Vigs en gesteelde wettigheid. Disrespek vir mense wat met MIV en / of Vigs leef

Jy is in Inisiasie => Kinders en vigs => Vigs en gesteelde wettigheid. Disrespek vir mense wat met MIV en / of Vigs leef
?>

VIGS en wettigheid is amper soos 'n anathema! Gewoonlik is dit die land van wette wat nie vang nie! Iemand in die naam van al die duiwels, kan dit vir my verduidelik? Omdat ek nie die meganika daarvan verstaan ​​nie. Wat ek sien is dat daar 'n gerf van wette wat mense wat met MIV leef beskerm en dit is niks werd nie vir hulle en hierdie teks, 'n Bright teks A Bright regsgeleerde Sandro Sarda is 15 jaar gelede en bly as huidige asof Gister geskryf of asof ons betyds gereis het!

VIGS en wettigheid is die omvang van hierdie teks en as jy nie maag het vir kanale nie, moenie hierheen slaag nie!

Die verhouding tussen mense en geregtigheid moet gebaseer wees op die beginsel van gelykheid voor die wet

Stomme wettigheid
Dit is Iô Io ... 'n bietjie van ek ...

Die doel van hierdie vraestel is om 'n parallel te maak tussen die alternatiewe regsbeweging en die beweging van mense met MIV en vigs.

Om hierdie taak uit te voer sal ons as verwysing die "Tipologie vir organiese regspraktyke"Aangebied deur Edmundo Lima die Arruda Júnior, in Moderne Reg en Sosiale Verandering.

Terselfdertyd sal ons 'n ontleding van die beweging in die sin van:

  • a) die wettig ingestelde implementeer;
  • b) die instelling oorskry en
  • c) die ongekende eise van die samelewing instel in die stryd teen die MIV / VIGS-epidemie.

Ons begin vanuit die veronderstelling dat die regte van mense wat met MIV / vigs leef en 'n groot deel van die bevolking is noodsaaklik vir die sukses van programme om die epidemie te voorkom en te beheer.

VIGS EN GESONDHEID: SENTRAALHYPOTESE

Die sentrale hipotese is dat die tipologie onder analise ooreenstem met 'n politieke strategie wat die posisieskring herdefinieer binne die regsliggaam wat in staat is om:

a) die regte van mense met MIV / vigs te besef; en

b) die implementering van beleide in staat stel om die epidemie te voorkom wat binne die klassieke siening van regsoperateurs wetlik gesluit is.

Ons beoog ook om die beperking van die liberale / regsparadigma te demonstreer in die oplossing van baie probleme wat voortspruit uit die MIV / VIGS-epidemie.

Terselfdertyd sal ons die vinnige voorstelling van die probleme, uitdagings en oplossings wat die beweging in die gesig staar, uiteensit.

VIGS EN PERPETUELE GELYKTE WETTELIKHEID

In die lig van die herintegradeerde ontkenning van burgerlike, politieke en sosiale regte aan MIV-positiewe mense en pasiënte, is die implementering van die regsgeleerde instelling die hoofstrategie in die stryd teen "derde epidemie"Watter nie ooreenstem met virus besmetting en siekte progressie, maar deur uitsluitingskriteria en diskriminerende antwoorde deur die burgerlike samelewing en die politiek.

Hier, in teenstelling met die tipologie wat aangebied word, is dit nie 'n kwessie van effektiwiteit aan die stel van progressiewe grondwetlike toestelle nie, maar net om die sosiale effektiwiteit van infra-grondwetgewing te verseker.

In hierdie plan die wetlike rasionaliteit "amptelike" nie ook 'n volledige uitputting tekens en in staat gestel het, byvoorbeeld, vrye toegang tot medisyne ( "cocktail"), gesondheid dekking, herintegrasie te werk, toegang tot hospitaalbeddens ens .

In die geval van toegang tot nuwe medisyne, is dit interessant om daarop te let dat die politieke / wettige beweging van mense met vigs, vigs-pasiënte en nie-regeringsorganisasies dien as 'n paradigma vir ander patologieë (spierdistrofie, seldsame diabetes ens.) wat ook die staat geregtigheid eis, die omvang van mense wat begunstig word deur geregtelike besluite en toegang tot gesondheid, vermeerder.

Die regspraak wat histories gegrond is op konserwatiewe en weglatende besluite (nie-beslissing krag eienskap), erken so 'n reg om praktiese effektiwiteit aan kuns te gee. 6 ° van die SUS Wet en Reg No. 9.016 / 96 wat verseker dat "omvattende terapeutiese sorg, insluitend farmaseutiese".

Nietemin is dit nodig om nie die burgerskap van mense wat met MIV / vigs leef, te beperk nie na baie medisyne bokse.

Liberalisme (verkeerde en misleidende naam) verkort toegang tot gesondheid en lewe

En .... Maar mense wat ek veronderstel was om my lief te hê - bloed verenig ons - as hulle sê bereid om die prys, my dood en my vrou, die mees sigbare op die horison vir hulle meer geld puhadinho betaal. Ek is beslis 'n dwaas om te glo in die woorde van hierdie persoon!

Daarbenewens toon die liberale / wetlike paradigma tekens van uitputting om die verskillende probleme wat deur die MIV / VIGS.

As voorbeeld kan ons wys op 'n sterk neiging van die Strafreg om mense met MIV / vigs te hou wat verantwoordelik is vir die verspreiding van die epidemie, om die verwaarlosing van openbare mag en van die burgerlike samelewing self te verhoed om programme te skep om die epidemie te beheer en te voorkom.

Die model van uitputting kan ook gevoel in die moeilikheid in die hantering van nuwe sake, veral van 'n epidemie wat nou vereis vinnige reaksies en baie kompleks om die groot gedeelte van die samelewing.

As dit waar is dat die samelewing as geheel probleme ondervind met die lewe van vigs, het die regbank getoon hoe beperk, benadeel en onwaarskynlik is om 'n meer akkurate kritiese sin te ontwikkel, wat die minste verwag word van 'n mag, in 'n sekere sin, elite.

federale geregtigheid Depositphotos_120788442_original

Regters het dus die verlies aan bewaring van die kind aan die moeder bepaal wat na die skeiding met die kind by die huis van die MIV-positiewe oom gaan woon onder die bewering van die risiko vir die kind se gesondheid (SP).

Howe het anti-MIV-toets geëis as 'n vereiste om die magistraat te betree (SC);

Regters van die jeugd- en jeughof het tot vandag toe gevra (dit is nie bekend of dit op versoek van die partye of as amptelike impuls is) verpligte toetsing op kinders as vereiste vir aanneming nie;

Regters het bevele geweier om toegang tot ingevoerde medisyne te verkry op grond daarvan dat die skrywer vroeër of later sou sterf (RS);

Staatsaanklaers daag aksies uit en beweer dat mense wat met MIV / vigs leef, 'n gevaar vir die samelewing is en dus nie toegang tot gesondheidsorg (SR) is nie;

baie regspraktisyns weet nie eers hoe om tussen 'n seropositiewe persoon en 'n persoon met VIGS te onderskei nie, wat ongetwyfeld relevante regsgevolge (SC) het, ens.

En so, as die Regbank (met sekere fags daar ...) kan basiese kwessies soos toegang tot medikasie, gesondheidsplanne, ens. skaal, is ondoeltreffend getoon in die behandeling, byvoorbeeld, van kwessies wat verband hou met verpligte toetsing in swanger vroue, aanneming, gevangenisse ens..

Om terug te gaan na die tipologie van onderdrukte wettigheid, blyk dit korrek om die volgende paradoks uit te wys:

Die regbank en die reg self, ten spyte van die toenemende rasionalisering van die samelewing en die neiging van sosiale verhoudings om verhoudings van verliese, skadevergoeding en skadeloosstelling te word, die rol van die wet as 'n vorm van sosiale beheer uit te brei, verloor die instelling Hierdie rol, wat gedeeltelik deur die media vervang word en ander vorme van nie-dwangbeheer, is ook verantwoordelik vir die siekte se eie vorms van denominasie en sosiale konstruksie van die epidemie (die kategorie van die VIGS pasiënt, byvoorbeeld).

Verder, kan 'n mens nie anders as om 'n verband die tipe in vraag die skakel tussen die wetlike, politieke en ekonomiese, in die sin dat die doeltreffendheid van die stelsel nie net afhang van die reg, maar die ekstra legale voorwaardes wat bevorderlik is vir 'n regverdige wet.

VERWANTE REGSAALHEID

Inhou wettigheid
Dit is Brasilië, van die lughawe aan die voordeur van die plaas van Senator Falastrão, van goewerneur wat meer verfynde truuks is as 'n polities-openbare-sosiale agent. En daar is Chuchu om hierdie skote te verslind, "vir die goeie van Brasilië"

hipotese:

Die tipe-re lees wettigheid, bevoorregte plek van alternatiewe hermeneutiek (soos postuur kollektiewe politieke), maak dit moontlik om effektiewe voorkomende strategieë vir MIV / vigs en die verwesenliking van die reg op gesondheid, wat nie moontlik binne 'n klassieke lees van die wetlike operateurs sou wees bereik .

Wat baie duidelik is in die tipologie wat aangebied word, is die feit dat die werklike demokratiese samelewing 'n werk van politieke vakmanskap vereis wat daarop gemik is om 'n permanente simboliese herinvestering te bewerkstellig.

Die strategie laat juriste toe om nie net te vra hoe die wet is nie, maar hoe dit moet en behoort nie te wees nie.

Op hierdie gebied is die herstel van die tegniek as 'n kreatiewe manier om die wet te verbeter met die oog op die verwesenliking van sosiale regte en die moontlikheid om openbare voorkomingsbeleid te implementeer.

Dus, soos in die voorgestelde tipologie, verstaan ​​ons dat dit vir die beweging van mense wat met MIV / vigs leef, 'n baie komplekse plan is met groot praktiese gevolge vir die implementering van sosiale regte en die implementering van openbare voorkomingsbeleid.

Op die gebied van die beweging van MIV-positiewe mense, Vigs-pasiënte en dwelmgebruikers, neem twee voorbeelde kennis van die belangrikheid van die strategie:

  • Die behoefte aan uitbreek voorkomingsprogramme vir dwelmgebruikers met spuite en verspreiding binne tronke sit, die verspreiding van natriumhipokloried (manier om spuite skoon) wat binne die klassieke siening, is die wetlike hindernis.
  • Dit is nodig, indien nie noodsaaklik om te sê aan die dowe ore van regspraktisyns (aanklaer) dat die gebruik van dwelms sal gegee word, met of sonder besmet spuite en dwelmgebruikers herstel strategieë min praktiese uitwerking gevind, veral in onderdrukkende model, stelsel wat self ideologies en wesenlik reproduseer, is ook belangrik om daarop te let dat skade vermindering strategieë word vergesel deur behandeling van oormatige gebruik van dwelms beleid.
  • Die verslegting van die verspreiding van die MIV / VIGS-epidemie onder die inheemse bevolking en die oënskynlike wetlike struikelblok vir die verspreiding van kondome in reserwes, voor die wetgewing wat enige aanneming van voorbehoedmetodes in hierdie sosiale groepe verbied.
  • Hierdie feit demonstreer die behoefte aan 'n simboliese konstruksie wat pogings om die MIV / VIGS-epidemie te voorkom, moontlik maak of ten minste nie belemmer nie.

Ons kan ook 'n vinnige toenadering tussen die wettigheidsplan, die epidemiese voorkomingsmodelle en die ideale Weberiese tipes "oortuigingsetiek" en "etiek van verantwoordelikheid" maak.

Die eerste model genoem onderdrukkende kenmerk korrespondensie met die "etiek van oortuiging" waarin die oplossings terug uitsluitlik aan die doeleindes, dit is, 'alle moontlike maatreëls geneem moet word vir die voorkoming van die epidemie, hoewel dit in stryd met menseregte en nie selde is beroof van praktiese doeltreffendheid.

In hierdie model, kan verpligte toetsings toegelaat as status kaartjie in ander lande (alhoewel hierdie lande het die grootste aantal MIV-positiewe mense in die wêreld), isolasie beleid, toetsings verpligte dwelmgebruikers, swanger vroue, kinders aan te neem, gevangenes ens

Sulke beleide blyk te stem met 'n totalitêre model van die samelewing waar oplossings basies vergestalt word in strenger strafwette.

Dit is belangrik om daarop te let dat baie van vandag se kriminoloë het die opsetlike oordrag van MIV as 'n poging tot moord en selfs volmaakte moord.

'N Teoretiese posisie wat nie die probleem van die epidemie oplos nie.

Bedrog konsepDaarbenewens het die eise van sosiale groepe vir burgerskap in die Brasiliaanse samelewing gepaard gegaan met 'n sterk onderdrukkende kriminele model, soos in die geval van grondlose werkers.

Net so is die eise van mense wat met MIV / vigs leef, onderdruk onder die mantelkategorie van die "siekte wat die siekte oordra".

Die sogenaamde liberale model kan verband hou met die "etiek van verantwoordelikheid" waar aksies gelei word deur die nakoming van menseregte, erkenning van diversiteit en aantal vakke, die waardering van die emosionele in die lig van eenvoudige inligting, ens.

Die voorkoming van die epidemie in hierdie model hou verband met 'n groter aanname, nie net van nakoming nie, maar ook van die verwesenliking van sosiale regte van mense met MIV / VIGS en 'n groot deel van die bevolking.

So, soos die Weberse tipologie, is die modelle ideaal van aard en kan dit gesien word, selfs simbolies, onder die verskillende sosiale akteurs in die sosiale konstruksie van die epidemie.

VIGS en wettigheid SONEGADA

Dit is die veld van stryd om 'n minimum toereikendheid tussen formele en materiële rasionaliteit, asook vir die effektiwiteit van die ongepubliseerde eise van die samelewing, in die stryd teen onderdrukking en sosiale uitsluiting.

Edmundo Arruda Jr. beweer dat "Daar is duidelike irrasionalisme wanneer formalisme vererger word sonder om effektiewe bevrediging van maatskaplike eise, begin met werk, want werk is die eerste toestand van burgerskap, in die gelukkige idee van Tarso Genro".

Ons twyfel nie dat die egskeiding tussen materiële en formele rasionaliteit die ware irrasionalisme van die stelsel uitstraal nie.

Ons is egter nie eens met die skrywers wanneer werk gekies word as die eerste toestand van burgerskap nie.

In die lig van die moeilikheid om 'n waardeskaal en universele geldige behoeftes te vestig, verstaan ​​ons dat die sosiale waardes van werk nie gewaarborg word indien so 'n reg nie uitgeoefen kan word nie.

Dus, laat ons kies die gesondheid as 'n basiese aanname vir die uitoefening van werk.

Dit lyk my asof die idee om werk as 'n sentrale kategorie te kies, met alle respek die ekspressiewe werk van die outeurs, 'n oorvaluasie van produktiewe en industriële prosesse ten koste van die gesondheid en die menslike bestaan ​​self bevraagteken.

Terugkeer na die tipologie van onderdrukte wettigheid, stem dit in sekere mate ooreen met die behoefte om demokrasie as 'n universele waarde te radikaleer.

Nie verteenwoordigende demokrasie, slegs formele, gegrond op sekerheid en regsveiligheid nie, maar as 'n gevoel van die produk van sosiale konflikte en weerstand teen die produksie van 'n subjektiwiteit wat standaardiseer, stigmatiseer en vernietig.

In die wettigheid onderdrukte demokrasie kan gesien word as onophoudelike skepping van nuwe regte en die oorheersing van die grense van die samelewing.

Ons verstaan ​​ook dat dit nie moontlik is om op sosiale bewegings die verantwoordelikheid vir 'n nuwe emansipatoriese rasionaliteit te fokus nie.

Tog moet hierdie bewegings erken word as verantwoordelik vir 'n strategie om die demokratiese spel te radikaleer.

In hierdie sin is die oorwinning van MIV-positiewe mense en VIGS-pasiënte in die bevryding van AZT, die skepping van menseregte netwerke, toegang tot medisyne, herverdeling van die dokter-pasiëntverhouding, die skepping van 'n dwelmbeleid gebaseer op skadevermindering, ens.

Maar vandag is daar 'n proses van "koöptering" deur die staat van voormalige leiers en seropositiewe mense wat in die munisipale STD / VIGS-programme werk, met belangrike oorwinnings vir die beweging.

Ten slotte lê die belangrikheid van sosiale bewegings nie net in die besef van regte nie, maar in die noodsaaklike skepping van 'n outonome subjektiwiteit, weerstand teen sosiale massering.

Vandaar die sterkte van gemeenskapsgebaseerde bewegings in die beweging van 'n singulariteit en subjektiwiteit, oortreders van die onderdrukkende meganismes van kulturele identiteit.

Dus, as dit waar is dat ons 'n emancipatoriese rasionaliteit inherent aan sosiale bewegings ontken, is dit nodig om van hierdie bewegings as breekpunte van die dominante persoonlikheidsmodel te sien.

Dus, as dit noodsaaklik is om die werk van MIV-positiewe mense en VIGS-pasiënte te verseker, is dit ook nodig om hul begeertes en sosiale eise te versprei, die gesig van die epidemie te herbou en hierdie mense so gestigmatiseer.

Sandro Sardá.

Advertensies

Verwante publikasies

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.