Vigs en gesteelde wettigheid. Disrespek vir mense wat met MIV en / of Vigs leef

Jy is in Inisiasie => Kinders en vigs => Vigs en gesteelde wettigheid. Disrespek vir mense wat met MIV en / of Vigs leef
Kinders en vigs

Die verhouding tussen mense en geregtigheid moet gebaseer wees op die beginsel van inonomia voor die reg

Stomme wettigheid
Dit is Io Io ... 'n bietjie van Iaa ...

Hierdie vraestel het ten doel om 'n parallel te trek tussen die beweging van die regte alternatiewe en beweging van mense wat met MIV en VIGS-pasiënte.

Vir hierdie taak wat ons desincumbirmos as 'n verwysing sal gebruik "Tipologie vir Regspraktyk Organiese"Geskep deur Edmundo de Arruda Lima Junior, werk in Modern Law and Social Change.

Gelyktydig, skets 'n analise van die beweging in die rigting van:

  • a) uit te voer die wetlik vasgestel;
  • b) transendeer die gevestigde en
  • c) die ongekende eise van die samelewing in die stryd teen MIV / vigs.

Ons begin vanuit die veronderstelling dat die regte van mense wat met MIV / vigs leef en 'n groot deel van die bevolking is noodsaaklik vir die sukses van programme om die epidemie te voorkom en te beheer.

Event Center

Die sentrale hipotese is dat die tipe onder oorweging in ooreenstemming met 'n politieke strategie van oorlog redefinidora posisie binne die regsbevoegdheid, in staat om: a) regte van mense met MIV / VIGS, en b) in staat stel om die implementering van die beleid epidemie te voorkom binne die klassieke siening van die wettige operateurs is 'n wetlike verbod.

Ons is ook van plan om die beperking van die liberale paradigma / wettig in die oplossing van baie van die probleme wat ontstaan ​​as gevolg van MIV / VIGS te demonstreer.

In parallel, sal vinnige aanbieding skets die probleme, uitdagings en oplossings wat die beweging in die gesig staar.

WETTIGHEID teruggehou

In die gesig reinterada ontduiking van die burgerlike, politieke en sosiale mense met MIV en VIGS-pasiënte, die doeltreffendheid van wettig opgerigte, wat as die belangrikste strategie in die stryd teen "3 epidemie"Dit beteken nie ooreenstem met virus besmetting en progressie van die siekte, maar die antwoorde wat gegee is deur die uitsluitingskriteria en diskriminerende burger-en politieke samelewing.

Hier, in teenstelling met die tipologie, is dit nie effektief te gee van progressiewe inhoud van grondwetlike toestelle, maar slegs die effektiwiteit van die sosiale grondwetlike wetgewing te verseker.

In hierdie plan is die wetlike rasionaliteit "amptelike" nie ook tekens van 'n volledige uitputting en het toegelaat, byvoorbeeld, vrye toegang tot medisyne ("Cocktail"), wat gesondheid planne, reinstatements tot indiensneming, toegang tot die hospitaal beddens, ens .

Vir toegang tot nuwe dwelms, is dit interessant om daarop te let dat die beweging politieke / wettige mense wat met MIV leef, VIGS-pasiënte en NRO's is om as 'n paradigma vir ander siektes te dien ook (spier distrofie, diabetes ens skaars.) Vereis dat die staat hof, verbreding van die verskeidenheid van mense bevoordeel met 'n regterlike beslissings openbaar en toegang tot gesondheidsorg.

Die regbank het histories gekenmerk deur konserwatiewe besluite en ontbreek (funksie geen besluit mag) Erken hierdie reg deur die gee van praktiese doeltreffendheid tot kuns. . 6 SUS Regsgeleerdheid en die Reg No 9.016 / 96 wat verseker dat "geïntegreerde sorg, insluitend farmaseutiese".

Tog is dit nie nodig is om die burgerskap van mense wat met MIV / VIGS 'n klomp bokse van medisyne te beperk.

Verder, die liberale paradigma / wettige toon tekens van uitputting verskeie kwessies wat deur MIV / VIGS te skaal.

As 'n voorbeeld, kan ons verwys na 'n sterk neiging in die strafreg hou mense met MIV / vigs deur die verspreiding van die epidemie, relegating die onverskilligheid van die openbare en die burgerlike samelewing in die skep van programme vir die beheer en voorkoming van die epidemie.

Die uitputting van die model kan ook gevoel word in die probleme in die hantering met 'n nuwe kwessies, veral in 'n epidemie wat nou vinnige antwoorde op komplekse en baie groot gedeelte van die samelewing vereis.

As dit waar is dat die samelewing as 'n geheel probleme wat met VIGS leef het, die regbank het getoon hoe beperk, bevooroordeeld en ietwat vatbaar vir die ontwikkeling van 'n meer akkurate kritiese sin, wat sou die minimum verwag word van 'n bevoegdheid een of ander manier elitisties.

federale geregtigheid Depositphotos_120788442_original

Dus, regters wat die verlies van bewaring van die kind aan die moeder na die skeiding het saam met haar seun by Uncle sero positief op grond van risiko vir die kinders se gesondheid (SP) Howe vir MIV-toetsing geëis as 'n voorvereiste vir toetrede tot die magistratuur (SC) Regters van die kinderjare en jeug kom (vandag) eis (nie bekend of die partye se versoek of op impuls beampte) toets in kinders verpligte vereiste vir aanneming; regters het geweier om opdragte wat toegang verlang medikasie op die grond dat die skrywer sou vroeër of later sterf (RS) ingevoer Staatsprokureur wedstryd aksies beweer dat mense wat met MIV / VIGS is 'n gevaar vir die samelewing en dus nie waardig is van toegang tot gesondheidsdienste (RS), baie wettige operateurs eens weet hoe om die verskil tussen 'n persoon met MIV-positief en VIGS, wat onteenseglik toepaslike wetlike gevolge (SC), ens te onderskei.

En ja, as die Regbank (met sekere fags daar ...) kan skaal basiese kwessies soos toegang tot medikasie, gesondheid versekering, ens. het bewys oneffektiewe in die behandeling van, bv. kwessies met betrekking tot verpligte toetsing van swanger vroue, aanvaarding, ens. in tronke.

Terug te keer na die tipologie van die wettigheid weerhou, blyk korrek te wys op die volgende paradoks:

Die regbank en die wet self, ten spyte van die toenemende rasionalisering van die samelewing en die neiging van sosiale verhoudings word verliese, skade en vergoeding, die uitbreiding van die rol van die reg as 'n vorm van sosiale beheer, is die inrigting om hierdie rol te verloor, gedeeltelik deur die media en ander vorms van dwang beheer verdring nie ook verantwoordelik is vir hul eie denominasie vorms van die siekte en die sosiale konstruksie van die epidemie (die kategorie van die VIGS-pasiënt, bv.).

Verder, kan 'n mens nie in gebreke bly om die tipe vraag in verband te bring is met mekaar verbind wetlike, politieke en ekonomiese, in die sin dat die doeltreffendheid van die beplanning hang nie net die reg nie, maar die voorwaardes wat in staat stel om 'n extrajurídicas net reg.

WETTIGHEID herlees

Inhou wettigheid
Dit is Brasilië, van die lughawe aan die voordeur van die plaas van Senator Falastrão, van goewerneur wat meer verfyn is as 'n polities-openbare-sosiale agent. En daar is Chuchu om hierdie skote te verslind, "ter wille van Brasilië"

Hipotese:

Die tipe van wettigheid herlees, bevoorregte plek van hermeneutiek alternatief (as 'n kollektiewe politieke houding), die bereiking van effektiewe voorkoming strategieë vir MIV / VIGS in staat stel en verseker dat die reg op gesondheid, wat nie moontlik sou wees binne 'n klassieke lees van wettige operateurs.

Wat is baie duidelik in die tipologie is die feit werklik demokratiese samelewing vereis 'n werk van vakmanskap beleid met die oog op 'n permanente simboliese heruitvinding.

Die strategie in staat stel om prokureurs te bevraagteken nie net as 'n reg, maar as dit moet en soos dit moet wees.

Dit is in hierdie veld wat plaasvind redding tegniek as 'n kreatiewe verbetering wet, wat gemik is op die verwesenliking van sosiale regte en die moontlikheid van die implementering van openbare beleid van voorkoming.

Dus, soos in die voorgestelde tipologie, ons verstaan ​​dat hierdie plan vir die beweging van mense wat met MIV / VIGS leef is 'n baie komplekse en hoogs praktiese gevolge in die verwesenliking van die sosiale regte en die implementering van openbare beleid vir die voorkoming.

In die gebied van die beweging van mense wat met MIV leef, VIGS-pasiënte en dwelm gebruikers kennis gee twee voorbeelde van die belangrikheid van die strategie:

  • Die behoefte om programme te implementeer epidemie om te verhoed dat in dwelmgebruikers met naald verspreiding in tronke en die verspreiding van natrium hiploclorito (manier om skoon spuite), binne die klassieke opvatting wat wetlike hindernis vind.
  • Dit nodig is, indien nie noodsaaklik dowe ore van wettige operateurs (aanklaers) dat die gebruik van dwelms sal gegee word met of sonder besmette spuitnaalde en herstel strategieë vir dwelm gebruikers gevind het min praktiese doeltreffendheid, veral in die onderdrukkende model te vertel, stelsel wat reproduseer self ideologies en wesenlik belangrik om daarop te let dat die strategieë van harm reduction het gepaard gegaan met die beleid om dwelmmisbruik te behandel.
  • Die verergering van die epidemie verspreiding van MIV / vigs onder die inheemse bevolking en die skynbare wetlike hindernis kondoomverspreiding in reserwes, in vergelyking met wetgewing wat die aanneming van voorbehoedmiddels in hierdie sosiale groepe verbied.
  • Dit toon die noodsaaklikheid vir 'n simboliese konstruksie wat dit moontlik maak, of ten minste nie hinder, die werk van die voorkoming van MIV / VIGS.

Ons kan nog steeds maak 'n vinnige verbinding tussen die plan se wettigheid herlees die epidemie voorkoming modelle, en die vorme van Weberiaanse ideale "etiek van die veroordeling" en "etiek van verantwoordelikheid".

Die eerste model, die sogenaamde onderdrukkende heg korrespondensie met die "etiek van oortuiging" wat die oplossings aangebied uitsluitlik doeleindes, ie, alle moontlike stappe moet geneem word tot die voorkoming van die epidemie, alhoewel dit nie menseregte skend en selde sonder praktiese doeltreffendheid.

In hierdie model, die beproewings kan toegelaat word as 'n toestand van verpligte toelating in ander lande (al hierdie lande het die hoogste aantal van MIV-positiewe mense in die wêreld), politieke isolasie, toetsings verpligte dwelm gebruikers, swanger vroue, kinders te aanvaar word, ens gevangenes.

Sodanige beleid lyk korrespondensie te hê met 'n model totalitêre samelewing waar oplossings basies in harder kriminele wette beliggaam word.

Belangrik om daarop te let dat baie van die huidige penalistas kom tiperende opsetlike oordrag van MIV as poging tot moord en selfs moord voltrek.

Teoretiese standpunt dat selfs afstand spreek die probleem van die epidemie.

Bedrog konsepVerder het die eise van sosiale groepe deur burgerskap in Brasilië gemeenskap het gepaard gegaan met 'n sterk onderdrukkende straf model, byvoorbeeld, waar grondlose arbeiders.

Net so, het die eise van mense wat met MIV / VIGS leef, onderdruk onder die kategorie van die mantel "VIGS-pasiënt wat opsetlik die siekte oordra".

Die model het gesê liberaal kan verwant wees aan die "etiek van verantwoordelikheid" waar optrede gelei word deur die nakoming van menseregte, die erkenning van die diversiteit en pluraliteit van vakke, bevordering van emosionele inligting in die gesig van so eenvoudig.

Die voorkoming van die epidemie in hierdie model is met betrekking tot 'n groter aanvaarding nie alleen voldoening, maar die verwesenliking van die sosiale regte van mense met MIV / VIGS en die meeste van die bevolking.

So, as die Weberiaanse tipologie modelle funksie ideale aard en kan gesien word as die tillen, selfs simbolies, tussen verskillende sosiale akteurs in die sosiale konstruksie van die epidemie.

VIGS en die wettigheid weerhou

Dit is die gebied van die stryd vir 'n minimum toereikendheid tussen formele en substantiewe rasionaliteit, asook vir die realisering van ongekende eise van die samelewing in die stryd teen onderdrukking en sosiale uitsluiting.

Edmundo argumenteer dat Arruda Jr "Daar is duidelik irrasionalisme word vererger wanneer die formalisme sonder effektiewe bevrediging van sosiale eise, wat begin met die werk, want die werk is die eerste voorwaarde van burgerskap, die gelukkige idee van Genro".

Ons twyfel nie dat die egskeiding tussen materiële en formele rasionaliteit Exsurge ware irrasionalisme stelsel.

Ons nie saamstem nie, maar die skrywers kies om eerste te werk as 'n toestand van burgerskap.

Gegewe die probleme van die stigting van 'n skaal van universeel geldige waardes en behoeftes, ons verstaan ​​dat die waarborg is niks werd nie aan die sosiale waardes van arbeid indien daardie reg kan nie uitgeoefen word nie.

So, ons verkies Gesondheid as 'n basiese uitgangspunt vir die uitoefening van die werk.

Dit lyk vir my dat die idee van die verkiesing van die werk aan die kaak stel as 'n sentrale kategorie, met alle respek, die belangrike werk van die outeurs, 'n oorwaardering van die produksie prosesse en industriële nadeel van gesondheid en menslike bestaan ​​self.

Terug te keer na die tipologie van die wettigheid weerhou, is dit ooreenstem, op 'n manier, die behoefte van radikalisering van demokrasie as 'n universele waarde.

Geen verteenwoordigende demokrasie, bloot formele, gebaseer op regsekerheid en sekuriteit, maar as die betekenis van die produk van sosiale konflik en weerstand tot die produksie van 'n subjektiwiteit wat standaardiseer, stigmatizes en neutraliseer.

In wettigheid weerhou demokrasie kan gesien word as voortdurende skepping van nuwe regte en die grense van die samelewing te oorkom.

Ons het ook nie verstaan ​​nie moontlik wees om te fokus op sosiale bewegings verantwoordelikheid vir 'n nuwe emansipatoriese rasionaliteit.

Tog, kan 'n mens nie in gebreke bly om hierdie bewegings te erken as verantwoordelik vir 'n strategie om die demokratiese spel te radicalize.

In hierdie sin is die oorwinning van die mense met MIV en VIGS-pasiënte in die vrylating van azt, die oprigting van 'n netwerk van menseregte, toegang tot medisyne, grootte van die dokter-pasiënt verhouding, die skep van 'n dwelm gebaseer op harm reduction ens.

Maar vandag is ons getuie van die proses van die "mede-kies" die oppergesag van die voormalige leiers en positiewe mense wat spandeer werk op programme munisipale STD / VIGS, met belangrike oorwinnings vir die beweging.

Ten slotte, die belangrikheid van sosiale bewegings lê nie net in die handhawing van die regte, maar die nodige skepping van 'n outonome subjektiwiteitBestendig, massa sosiale.

Dus, die krag van gemeenskapsgebaseerde bewegings in die sirkulasie van 'n singulariteit en subjektiwiteit, oortreders van onderdrukkende meganismes van kulturele identiteit.

So as dit is waar dat ons nie ontken rasionaliteit inherente emansipatoriese sosiale bewegings nodig het om te sien, sommige van hierdie bewegings as inspeksiepunte model dominante persoonlikheid.

Dus, indien die werk is noodsaaklik om te verseker dat mense met MIV en VIGS-pasiënte, want dit is wat nodig is om hul begeertes en sosiale eise te sirkuleer, die rekonstruksie van die aangesig van die epidemie en hierdie mense so gestigmatiseer.

Sandro Sarda.


"]


Item hieronder is nie nodig nie. Dit identifiseer jou nie. Maar jou inligting help my om met die werk voort te gaan
Verwante publikasies

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Hierdie webwerf gebruik koekies en jy mag hierdie gebruik weier. Maar jy kan goed weet wat in ooreenstemming met ons aangeteken word privaatheidsbeleid