Lyf MIV-positiewe persoon genereer duplikaatvergoeding

Mense word dikwels in die werkomgewing gediskrimineer. Die saak was verby

R $ 50.000,00

selfs blinde geregtigheid
Tienduisend reais ...

Dit was nie ongewoon in my nie lewe as 'n seropositiewe persoon, en dit word meer en meer namate ek 'n 'openbare seropositiewe' word, dat ek die leegstand ontken het selfs nadat hy gewen is (en dit is die mees onlangse en laaste saak, want "ek het opgehou om te soek na en baie meer gereeld, endemies en sistemies en karsinogeen, is die ontslag, wat dikwels in die vorm van massa-ontslag kom, om personeellede se besnoeiing te regverdig (Lava a Jato het die pak goed vertoon (ek kan nie 'n beter kwalifikasie vind nie) as 'Ernstige sakemanne' van hierdie Republiek wat elke dag agteruit gaan, van tyd tot tyd, FIES, PROUNI en Ciencia sem grense is die eerste newe-effekte van die onbewuste pan-slaan van 'n groep wat beweer dat hulle middelklas is - alles wat gemiddeld is min of meer en die einde van hierdie artikel sal 'n duidelike klank lewer oor wat dit is om min of meer te wees; maar hierdie ding, sou ek sê onheilspellend, is die lafhartige ontslag van 'n werknemer opstel, maar om vyfuur die oggend te skryf, het dit die nadele) van 'n patologie wat nie deur sosiale kontak oorgedra word nie en wat tot aan die rand van skandelike rigting gaan! Dit is 'n gepaste woord om die onklassifiseerbare te klassifiseer. My sensors, ek het verskeie van hulle wat op die internet skandeer, hierdie saak opgemerk regskonsultant waarvan ek prakties die geheel sal belig, waarop ek sal verskil:

MIV-positiewe persoon en die siening van die regte operateur

Sonder regverdiging, ontslag van werker wat die virus dra MIV (MIV-positiewe persoon), of ander ernstige siekte wat stigma of vooroordeel veroorsaak, is vermoedelik diskriminerend. Op grond van Precedent 443 van die Superior Labour Court, het regter Anielly Varnier Comerio Menezes Silva in haar rol by die Advanced Post of Aimorés (MG) vasbeslote om die salaris te verdubbel vir 'n werknemer wat gediagnoseer is met Vigs, met betrekking tot die tydperk van sy verwydering. Die vonnis is deur die plaaslike arbeidshof van die 3de streek (MG) gehandhaaf - daar is 'n appèl, nog hangende vonnis.

Ek het, om myself, lê hulle die hande van al die hulpbronne in die wrede verwagting dat die werknemer sterf voordat hy weer na die werk en dat hy self, en, ja, hulle nageslag, geniet die bepaal in vergoeding bedrae, as 'n laaste lafhartige daad van dwaasheid by hierdie pulhas teen MIV-positiewe persoon deur hierdie parasiete van die samelewing wat hulle noem "die voorhoede van volhoubare groei in die land."

In die geval het die regter bevind dat die maatskappy, in die lig van die werknemer se siekte en sy reflekse by die werk as 'n seropositive persoon, besluit het om dit sonder rede te ontslaan. Hy erken die nalatigheid van die bedeling. Soos hy daarop gewys het, was die maatskappy verplig om, in die lig van die voorneme wat gunstig was vir die werknemer, dissiplinêre, ekonomiese of finansiële motivering vir beëindiging te demonstreer - of om te bewys dat daar geen diskriminasie was nie.

Komplekse dinge, sê ek, is net aanneemlik om uit te voer deur die gruwelike prosedures in te stel wat ek vroeër in dieselfde artikel gemanifesteer het, omdat dit nie altyd moontlik is om van hard opgeleide werknemers ontslae te raak nie, heeltemal geïntegreer met 'n behoorlike 'geoliede' masjien sonder skade en dit is die moer , soos 'n man wat 'n slegte invloed in my lewe gehad het, sê, maar wat sy woorde daar gehad het en CTRL + C en CTRL + V in een van sy uitdrukkings gegee het, sy stert gedraai het (ek erken dat die uitdrukking vir my onverstaanbaar is en ek voel meer die betekenis van wat ek verstaan, maar ek het dit altyd in 'n konteks gesien waar daardie draai 'n kompliserende faktor van die feite was). My boek bevat baie van hierdie verwysings ...

Sy analogie van artikel 1º van Regte 8029 / 95 verbied die aanvaarding van enige diskriminerende en beperkende praktyk vir die doeleindes van toegang tot verhouding of onderhoud diens. Soos aangeteken deur die landdros, hierdie begrip strook met internasionale standaarde, veral die Konvensie van 111 1958, op Diskriminasie in arbeid en beroep Sake (deur Brasilië bekragtig) en Aanbeveling No. 200 van 2010 op MIV en vigs en die wêreld van werk

Sy het ook bygevoeg dat die reg tot beëindiging sonder rede nie absoluut is nie en geanaliseer moet word volgens menswaardigheid, valorisering van werk, nie-diskriminasie aan MIV-positiewe persoon of ander toestande en die maatskaplike funksie van die maatskappy.

Daar was 'n tyd, en ek dink dit is baie duidelik, ten tyde van die “industriële rewolusie, bewerkstellig deur die uitvinding van die stoomenjin, wat die onthutsende oorsprong is van Engeland se maritieme blokkade teen slawe skepe - daar moet op gelet word dat die vloot Die Engelse vrou het die “swart” vaartuie toegeslaan, sonder om die moeite te doen om die mense te red, wat onlangs tot slawerny veroordeel is, hier in Brasilië (hierdie lewendige seer in ons geskiedenis), nadat sy ontvoer, ontvoer, bedrieg en uit hul huise ontvoer is, waar hulle gelukkig gewoon het - hierdie wêreld, toe ek aan hierdie dinge begin dink, is 'n m ..., verdrink, want die groot belangstelling was om die stoomenjin te verkoop. Dit, ja, was die "vroom" voornemens van die Koningin so arrogant dat hulle beweer dat God die koningin salueer ... As hy terugkeer na die regter ...

In hierdie konteks, die landdros verstaan ​​toe te pas deur analogie, artikel 4º van 9.029 / 1995 wet, verduidelik dat die artikel lys 1º hierdie reël is slegs voorbeeldige. Die toestel gee die werker die reg om te kies om te herstel, met die volledige vergoeding van die hele tydperk van afwesigheid of betaal dubbel die bedrag vir daardie selfde periode.

Daar is nie veel om van te kies, soos In 2010 UNAIDS het 'n opname gemaak wat die volgende realiteit gevind het: byna 30% van Brasiliane weier om met seropositiewe te werk.; Hulle weet nie, ongelukkig, kan hulle die letter van die missie van hul seuns, mans of vroue onderteken omdat MIV is baie min selektiewe in sy brief van besoedeling en, soos hy vir my gesê een sinies en MIV kan toegeskryf word aan hierdie uitdrukking "Vir my is 'n passie amuseer my."

Met inagneming van die feit dat die werknemer eers 'n keuse gemaak het weens die sielkundige toestande wat ongunstig is om terug te keer na werk, sowel as die risiko om die maatskappy te sluit (reeds laat), het die beoordelaar die versoek gedeeltelik aanvaar.

Soos u verduidelik het, bestaan ​​hierdie skadeloosstelling uit vergoeding vir materiële skade as gevolg van die ongeldige kwytskelding, gelykstaande aan die vergoeding wat u sou ontvang as u werk. So, wat aan die werknemer, dubbel, streng lone, dertiende salaris, vakansies met byvoeging van 1 / 3, FGTS en kos kaartjie, vanaf die datum van ontslag nul tot die datum van die uitspraak.

Ten slotte het die landdros ook verstaan ​​dat die werknemer vergoed moet word vir morele skade, as gevolg van die ontslag in 'n groot oomblik van emosionele skok as gevolg van die siekte self. Hy het dus die betaling van R $ 50 duisend bestel, met inagneming van die salaris, die grootte van die maatskappy, die erns van die siekte en die kontrakperiode. Met inligting uit die pers kantoor van TRT-3.

0000037-58.2015.5.03.0045 proses

Claudio Souza - sero positief uit 1994

'N Persoonlike geval: Ek is 'n 52 jarige met vlot Engels, my skryf, die bewys van die ENEM was 880 (ek weet, is nie een van die beste, maar dit is iets) wat ek het in die nag en dien dikwels as tolk; Ek is ook "integreerder" (ek ry rekenaars). My vlak van integrasie laat my toe om 'n hoë werkverrigting masjiene waarvan die waarde kan maklik kom om die vlakke van R $ 15.000,00 ry. Nietemin, behalwe die uiters moeilike finansiële situasie waarin ek woon (ek, byvoorbeeld, van 2009 in 31 Desember sonder om die voordeel van die (im) pensioen en dit word behandel my met 'n groot professionaliteit deur prokureur Fernanda Nigro wat militates op verskeie fronte in die oorsaak van MIV / vigs (wat ek gesien het in giv, wat soveel soos gesien kan word, die operasionele basis daarvan) en het ook die CRD (Diversiteit Reference Center), Kan 'n dankbare oomblik dien hierdie belangrike sosiale meganismes en moet aan Bob Volpe hierdie geleentheid, want hy het my bekendgestel aan Edu (Edu, jammer, het nie sy naam ken). Belangrik om te onthou dat ek en my probleem is ons aan die persoon van die giv getoon Paul GIACOMINI wat het my die eer van re-maak van die webwerf Nasionale netwerk van mense wat met MIV / vigs (Ja, ja, ek het hierdie ander gesegde, ek doen webtuistes en, waarom nie sê dit [?] Dit is die moeite werd om iets). Te midde van dit alles het ek hou met my karige hulpbronne, karige en onstabiel in die webwerf Soropositivo.Org, is dit waar jy nou is, omdat 1º Augustus 2000, soos jy kan sien Aqui in sy prozaïsche en amadoresca weergawe waarvan die geskiedenis wat jy kan weet Aqui. Hierdie webwerf het, op die oomblik, net meer as 540 punlicado artikels en net meer as geliasseer 3.800, daar is sieninge van die feit dat baie van hierdie bladsye gehelp om hoop dat vernietig, drome vervaag en ek waag om te sê, in die hande van koester 'n individu, 'n vigs-pasiënt met 22 jaar Wat met MIV leef die afgelope sestien jaar bereik, en meer opgetree soos 'n idealistiese dwaas (ek sal so sterf). Laat ons terugkeer na die saak. Toe ek 49 was, desperaat om werk te kry, het ek voorgestel om my goed te koop sonder om geld of toestemming van iemand te hoef te vra. Trabalhar as telemarketing-begeleier (…).

Ek gestuur CV na 'n groot maatskappy in die besigheid (kan nie sê die naam omdat hulle my dagvaar en ek het nie gedokumenteer enigiets) en het deur 'n keuringsproses wat vier uur geduur en is goedgekeur. So goed is goedgekeur, versoek My om deel te neem, die volgende dag 'n nuwe keuringsproses, want my profiel geskik is om te werk in die maatskappy wat die was "appel van hul oë."

Ek aanvaar die uitdaging.

Ek het.

Ek mediese ondersoek, geen bloed versameling. Basies fisieke aanslag en oudiometrie; Ek het.


Ek het al my dokumente vir registrasie en die persoon wat verantwoordelik is vir die skedulering van die opleiding het geen vakatures vir die volgende roetine opleiding en belowe om my te kontak tot 15 dae.

Op die sewentiende dag het ek daar.

Ek sal jou spaar die bloedige besonderhede.

Romeinse klok digitaal gegenereerIn minder as 15 minute alles vernietig is, is my dokumente my teruggekeer en die werk is gesluit. Die maatskappy is naby 'n metro-stasie en daar is 'n groot boks wat daarop dui dat jy jou CV ingooi. In daardie plek, elke dag hulle oop te stel nuwe werkgeleenthede.

Die wond ... In 1995, 'n jaar na die diagnose, het ek my FGTS geneem weens die siekte, wat, om terug te trek, die Alfa-vorm ingevul en die Omega-kode ingevoeg het, wat, met die vergewing van die slegte woord, 'n spaghetti.

Ek onthou die mummie wat bedryf word die boks sê hard en duidelik aan ander werknemers:

- "Dit is 'n Omega-kode hier."

Vertaal in Portugees pimp word dikwels gebruik om te verwys na mense wat met MIV of VIGS het sy uitgeroep:

'N persoon met Vigs HIER!

Vandag, beteken dit nie gebeur nie meer generiese kode is aa persoon in kontant of ver, ek hoop, dink wat dit is.

Maar vir my, die skade is gedoen.

Ek het perifere neuropatie en kaverneuse in die serebellum. Dit dwing my om te loop met 'n kierie. Nie, want ek het 'n swak bene ". Die waarheid is dat hierdie twee kompliserende faktore in gevaar stel my balans en, in die afgelope twee jaar het die kierie die laaste bastion vir my op die grond val te stuit nie. Perifere neuropatie beskadig, met 'n groter spesifisiteit, die boonste ledemate, en die uitsondering van wat gepos is, die res fou aangegaan 'n tydperk van meer as twee uur, slegs met die gebruik van aanwysers en die arm beweeg sy hande op die sleutelbord.

Gedoen word. MIV is die maak van hul skade en ek uiteindelik verloor hierdie stryd.

Die webwerf bestaan ​​slegs omdat AUTOMATIC, 'n maatskappy wat onder andere die WORDPRESS®-stelsel beheer, die waarde van my werk erken het, wat nou nog twee werknemers het.

Mara Macedo, my vrou

Bob Volpe, 'n groot vriend

As jy sensitief is vir my werk is en kan bydra in een of ander manier, so ek het 'n ordentlike lewe, dat ek kan besluit om 'n roomys te neem sonder om iemand anders se kredietkaart gebruik, kontak ons ​​asseblief deur die vorm hieronder.

Ek weet ek is verwerplik op 'n eiland in die middel van die Stille Oseaan, op 'n afgeleë eiland, die launch van 'n versoek om SOS in 'n bottel en net God weet waar hierdie bottel kan kry.

As ek 'n minimum loon te doen, kry het, wat ek doen, hart, miskien is ek inhou skryf 'n ander teks, dankie dat, as dit my sou lei tot trane; maar nie van hartseer en skande. Maar eerder van dankbaarheid.

seropositiewe persoon

Hier is meer oor die lewe met MIV

'N Bietjie meer vir u lees

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: