met 'n nie-beduidende toename in progressie tot sirrose in beide ALT-groepe. Vetsug was (!!!) 'n beskermende faktor teen die ontwikkeling van sirrose in pasiënte met 'n verhoogde Alts (AHR = 0,85, 95% CI, 0,76-0,95).

Pasiënte ouer as 50 met 'n ALT-koers < 40 IU / L is oor 'n twee vou verhoogde risiko van die ontwikkeling van sirrose (AHR = 2,5; 95% CI, 1.54-1.8). 'N Groter aantal comorbidities was ook 'n risikofaktor vir progressie van sirrose in pasiënte met normale lewerfunksie (AHR = 3,25; 95% CI 2,3-4,5), alkohol gebruik is wat verband hou met die vordering van lewersiekte in pasiënte met hoër ALT waardes (AHR = 1.15;% CI 95, 1,04-1,26). A CD4 telling hieronder 200 selle / mm3 is wat verband hou met vordering te sirrose, lewerfunksie onafhanklik, die verhoging van die risiko van vordering twee keer. Pasiënte wie se virale lading is onopspoorbaar vir ten minste die tyd 80% aansienlik verminder die risiko van vordering te sirrose (AHR = ALT 0,72 vir beide groepe).

Die skrywers is dankbaar vir 'n aantal beperkings in hul navorsing, insluitende terugwerkende ontwerp en die oorweldigende manlike bevolking, wat beteken dat hul resultate nie van toepassing mag wees op meer diverse pasiëntgroepe nie.

“Hierdie studie het getoon dat die gebruik van statiene in MIV / HCV in die mede-besmette bevolking met 'n minimale lewerdisfunksie geassosieer word met 'n verlaagde risiko van progressie tot gevorderde lewersiekte, het die navorsers gesê. "Die gebruik van statiene kan 'n belangrike koste-effektiewe faktor wees in die versorging van pasiënte met MIV / HCV wat besmet is."

Michael Carter

Gepubliseer: 06 September 2016

Vertaal deur Claudio Souza die oorspronklike Statins verminder risiko van vordering te sirrose in MIV / HCV-mede-besmet mense in 06 September 2016

hersien deur Mara Macedo (Die Een) in sewe September 2016

Verwysing

Oliver NT et al. Statine dwelms te verminder vordering te sirrose in MIV / HCV-mede geïnfekteerde individue. Vigs, doi: 10.1097 / QAD.0000000000001219 (2016).

'N Bietjie meer vir u lees

4 Dit wil voorkom asof 'n debat hier begin plaasvind! aansluit

Luis 14 September 2016 om 06:17:21 uur

Wat van die mense saam met MIV besmet is en hepatitis B. Die gebruik van hierdie dwelm tot voordeel van die lewer ook?

En hier het ons hierdie antwoord
Claudio Souza 14 September 2016 om 16:17:13 uur

Ek kon nie hierdie vraag beantwoord. Dit is 'n stand te hou wat ek gevind het op 'n webwerf en vertaal met al fideliladae en sover ek onthou ongelukkig nie trataou in die artikel van hepatitis B.
Ek is jammer jy kan jou vraag nie los

En hier het ons hierdie antwoord
Fernanda 10 September 2016 om 16:10:16 uur

Ek is MIV-positief is en ek wonder of daar is reeds 'n kuur

En hier het ons hierdie antwoord
Claudio Souza 11 September 2016 om 23:49:17 uur

Ongelukkig Fernanda. Maar lewensverwagting vir mense wat met MIV leef, is 70 jaar. Ek woon saam met MIV vir byna 22 jaar

En hier het ons hierdie antwoord

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: