MIV, VIGS en Kognitiewe Waardedaling

Beeld standaard

Vigs en kognitiewe inkorting, dit is 'n onderwerp wat my ook aangaan. Al lyk ek vir almal, lyk dit baie natuurlik, ten minste op een of ander tyd, doen ek dit vir myself, en vir sommige mense wat dieselfde bekommernisse het, selfs beter geregverdig, omdat sommige van hierdie mense met die virus gebore is en 'n verwagting het van lewe net soos enige iemand anders, al is hulle ook gebore met hierdie manier MIV of VIGS

Kongitiewe toewyding
Ek het iets baie interessant daaroor gesien 🙂 🙂 🙂

En dit is goed. Daarom het ek sekere tekste oor sekere aspekte of "spektra van die vraag self wat is:

MIV, VIGS en Kognitiewe Waardedaling

So het jy dalk veranderinge opgemerk soos minder aandagspan, traagheid in inligtingverwerking, minder vlotheid in taalgebruik, minder vermoë om die alledaagse lewe te beplan en te organiseer of in die geheue te verval.

maar verstaan, die meeste mense in hul 50-, 60- en 70-jare begin met 'n paar herhalings in die geheue of stadiger denke.

Kognitiewe kompromie is 'n natuurlike ding, 'n feit van die lewe en gevolg van die korrosiewe effek van tyd

Hierdie veranderinge is 'n normale deel van ouerwording..

En tog het ek dit nie gekry nie.

Op hierdie manier is ek verwoes omdat, Die ander dag, in 'n konsultasie met 'n neurochirurg en hy het gesê, kyk na Mara, en nie by my dat ek gely het of gehad het nie, ek weet nie 'n verlies van breinmassa hoër as wat verwag is vir my ouderdom nie!

En hy het kommentaar gelewer op die cavernom, as a 'n mediese bevinding, 'n laboratoriumbevinding, wat so sê, en dat dit net 'n probleem sou wees as dit sou bars.

Ek onthou dat ek gevra het hoe om te weet en hy het my gekyk en byna stilweg gesê:

Jy sal weet! ...

Wel, uit hierdie tweede sin kon ek verstaan ​​dat ek beslis 'n beroerte sal hê en ek sal die toespraak onthou, en ek besef wat hy meer met sy oë gesê het as met sy stem!

Hy het egter aan Mara verduidelik, selfs die redes waarom 'n sokkie nodig is, wat gegee of moet wees, weet ek nie, ek verstaan ​​dit nie heeltemal nie, omdat ek nie meer 'n voldoende persepsie van die ruimte, en op een of ander manier kan ek nie uitvind of ek die grond met my voet aangeraak het nie!

Trouens, dit is een van die baie besonderhede wat ek nie maklik of natuurlik verstaan ​​nie!

Pow! Ek is nie Job !!! Kognitiewe toewyding ook! Catso!

En dit alles het my neergeslaan, my baie hartseer gemaak, bang en bang!

Dan af, en dan natuurlik en uiteindelik het ek depressief geword.

En ek kon nie volg nie, en ek moes 'n gesprek voer oor Zap van ongeveer 30 tot 40 minute met Maira, my ontleder!

Sy het my letterlik gevang ná 'n lang en eindelose hofritueel, waar ek regtig kon voel dat ek haar kon vertrou, net soos ek eendag heeltemal seker was dat ek Éline kon vertrou!

En dat die ape my sal byt as ek nie erken dat dit Eline was die professionele persoon wat vir Maira oopgemaak het na die kelders van my psige nie!

Nog nie !!!! Nog nie !!! Nee, Nan Nanão!

Ja, ja! Sy het my laat besef dat, ten spyte van die spyt, dit nie lyk nie, en tog waag ek om te sê dat ek 'n belangrike verlies aan breinmassa gehad het, belangrik genoeg dat ek nie hier kon wees nie, skryf, vertaal, met mense praat, multi- take baie beter as byvoorbeeld Windows 95! En eintlik kan ek met XP meeding, maar van toe af het dit beter geword en ek gebruik 10 vir kontraktuele instellings en ek is mal daaroor dat ek weet dat ek nie kan nie Trabalhar sonder om die verdomde hier te hê, doen "agterdeur" op my masjien!

En meer:

Ek het Mara, wat my meer liefhet as wat ek verdien en wie ek so lief is, met al die krag wat ek het, leef en leer, na aanleiding van die intelligente toespraak wat ek geleer het teen die prys van baie pyn en trane:

Liefde is lewende vertoning

Die Groot Onderwyser

En vandag het ek 'n groot emosionele ondersteunings eiland, wat my help om die skale, min of meer in orde te hou, selfs nou, met haar tot dusver, vanuit die territoriale fisiese oogpunt! Geregtigheid word gemaak aan Steve Jobs, wat regtig die wêreld herskep het!

En as jy praat, kan jy op enige tyd baie duur finansies verdien met enigiemand in die wêreld. Net genoeg dat jy dit wil doen!

Steve Jobs: "Beide Nominum Nulum Par Elogium"

Dit is geskryf op die grafsteen van die graf van Nicolo Machiavelli

Jy sien, jy woon saam MIV of vigs en kognitiewe inkorting is dosis vir 236 mammas en 22 wit konyne in die sneeu!

Dit is hartseer, pynlik, pynlik en desperaat.

Maar dit is soos God besluit het dat ek die wêreld moet lei!

En vir die waarheid, ek is selfs gelukkig omdat hy my probleme gee, want elke probleem wat hy my aanbied, lei my vir onbepaalde tyd tot 'n soeke na 'n oplossing wat ek vind, meer dag, minder dag!

As ek gehoor het van die ore, sou daar diegene wees wat My van Superb beskuldig! Tic, tac ....

Hierdie een wat jy agterkom as 'n kognitiewe inkorting, soos ek, vir ander hulpbronne soek!

Ek het almanak gebruik!

En het ook Outlook-kalender gebruik!

En op een of ander manier, net soos jy of enigiemand anders, kan jy ...

Kom ons gaan voort om die teks te lees ...

As ...

Maar as iemand meer van hierdie probleme as ander mense van dieselfde ouderdom het, kan dit beskryf word as kognitiewe inkorting.

Kognitiewe inkorting kan 'n wye verskeidenheid oorsake hê.

Terwyl ons dikwels dink aan die verstand en liggaam as afsonderlike sfere, het ons fisiese gesondheid 'n groot impak op ons kognitiewe prosesse. Kognitiewe inkorting word gewoonlik veroorsaak deur fisiese veranderinge en siektes in die brein.

Een vorm van kognitiewe inkorting is gekoppel aan MIV-infeksie.

Maar die mense wat met MIV leef Kognitiewe inkorting kan weens ander oorsake hê.

Van die belangrikste oorsake is:

 • Kognitiewe versteurings veroorsaak deur alkohol of dwelms.
 • Alkohol- en ontspanningsdwelms kan breinselle beskadig en die liggaam se prosesse ontwrig, veral wanneer hulle gereeld oor 'n lang tydperk gebruik word.

Dit kan 'n langtermyn effek op kognitiewe funksie hê (nie net wanneer jy dronk of hardop is nie).

 • Depressie
 • Angs
 • Ander geestesgesondheidsprobleme.

U simptome kan insluit:

 • verval van geheue,
 • probleme van konsentrasie,
 • traagheid van redenasie
 • en probleme om probleme op te los.

Kognitiewe vaskulêre kompromie, wat veroorsaak word deur kleinbeseringsiekte, beroerte en ander toestande wat bloedvloei na die brein verminder, ontneem breinselle van belangrike suurstof en voedingstowwe.

Hoë bloeddruk, diabetes, rook en hoë cholesterol is risikofaktore vir vaskulêre kognitiewe inkorting.

Alzheimer se siekte, waarin abnormale strukture plaques en tangles noem, beskadig en doodmaak breinselle.

Kognitiewe versteuring wat verband hou met MIV, soms genoem neurokognitiewe versteuring wat met MIV of HAND geassosieer word.

Hoe en wanneer manifesteer Vigs en Kognitiewe Kompromie saam?

Dit gebeur wanneer MIV self (of die immuunstelsel se reaksie op MIV) die brein direk beïnvloed en kognitiewe afwykings veroorsaak.

Hierdie vorm van kognitiewe inkorting kom meer gereeld voor by mense met 'n laagtepunt CD4 voordat u met MIV-behandeling begin. Ek bereik 350, 'n bietjie meer. Verdomde regerings! Alle. Almal van hulle!

Daarbenewens, in plaas van 'n enkele oorsaak, lyk kognitiewe inkorting gewoonlik uit 'n kombinasie van faktore.

Byvoorbeeld, 'n persoon se swaar drink, verstopte arteries en lae CD4-geskiedenis kan bydra tot hul kognitiewe probleme. Baie van die risikofaktore vir kognitiewe inkorting kan behandel of verander word.

Wanneer dit met hulle hanteer word, kan dit moontlik wees om die risiko van probleme te verminder of probleme te vererger.

Aidsmap
VIGS en kognitiewe gestremdheid
Ek kan 'n dowe oor gee. My kognitiewe verbintenis gee my hierdie vryheid. Claudio is doof ....

As u 'n ligte kognitiewe inkorting het, beteken dit nie noodwendig dat die situasie sal vorder tot 'n ernstiger inkorting wat inmeng met u daaglikse lewe en u onafhanklikheid (bekend as demensie).

Maira het my laat sien! En Mara Tamem! Ek benodig gewoonlik 'n netwerk van vroulike geestelike leiding mense om my die krag te gee om te beweeg. (In terapie met Eline).

En op grond van wat ons gepraat het, het ek die navorsing gedoen wat my hierheen gebring het en 'n paar ander tekste wat ek van "permeio met ander" sal publiseer, voordat dit die blog van die mal seropositive word !!!

In die besonder, in mense wat effektiewe behandeling vir MIV ontvang, word kognitiewe inkorting wat verband hou met MIV nie na demensie gebring nie. (Die mees ernstige siekte, bekend as MIV-geassosieerde demensie, word nou amper nooit gesien nie, behalwe by mense wat met 'n baie lae CD4-selgetal in 'n baie laat stadium met MIV gediagnoseer word.)

Jy kan veranderinge in lewenstyl maak en die vordering van jou kognitiewe inkorting verminder en selfs die risiko van evolusie van hierdie kognitiewe inkorting verminder.

Lae CD4-telling fasiliteer kognitiewe inkorting
Alles is soos God wil

Gewoonlik word dinge wat aanbeveel word om jou hartgesondheid te beskerm, ook jou kognitiewe vermoëns beskerm.

Dit is ook belangrik om voort te gaan om sosiaal verbind en verstandelik verloof te wees.

As jy probleme met kognitiewe inkorting ondervind, sal dieselfde lewenstylveranderinge help om probleme te vererger.

Beperk jou inname van alkohol en ontspanningsdwelms. Vermy te veel drink (drink te veel alkohol in 'n kort tydjie).

Eet 'n gesonde en gebalanseerde dieet met baie groente, vrugte, bone, volgraan en vis. Probeer versadigde vet (bv. Koeke, koekies, kaas) verminder en beperk die hoeveelheid rooivleis en verwerkte vleis wat jy eet. Verminder jou inname van kosse hoog in suiker of sout.

Oefen oefeninge gereeld.

U moet elke week minstens 150 minute gematigde aërobiese aktiwiteit doen (byvoorbeeld 30 minute in vyf dae per week - ek en Mara doen meer! "Ou manne van oorlog in hierdie stryd" en ook in die lewe). Matige aktiwiteit sal jou hartklop verhoog en jou vinniger asemhaal en warmer voel. Dit sluit in aktiwiteite soos vinnig loop, dans, tuinmaak en fietsry. Studies toon dat gereelde fisiese oefening in middeljarige of bejaarde volwassenes die risiko van dementie verminder.

Gewig verloor as jy oorgewig is.

Moenie rook nie.

Hou jou brein aktief met legkaarte, vasvrae, lees, leer 'n nuwe vaardigheid of enigiets anders wat jy geniet wat jou gedagtes stimuleer. Bly sosiaal aktief.

Streef daarna om vriende en familie te sien, deel te neem aan aktiwiteite, by 'n klub aan te sluit, of vrywilligers by 'n liefdadigheidsorganisasie. Dit is belangrik om sosiale netwerke te versterk en te verbreed soos jy oud is.

Wie is aan die risiko vir kognitiewe inkorting?

Die risiko van kognitiewe probleme neem toe namate u ouer word. As gevolg van genetiese faktore, het jy die grootste risiko wanneer 'n nabye familielid kognitiewe inkorting of demensie het.

Vroue het 'n hoër risiko.

Om enige van hierdie gesondheidstoestande te hê, bring jou by verhoogde risiko's:

 • hoë cholesterol,
 • diabetes,
 • hoë bloeddruk,
 • aterosklerose (verharding van die are)
 • beroerte of
 • Verbygaande iskemiese aanval (mini-beroerte).
 • As jy vroeër depressie gehad het, verhoog die risiko van kognitiewe inkorting later in die lewe.

Die lewenstyl faktore wat in die vorige afdeling genoem is, is ook belangrik.

Vermy Colesterou verminder die rykes van VIGS wat lei tot kognitiewe inkorting
Gaan jy of nie?
Kognitiewe inkorting in mense wat met MIV leef

Benewens die bogenoemde risikofaktore, met 'n baie lae CD4 telling verhoog die risiko van kognitiewe inkorting wat met MIV geassosieer word.

Dit kan gebeur voordat dit met MIV gediagnoseer word en behandeling ontvang.

Goeie nakoming van effektiewe MIV-behandeling verminder risiko.

"Dementie wat met MIV geassosieer word, is nou baie skaars.

Dit is as gevolg van die wydverspreide gebruik van effektiewe MIV-behandeling. "

By die eerste oogopslag kan jy bang wees

U kan hoor oor die resultate van navorsing oor kognitiewe inkorting by mense met MIV wat klink bekommerd. Hierdie navorsingsbevindings moet noukeurig geïnterpreteer word.

Dit is veral belangrik om kennis te neem van hoe kognitiewe probleme gedefinieer word. Byvoorbeeld, hulle kan beskryf word as:

 1. asimptomatiese - klein veranderinge wat nie sigbaar is in die sagte daaglikse lewe nie - klein probleme wat 'n beperkte impak op die daaglikse lewe het
 2. Dementie veroorsaak meer ernstige probleme wat die daaglikse lewe inmeng.

Studies word dikwels gebaseer op kognitiewe toetse wat klein afname in geheue- en denkprosesse kan opspoor, maar hierdie veranderinge mag nie 'n beduidende impak op mense se lewens hê nie.

VIGS en kognitiewe probleme kan my bemoeilik. Ek het dit geweet
Ek en Mara? Vir seker

Onlangse studies het die kognitiewe funksie vergelyk in mense wat met MIV en mense leef MIV-negatiewe ouderdom, opvoeding en soortgelyke lewenstyl.

Hulle het klein verskille in die resultate van kognitiewe toetse getoon. Maar ons weet nie of hierdie klein verskille verband hou met werklike probleme in die uitvoering van daaglikse take nie.

Navorsers stem nie saam nie indien mense met asimptomatiese inkorting geneig is om 'n ligte inkorting te hê.

Aan die ander kant weet ons dat dementie wat verband hou met MIV, nou baie skaars is. Dit is as gevolg van wydverspreide gebruik van effektiewe MIV-behandeling.

Simptome - Die Damn Woord

Die verskillende kognitiewe versteurings bied verskillende simptome. Byvoorbeeld, ernstige gevalle van kognitiewe versteurings wat met MIV geassosieer word, beïnvloed besluitneming, konsentrasie, multitasking en fisiese koördinasie.

Dit verskil van Alzheimer se siekte, wat gekenmerk word deur geheueprobleme.

Die simptome kan opgemerk word deur jou, jou maat, jou vriende of jou familie. Hulle kan lig en subtiel wees. Die simptome kan fluktueer, wat beteken dat hulle kom en gaan. Baie mense wat hierdie simptome ervaar, voel dat die situasie mettertyd verbeter.

Simptome van verskillende tipes kognitiewe inkorting kan insluit:
 • Jy verloor jou gedagtegang of die draad van gesprekke, boeke of flieks.
 • Jy vind dit moeiliker om besluite te neem of uit te vind hoe om 'n taak te voltooi.
 • Jy vergeet van inligting wat jy maklik onthou het, soos afsprake, gesprekke of onlangse gebeure.
 • Dit neem jou langer om die regte woord vir iets te vind.
 • Jy word meer impulsief of toon 'n erger oordeel
 • Het u probleme met spoed, balans of beheer van spiere
 • Jy het moeite om die visuele diepte op te let - byvoorbeeld, sukkel om afstande te bepaal of die trappe te navigeer.
Diagnose en monitering.

Jou dokter sal 'n verskeidenheid inligting gebruik om jou kognitiewe funksie te assesseer en die oorsaak van enige probleem te identifiseer. U sal gevra word om 'n paar eenvoudige toetse van geheue, verstandelike verwerking en fisiese koördinasie te doen.

Kognitiewe Verbintenis en Persoonlike Lewe

Jy sal gevra word hoe die simptome jou daaglikse lewe beïnvloed. U kan 'n spesialis raadpleeg vir 'n meer gedetailleerde reeks geskrewe of gerekenariseerde toetse om u moeilikheidsgraad met verskillende soorte probleme te assesseer.

Dit kan ook help om die tipe kognitiewe versteuring te identifiseer, omdat verskillende dele van die brein belangrik is vir verskillende vermoëns.

Jou dokter moet alle moontlike oorsake van kognitiewe probleme oorweeg deur jou mediese geskiedenis te hersien.

Miskien moet jy bykomende bloedtoetse doen om te sien of 'n infeksie, chemiese wanbalans of vitamienekort bygedra het tot jou probleme.

'N brein scan (gewoonlik 'n MRI) kan gebruik word om te soek na oorsake soos beroertes of gewasse.

Ek het al twee gemaak. Slegte nuus!

Jou dokter kan 'n lumbale punting aanbeveel. Dit behels 'n naald wat in die lae rug geplaas word om 'n monster van die vloeistof wat die brein en rugmurg omring (die serebrospinale vloeistof of CSF), te neem.

Hierdie vloeistof word nagegaan vir infeksies en vir bewyse dat MIV-behandeling in die brein werk.

Ek het 'n paar keer daardeur gegaan. Die laaste een is gemaak deur 'n gebreekte piesang wat 'n fout gemaak het (sic) en vas in 'n senuwee-tempel. As ek tot die publikasie van hierdie teks, voorsien vir 30 / 01 / 2019, kan weet wat ek geslaag het, skryf ek. Vir nou het ek dit net laat gaan en tien minute lank geskree. En ek het my eie stem geskreeu! herhaaldelik asof ek miles, miles en miles away was! Tien minute van delirium dat selfs die rebound van 'n lysergiese reis my nie uitlok nie. En sien dat ek gestop het op die terugslag van die eerste !!!

Die resultate van hierdie toetse kan met verloop van tyd gemonitor word. Behandeling en behandeling. behandeling plus behandeling!

Neurokognitiewe Lewenstyl en Verbintenisse

As mediese probleme of lewenstyl faktore kan bydra tot kognitiewe inkorting, is dit belangrik om dit te hanteer.

Byvoorbeeld, u mag hulp benodig om depressie of angs te hanteer, medisyne te gebruik om hoë cholesterol of hoë bloeddruk te verlaag, of om alkohol en ontspanningsdwelmgebruik te verminder.

As jou probleme blyk te wees gekoppel aan MIV, is 'n belangrike deel van die behandeling om jou behandeling vir MIV te optimaliseer.

As jy nog nie MIV-behandeling ontvang nie, moet jy begin. so dit is belangrik om jouself te toets!

As u nie een het nie virale lading onopspoorbaar, kan u hulp nodig hê met lidmaatskap om dit te bereik.

Dit is nie altyd nakoming nie.

Jou dokter mag 'n lumbale punt gebruik om na te gaan of die viruslading in die serebrospinale vloeistof ook ondetecteerbaar is en as daar geen tekens is van virus weerstand teen jou anti-MIV-medisyne nie.

Dit neem die werk saam tussen jou en die gespesialiseerde dokters wanneer dit 'n neurokognitiewe probleem is!

Teken die aanstellings aan, vra hulle om aan u ander dokters te skryf. as die dokter nie saamwerk in hierdie opleiding, in die vorming van 'n netwerk nie, soek hom nie nadat hy of sy onnodig geword het nie. soek vir 'n ander, vra vir 'n afskrif van jou mediese geskiedenis en soek die ondersteuning van 'n ander mediese beroep, beter beskik, wie vind nie die damn weet-dit-alles nie en ly ook nie aan Dementia Godheidsindroom, 'n duidelike nie-diagnoseerbare psigiatriese wanorde omdat die pasiënt die dokter is !!!

Dokters wat spesialiseer in siektes wat die brein en senuwees raak, word neuroloë genoem.

'N Neuropsigoloog is 'n sielkundige wat spesialiseer in veranderinge in denke en gedrag wat voortspruit uit siektes wat die brein beïnvloed. 'N neuro-psigiater is 'n dokter opgelei in die veld van psigiatrie en spesialiseer in siektes wat die brein beïnvloed.

Psigiatrie is nie mal medisyne nie. Ek is psigiatries behandel vir meer as 15 jaar, en in teorie, en slegs in tesis, is ek nie mal nie. of is. na alles, 'n Persoon wat uit sy sak finansiële hulpbronne trek om werk te kan betaal, maak beslis nie die cuca nie!

Rehabilitasie kan verskaf word om jou te help om maniere te leer om kognitiewe inkorting te hanteer. Arbeidsterapeute kan help met daaglikse aktiwiteite; spraak-taal patoloë met kommunikasie probleme; en sielkundiges met emosionele en geestesgesondheidsprobleme.

Kognitiewe inkorting en MIV nie-hulpmiddel deur Cláudio Souza

Aerosmith - Die Wêreld

Om die Alzheimer se Genootskap te ondersteun, verskaf inligting oor alle vorme van kognitiewe inkorting en demensie.

Hul webwerf is http://www.alzheimers.org.uk en u kan die diensspan kontak by 0300 222 1122.

Natuurlik sorg hulle daar vir dinge. Ek sal probeer om uit te vind waar dit hier gedoen word. Weereens, ek herhaal. Ek werk alleen en dit suig op hierdie tye.

'N Bietjie meer vir u lees

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: