Diskriminasie van die MIV- of VIGS-draer in die Arbeidsmark

As ek na hierdie modelle kyk, wonder ek of een of twee van hulle nie MIV sou hê nie. Dit is 'n tasbare hipotese, jy moet erken. En as jy dit erken, stilletjies jy hulle toestemming vir MIV draer krag het hul plek, een waarvoor hy bereid en nie handwerk feeste, baie mooi ding, maar nie almal is bedoel om Mister ... Wat is mis vir die MIV-positiewe en selfs die VIGS-pasiënt om hul plek in die arbeidsmark te kry?

Stigmatisering en diskriminasie van die MIV en Vigs-pasiënt in die arbeidsmark.

[/ dropcap] Die ergste vorm van vooroordeel is een wat nie duidelik sigbaar is nie, wat verskuil is agter valse beloftes van integrasie en geleenthede. MIV en vigs lyers vorm vandag die mees gemarginaliseerde en gestigmatiseerde groep mense in die wêreld. Ten spyte van 'n uiterste poging om 'n beeld van aanvaarding oor te dra, is daar steeds baie vooroordeel, veral op die arbeidsmark. VIGS in die arbeidsmark is op huigelose wyse deur werwers en werkgewers behandel, en my persoonlike ervaring sou drie plekke van hierdie hier vul met die vuil, apokriewe vuilheid agter die eerlike glimlag van aanvaarding.

Die meeste maatskappye is huiwerig om mense met MIV en vigs te huur. Selfs die virus draers wat nie die siekte ontwikkel het nie, word tydens selektiewe prosesse gediskrimineer. Wat sou die regverdiging wees vir maatskappye om te weier om mense met MIV in hul personeel te hê? Was dit 'n latente vrees of net 'n manier om te verhoed dat 'n werker met 'n ongeneeslike siekte gehuur word? Die waarheid is dat daar geen regverdiging is vir hierdie scenario van soveel vooroordeel nie en VIGS-ongeluk op die arbeidsmark is iets wat as natuurlik beskou moet word.

Ons is mense. Hoofde van gesinne. Ons streef daarna om ons kinders te verhoog, en later, wanneer ons oud word, wil ons graag op enige ouderdom geregtig wees op aftrede. En dit is alles wat hulle ontken wanneer hulle weier om 'n persoon te erken Vigs in die arbeidsmark.

stop_aids (1)
.

Hartseer werklikheid

Hierdie versperring word beide opgelê vir diegene wat met VIGS leef en diegene wat die siekte asimptomaties het.

MIV-VIGS-pasiënte leef vandag baie goed, danksy die bevordering van medisyne en dwelm-cocktails wat hulle goeie fisiese toestand verseker. Wat in die samelewing ontbreek, is die begrip dat MIV-positiewe mense werklike invoeging benodig, en dit sluit in toestande wat waardig is vir 'n posisie in die arbeidsmark.

Wat beteken dit dat mense met MIV werklik in die arbeidsmark geïntegreer moet word? Is dit nodig om maatskappye te straf of meganismes op te stel waardeur organisasies mense effektief met die siekte kan huur? Sal dit nodig wees om werk in Brasilië vir seropositive mense te skep? Daar is baie vrae, maar die antwoorde kan slegs gevind word deur sosiale mobilisering en politieke aksie.

Die herintegrasie van MIV-vigs-draers in die arbeidsmark is 'n vlag wat opgewek en bespreek moet word. Maatskappye maak voor dat hulle nie MIV-positiewe mense sien nie en hulself aan hulle toemaak. In die lig hiervan is 'n sterk reaksie nodig as die regte van hierdie burgers vervul moet word. Niks regverdig sulke vooroordeel en diskriminasie nie.

Voorgestelde wet vir integrasie van MIV-draers

Onder die aksies wat geneem kan word om die herintegrasie van MIV-status in die arbeidsmark te verseker is openbare beleid wat maatskappye aan te moedig om te huur MIV-positief as 'n moontlike vrystelling van arbeid belasting vir hierdie werkers. Nog 'n maatreël sou wees om die kwota wet aan te pas om maatskappye te dwing om 'n persentasie MIV-positiewe werknemers te hê.

In 2010 het die Kamer van Afgevaardigdes 'n wetsontwerp ontleed wat MIV-draers ingesluit het onder begunstigdes van kwotas in maatskappye. Volgens die projek sal maatskappye met meer as 100-werknemers van 2% tot 5% van poste vir mense met MIV moet boeke. Die regverdiging vir die projek is dit 83% van mense met MIV-vigs is van werkende ouderdom, dit wil sê, hulle is in die ouderdomsgroep van 15 tot 49 jaar oud.

Baie aktiviste wat veg vir die oorsaak van MIV-lyers, het nie van die inisiatief gehou nie omdat hulle gesê het dat kwotas benadeel is en MIV-positiewe mense selfs meer gestigmatiseer in die samelewing kan maak. In elk geval is die wet nie deur die parlementariërs goedgekeur nie. My verbaas so afleiding, as daar is geen diskriminasie en meer stigmatiseer MIV-positiewe toevoeging tot hierdie grens waar dit verbied sosiale lewe, word dit 'n las vir my familie en die samelewing equanto dat die verkeerde manier, sedeer hierdie regte, al moet wen, insluitend die MIV-positiewe wie, wanneer min, wil werk.

Ek weet ook baie wat die vlag van welsyn en die maandelikse basiese mandjie verhoog; maar dit kan eenvoudig nie apareceere in besigheid lyne wat contratanto as wat hulle wil hê, is om te bly met die mond wyd oop, nie altyd so vol tande, en wag vir die dood te kom, om te bly! Maar laat ruimte vir diegene wat, net soos ek, net wil werk.

Regte van MIV-positiewe mense en vigs in die arbeidsmark

Arbeidswetgewing beskerm reeds MIV-positiewe werkers. Die wet bepaal, byvoorbeeld, die werkgewer kan nie, onder geen omstandighede, vereis dat 'n werknemer by die serologiese toets doen ten tyde van die werwing of as 'n voorwaarde vir voortgesette diens. Hierdie tipe gedrag vorm intimidasie en minagting teenoor die werker, en kan deur die wet gestraf word.

Nog 'n maatreël verseker dat die werker nie ontslaan kan word om MIV-positief te wees nie. Arbitrêre bedeling word verbied deur artikel 7 van die Federale Grondwet.

Wanneer 'n MIV-positiewe persoon in die arbeidsmark beskadig of gediskrimineer voel, moet hy of sy die wet gebruik om hul regte te verseker. Baie maatskappye is reeds vir morele skadevergoeding gedagvaar en moes afdankings van MIV-positiewe mense vir geregtigheid hersien.

Op 'n manier is dit reeds die eerste stap vir maatskappye om te verstaan ​​dat hulle nie besluite kan neem op grond van vooroordeel en gebrek aan kennis oor die siekte nie. Brasilië moet baie ontwikkel in die behandeling van minderheidsgroepe, en die samelewing moet deel wees van hierdie proses van evolusie.

Om ruimte vir mense met vigs op die arbeidsmark te ontken, is vir my 'n skrotale ding.


el guapoClaudio de Souza Santos

Het jy jou diagnostiese reagens ontvang en is jy bang? Dink jy jou lewe is verby? Het jy gedagtes van die tipe sonder begrip "?

Jy moet jou hoop opdoen!

Verstaan ​​dat my veerkragtigheid eendag op 'n keer gebou is, een siekte na die ander, een SUSAN NA DIE ANDER!

Veerkragtigheid is nie iets waaraan jy gebore is nie! Jy ry dit! Een val na die ander. Vir elke val volg onvermydelik 'n nuwe rebound!

In opsomming:

Staan op

Skud die stof af!

En draai om!

Jou dokter, jou dokter kan baie vir jou doen!

Jou familie, as jy enige het, want daar is nie een wat vir my oorbly nie, kan hulle of kan niks vir jou doen nie.

God kan alles vir jou doen!

Maar dit is aan jou om te besluit om voort te gaan of op die randsteen te sit!

Dink jy ek praat te veel? Lees asseblief my verouderde mediese geskiedenis! 🙂 Dit kan 'n rukkie neem!

En wat die gesondheid betref, is dit 'n reg van almal en 'n plig van die staat

advertensies

Verwante publikasies

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

Soropositivo.Org, Wordpress.com en Automattic doen alles binne ons bereik met betrekking tot u privaatheid. U kan meer leer oor hierdie beleid in hierdie skakel Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Lees alles in privaatheidsbeleid

%d bloggers soos hierdie: