Vigs en gesteelde wettigheid. Disrespek vir mense wat met MIV en / of Vigs leef

Tuis » Kinders en vigs » Vigs en gesteelde wettigheid. Disrespek vir mense wat met MIV en / of Vigs leef
Beeld standaard
Kinders en vigs

VIGS en wettigheid is amper soos 'n anathema! Gewoonlik is dit die land van wette wat nie vang nie! Iemand in die naam van al die duiwels, kan dit vir my verduidelik? Omdat ek nie die meganika daarvan verstaan ​​nie. Wat ek sien is dat daar 'n gerf van wette wat mense wat met MIV leef beskerm en dit is niks werd nie vir hulle en hierdie teks, 'n Bright teks A Bright regsgeleerde Sandro Sarda is 15 jaar gelede en bly as huidige asof Gister geskryf of asof ons betyds gereis het!

VIGS en wettigheid is die omvang van hierdie teks, en as jy nie maag het vir kanale nie, moenie hierheen slaag nie!

Die verhouding tussen mense en geregtigheid moet gebaseer wees op die beginsel van gelykheid voor die wet

Stomme wettigheid
Dis yo Io ... 'n Bietjie Ia Ia ...

Hierdie vraestel het ten doel om 'n parallel te trek tussen die beweging van die regte alternatiewe en beweging van mense wat met MIV en VIGS-pasiënte.

Om hierdie taak uit te voer, gebruik ons ​​die verwysing as “Tipologie vir Regspraktyk Organiese”Aangebied deur Edmundo Lima de Arruda Júnior, in Modern Law and Social Change.

Gelyktydig, skets 'n analise van die beweging in die rigting van:

  • a) uit te voer die wetlik vasgestel;
  • b) transendeer die gevestigde en
  • c) die ongekende eise van die samelewing in die stryd teen MIV / vigs.

Ons begin vanuit die veronderstelling dat die regte van mense wat met MIV / vigs leef en 'n groot deel van die bevolking is noodsaaklik vir die sukses van programme om die epidemie te voorkom en te beheer.

VIGS EN GESONDHEID: SENTRAALHYPOTESE

Die sentrale hipotese is dat die tipologie onder analise ooreenstem met 'n politieke strategie wat die posisieskring herdefinieer binne die regsliggaam wat in staat is om:

a) die regte van mense met MIV / vigs te besef; en

b) die implementering van beleide in staat stel om die epidemie te voorkom wat binne die klassieke siening van regsoperateurs wetlik gesluit is.

Ons is ook van plan om die beperking van die liberale paradigma / wettig in die oplossing van baie van die probleme wat ontstaan ​​as gevolg van MIV / VIGS te demonstreer.

In parallel, sal vinnige aanbieding skets die probleme, uitdagings en oplossings wat die beweging in die gesig staar.

VIGS EN PERPETUELE GELYKTE WETTELIKHEID

In die lig van die herhaaldelike ontduiking van burgerlike, politieke en sosiale regte van mense wat met MIV en vigs leef, is die implementering van die wetlik gekonstitueerde hoofstrategie in die stryd teen “3 epidemie“Dit stem nie ooreen met virusbesmetting en progressie van siektes nie, maar eerder met die uitsluitende en diskriminerende reaksies wat deur die burgerlike samelewing en politiek gegee word.

Hier, in teenstelling met die tipologie, is dit nie effektief te gee van progressiewe inhoud van grondwetlike toestelle, maar slegs die effektiwiteit van die sosiale grondwetlike wetgewing te verseker.

In hierdie plan toon die 'amptelike' wettige rasionaliteit nog nie tekens van volledige uitputting nie en het dit byvoorbeeld toegelaat om gratis toegang tot medisyne ('cocktail'), gesondheidsversekeringsdekking, herstel van werk, toegang tot hospitaalbeddens, ens. .

In die geval van toegang tot nuwe medisyne, is dit interessant om daarop te let dat die politieke / wettige beweging van MIV-positiewe mense, vigspasiënte en nie-regeringsorganisasies kom om te dien as 'n paradigma vir ander siektes (spierdistrofie, skaars diabetes ens) ook die staat hof vereis, die uitbreiding van die omvang van die mense van aansien met geregtelike besluite en toegang tot gesondheidsdienste.

Die regbank het histories gekenmerk deur konserwatiewe besluite en ontbreek (funksie geen besluit mag), erken hierdie reg wat praktiese effektiwiteit aan kuns gee. 6 ° van die SUS Law and Law No. 9.016 / 96 wat verseker dat “geïntegreerde sorg, insluitend farmaseutiese".

Nietemin is dit nodig om nie die burgerskap van mense wat met MIV / vigs leef, te beperk nie na baie medisyne bokse.

Liberalisme (verkeerde en misleidende naam) verkort toegang tot gesondheid en lewe

En .... Mense wat ek veronderstel is om my lief te hê - die bloed verenig ons - het gesê dat hulle bereid was om die prys, my dood en my vrou s'n te betaal, wat die beste sigbaar is vir 'n bietjie meer geld. Ek is beslis 'n idioot om in die woorde hiervan te glo persoon!

Daarbenewens toon die liberale / wetlike paradigma tekens van uitputting om die verskillende probleme wat deur die MIV / VIGS.

As 'n voorbeeld, kan ons verwys na 'n sterk neiging in die strafreg hou mense met MIV / vigs deur die verspreiding van die epidemie, relegating die onverskilligheid van die openbare en die burgerlike samelewing in die skep van programme vir die beheer en voorkoming van die epidemie.

Die uitputting van die model kan ook gevoel word in die probleme in die hantering met 'n nuwe kwessies, veral in 'n epidemie wat nou vinnige antwoorde op komplekse en baie groot gedeelte van die samelewing vereis.

As dit waar is dat die samelewing as 'n geheel probleme wat met VIGS leef het, die regbank het getoon hoe beperk, bevooroordeeld en ietwat vatbaar vir die ontwikkeling van 'n meer akkurate kritiese sin, wat sou die minimum verwag word van 'n bevoegdheid een of ander manier elitisties.

federale geregtigheid Depositphotos_120788442_original

Regters het dus die verlies aan bewaring van die kind aan die moeder bepaal wat na die skeiding met die kind in die huis van die MIV-positiewe oom gaan woon onder die bewering van die risiko vir die kind se gesondheid (SP).

Howe het anti-MIV-toets geëis as 'n vereiste om die magistraat te betree (SC);

Kinderjare en jeug regters kom (vandag) veeleisend, (nie bekend of die versoek van die partye of deur 'n amptenaar impuls) verpligte toetsing in kinders as 'n vereiste vir aanneming;

Regters het bevele geweier om toegang tot ingevoerde medisyne te verkry op grond daarvan dat die skrywer vroeër of later sou sterf (RS);

Staatsaanklaers daag aksies uit en beweer dat mense wat met MIV / vigs leef, 'n gevaar vir die samelewing is en dus nie toegang tot gesondheidsorg (SR) is nie;

baie regspraktisyns eens weet hoe om die verskil tussen 'n persoon wat met MIV en vigs, wat onteenseglik het beduidende wetlike gevolge (SC) onderskei ens

En ja, as die Regbank (met sekere kake daar ...) kan skaal basiese kwessies soos toegang tot medikasie, gesondheid versekering, ens. het bewys oneffektiewe in die behandeling van, bv. kwessies met betrekking tot verpligte toetsing van swanger vroue, aanvaarding, ens. in tronke.

Terug te keer na die tipologie van die wettigheid weerhou, blyk korrek te wys op die volgende paradoks:

Die regbank en die wet self, ten spyte van die toenemende rasionalisering van die samelewing en die neiging van sosiale verhoudings raak verliese verhoudings, skade en vergoeding, die uitbreiding van die rol van die reg as 'n vorm van sosiale beheer, is die instelling verloor hierdie vraestel, gedeeltelik vervang deur die media en ander nie-dwang vorme van beheer ook verantwoordelik vir hul eie vorme van naam van die siekte en die sosiale konstruksie van die epidemie (die kategorie van die VIGS-pasiënt, bv.).

Verder, kan 'n mens nie in gebreke bly om die tipe vraag in verband te bring is met mekaar verbind wetlike, politieke en ekonomiese, in die sin dat die doeltreffendheid van die beplanning hang nie net die reg nie, maar die voorwaardes wat in staat stel om 'n extrajurídicas net reg.

WETTIGHEID herlees

Inhou wettigheid
Dit is Brasilië, vanaf 'n lughawe by die voordeur van die senator Falastro, 'n goewerneur wat meer 'n verfynde truuk is as 'n polities-publiek-sosiale agent. En daar is chayote om hierdie kak te vetter, "ter wille van Brasilië"

Hipotese:

Die tipe van wettigheid herlees, bevoorregte plek van hermeneutiek alternatief (as 'n kollektiewe politieke houding), die bereiking van effektiewe voorkoming strategieë vir MIV / VIGS in staat stel en verseker dat die reg op gesondheid, wat nie moontlik sou wees binne 'n klassieke lees van wettige operateurs.

Wat is baie duidelik in die tipologie is die feit werklik demokratiese samelewing vereis 'n werk van vakmanskap beleid met die oog op 'n permanente simboliese heruitvinding.

Die strategie in staat stel om prokureurs te bevraagteken nie net as 'n reg, maar as dit moet en soos dit moet wees.

Dit is in hierdie veld wat plaasvind redding tegniek as 'n kreatiewe verbetering wet, wat gemik is op die verwesenliking van sosiale regte en die moontlikheid van die implementering van openbare beleid van voorkoming.

Dus, soos in die voorgestelde tipologie, ons verstaan ​​dat hierdie plan vir die beweging van mense wat met MIV / VIGS leef is 'n baie komplekse en hoogs praktiese gevolge in die verwesenliking van die sosiale regte en die implementering van openbare beleid vir die voorkoming.

In die gebied van die beweging van mense wat met MIV leef, VIGS-pasiënte en dwelm gebruikers kennis gee twee voorbeelde van die belangrikheid van die strategie:

  • Die behoefte om programme te implementeer epidemie om te verhoed dat in dwelmgebruikers met naald verspreiding in tronke en die verspreiding van natrium hiploclorito (manier om skoon spuite), binne die klassieke opvatting wat wetlike hindernis vind.
  • Dit nodig is, indien nie noodsaaklik dowe ore van wettige operateurs (aanklaers) dat die gebruik van dwelms sal gegee word met of sonder besmette spuitnaalde en herstel strategieë vir dwelm gebruikers gevind het min praktiese doeltreffendheid, veral in die onderdrukkende model te vertel, stelsel wat reproduseer self ideologies en wesenlik belangrik om daarop te let dat die strategieë van harm reduction het gepaard gegaan met die beleid om dwelmmisbruik te behandel.
  • Die verergering van die epidemie verspreiding van MIV / vigs onder die inheemse bevolking en die skynbare wetlike hindernis kondoomverspreiding in reserwes, in vergelyking met wetgewing wat die aanneming van voorbehoedmiddels in hierdie sosiale groepe verbied.
  • Dit toon die noodsaaklikheid vir 'n simboliese konstruksie wat dit moontlik maak, of ten minste nie hinder, die werk van die voorkoming van MIV / VIGS.

Ons kan ook 'n vinnige verband maak tussen die plan van herlees-wettigheid, die modelle teen voorkoming van epidemies, en die ideale Weberiese soorte "etiek van geloof" en die "etiek van verantwoordelikheid."

Met die eerste model genaamd onderdrukkend stem ons ooreen met die 'etiek van geloof', waarin die oplossings wat aangebied word uitsluitlik op die doel gerig is, dit wil sê, alle moontlike maatreëls moet getref word om die epidemie te voorkom, selfs al is dit inbreuk op menseregte en nie is selde sonder praktiese effektiwiteit.

In hierdie model, die beproewings kan toegelaat word as 'n toestand van verpligte toelating in ander lande (al hierdie lande het die hoogste aantal van MIV-positiewe mense in die wêreld), politieke isolasie, toetsings verpligte dwelm gebruikers, swanger vroue, kinders te aanvaar word, ens gevangenes.

Sodanige beleid lyk korrespondensie te hê met 'n model totalitêre samelewing waar oplossings basies in harder kriminele wette beliggaam word.

Belangrik om daarop te let dat baie van die huidige penalistas kom tiperende opsetlike oordrag van MIV as poging tot moord en selfs moord voltrek.

Teoretiese standpunt dat selfs afstand spreek die probleem van die epidemie.

Bedrog konsepVerder het die eise van sosiale groepe deur burgerskap in Brasilië gemeenskap het gepaard gegaan met 'n sterk onderdrukkende straf model, byvoorbeeld, waar grondlose arbeiders.

Op dieselfde manier is die eise van mense wat met MIV / vigs leef onderdruk onder die mantelkategorie "VIGS-pasiënt wat opsetlik die siekte oordra".

Die sogenaamde liberale model kan verband hou met die 'etiek van verantwoordelikheid' waar handelinge gelei word deur die handhawing van menseregte, die erkenning van diversiteit en veelheid van onderwerpe, die waardering van die emosionele in die gesig van eenvoudige inligting, ens.

Die voorkoming van die epidemie in hierdie model is met betrekking tot 'n groter aanvaarding nie alleen voldoening, maar die verwesenliking van die sosiale regte van mense met MIV / VIGS en die meeste van die bevolking.

So, as die Weberiaanse tipologie modelle funksie ideale aard en kan gesien word as die tillen, selfs simbolies, tussen verskillende sosiale akteurs in die sosiale konstruksie van die epidemie.

VIGS en die wettigheid weerhou

Dit is die gebied van die stryd vir 'n minimum toereikendheid tussen formele en substantiewe rasionaliteit, asook vir die realisering van ongekende eise van die samelewing in die stryd teen onderdrukking en sosiale uitsluiting.

Edmundo argumenteer dat Arruda Jr “Daar is 'n duidelike irrasionalisme wanneer formalisme vererger word sonder dat maatskaplike eise effektief bevredig word, met werk begin, omdat werk die eerste voorwaarde van burgerskap is, volgens die gelukkige idee van Tarso Genro".

Ons twyfel nie dat die egskeiding tussen materiële en formele rasionaliteit Exsurge ware irrasionalisme stelsel.

Ons nie saamstem nie, maar die skrywers kies om eerste te werk as 'n toestand van burgerskap.

Gegewe die probleme van die stigting van 'n skaal van universeel geldige waardes en behoeftes, ons verstaan ​​dat die waarborg is niks werd nie aan die sosiale waardes van arbeid indien daardie reg kan nie uitgeoefen word nie.

So, ons verkies Gesondheid as 'n basiese uitgangspunt vir die uitoefening van die werk.

Dit lyk vir my dat die idee van die verkiesing van die werk aan die kaak stel as 'n sentrale kategorie, met alle respek, die belangrike werk van die outeurs, 'n oorwaardering van die produksie prosesse en industriële nadeel van gesondheid en menslike bestaan ​​self.

Terug te keer na die tipologie van die wettigheid weerhou, is dit ooreenstem, op 'n manier, die behoefte van radikalisering van demokrasie as 'n universele waarde.

Geen verteenwoordigende demokrasie, bloot formele, gebaseer op regsekerheid en sekuriteit, maar as die betekenis van die produk van sosiale konflik en weerstand tot die produksie van 'n subjektiwiteit wat standaardiseer, stigmatizes en neutraliseer.

In wettigheid weerhou demokrasie kan gesien word as voortdurende skepping van nuwe regte en die grense van die samelewing te oorkom.

Ons het ook nie verstaan ​​nie moontlik wees om te fokus op sosiale bewegings verantwoordelikheid vir 'n nuwe emansipatoriese rasionaliteit.

Tog, kan 'n mens nie in gebreke bly om hierdie bewegings te erken as verantwoordelik vir 'n strategie om die demokratiese spel te radicalize.

In hierdie sin is die oorwinning van die mense met MIV en VIGS-pasiënte in die vrylating van azt, die oprigting van 'n netwerk van menseregte, toegang tot medisyne, grootte van die dokter-pasiënt verhouding, die skep van 'n dwelm gebaseer op harm reduction ens.

Daar is egter deesdae 'n proses van 'koöperasie' deur die staat van voormalige leiers en MIV-positiewe mense wat aan munisipale STD / VIGS-programme werk, met belangrike oorwinnings vir die beweging.

Ten slotte, die belangrikheid van sosiale bewegings lê nie net in die handhawing van die regte, maar die nodige skepping van 'n outonome subjektiwiteitBestendig, massa sosiale.

Dus, die krag van gemeenskapsgebaseerde bewegings in die sirkulasie van 'n singulariteit en subjektiwiteit, oortreders van onderdrukkende meganismes van kulturele identiteit.

So as dit is waar dat ons nie ontken rasionaliteit inherente emansipatoriese sosiale bewegings nodig het om te sien, sommige van hierdie bewegings as inspeksiepunte model dominante persoonlikheid.

Dus, indien die werk is noodsaaklik om te verseker dat mense met MIV en VIGS-pasiënte, want dit is wat nodig is om hul begeertes en sosiale eise te sirkuleer, die rekonstruksie van die aangesig van die epidemie en hierdie mense so gestigmatiseer.

Sandro Sarda.

Verwante publikasies

Hi! Wil u dit oorweeg? Nee? Ok! Dink daaraan om hierdie onderwerp te hersien

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Soropositivo.Org, Wordpress.com en Automattic doen alles binne ons bereik met betrekking tot u privaatheid. U kan meer leer oor hierdie beleid in hierdie skakel Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Lees alles in privaatheidsbeleid