Seropositiewe pasiënte is goeie kandidate vir lewer- en nieroorplanting

Menslike spysverteringstelsel lewer rooi gekleurdeLewer- en nieroorplantings kan gewaarborg word vir versigtig uitgesoekte MIV-positiewe pasiënte, sê navorsers in die Verenigde State. Transplantasie het die kanse op oorlewing van MIV-positiewe pasiënte met ernstige lewersiekte verbeter. Vergelyking met MIV-negatiewe het getoon dat by pasiënte wat leweroorplanting ondergaan, MIV-positiewe pasiënte meer geneig is om orgaanverwerping of -sterf te ervaar, maar die verskil in risiko vir albei hierdie resultate was klein.

"Die beskeie toename in risiko in vergelyking met MIV-negatiewe ontvangers pasiënte sowel as die absolute deel van diegene wat gesterf het, in vergelyking met ander bevolkings oorplanting, die ondersteuning van leweroorplanting kan 'n lewensvatbare opsie noukeurig gekies die ontvangers," kommentaar die skrywers.

"Nieroorplanting vir MIV-positiewe pasiënte bring soortgelyke resultate aan MIV-negatiewe pasiënte homoloë in tot ongeveer 5 jaar na transplantasie in alle beheermaatreëls."

Omtrent 2% van MIV-pasiënte sal nierversaking en eindstadium van lewersiekte ontwikkel en word toenemend 'n belangrike oorsaak van dood in die MIV-geïnfekteerde bevolking. Dit beteken dat 'n groeiende deel van MIV-positiewe pasiënte nier- of leweroorplanting benodig. Daar is egter bevraagteken of pasiënte met MIV goeie kandidate vir oorplanting is.

Daarom, San Francisco navorsers ontwerp om 'n studie om te bepaal of die prognose vir oorlewing van oorgeplant pasiënte is verbeter in vergelyking met die resultate van positiewe en MIV-negatiewe pasiënte oorgeplant in terme van verlies van die orrel en die dood. Die studie ondersoek ook of ander faktore is wat verband hou met orrel verwerping en dood in pasiënte met MIV-infeksies en tariewe van hospitalisasie en die impak van die oorplanting sleutel merkers van MIV, insluitend CD4 tel en virale lading.

Die bevolking van MIV-positiewe pasiënte studie het bestaan ​​is 125 150 leweroorplantings en nieroorplantings ondergaan oorplanting tussen 2003 en 2010. Hul resultate is vergelyk met MIV-positiewe pasiënte wat kandidate vir die lewer (N = 148) of nier (N = 167) oorplanting ontvang sorg op dieselfde tydperk was, maar het nie 'n nuwe liggaam ontvang. Pasiënte wat 'n nieroorplanting ontvang het, het 'n CD4-seltelling bo 100-selle / mm3 en onopspoorbare MIV-viruslading; Pasiënte met leweroorplanting pasiënte het tellings bo CD4 van 200 selle / mm3 en onopspoorbaar virale lading of die moontlikheid van virale beheer na oorplanting.

Pasiënte met lewer en nier wat oorgeplant is, is op waarneming gehou vir 'n gemiddelde tydperk van 3,5 en 4,0 jaar. Kandidate is vir ongeveer 'n jaar gemonitor.

Die oorplanting is wat verband hou met 'n beduidende voordeel in terme van oorlewing (p <0,0001) vir pasiënte met meer ernstige vorme van lewersiekte (MELD telling van minstens vyftien), maar nie vir pasiënte onder minder ernstige lewersiekte of ontvangers pasiënte nieroorplanting.

Faktore wat verband hou met 'n verhoogde sterfterisiko vir pasiënte met leweroorplantings dubbel oorplanting ingesluit (gemiddelde risiko 3,8, vertroue interval 95% 1.6-8.8, p = 0,002), lae-indeks pre-oorplanting liggaam of BMI (FC 2,2, IC 95% 1,1 - 4,4, p = 0,03), ouderdom, ouderdom van die skenker (RH 1.3 per dekade, IC 95% 1,1 - 1,6, p = 0,01) en mede-infeksie met hepatitis C-virus, (HR 2,1, 95% CI 1,0 - 4,6, p = 0,06). Dieselfde faktore is geassosieer met orgaanverlies.

Risikofaktore vir die verhoogde risiko van sterfte onder ontvangers individue nieroorplanting ingesluit ouderdom ten tyde van die oorplanting (HR 1,07 per dekade 95% CI 1.1 - 1.26, p = 0,01) en terapie thymoglobulina die eerste week nadat oorplanting (HR 3,5, 95% CI 1,3 - 9,1, p = 0,01). Behandeling met hierdie middel was ook geassosieer met orgaanverwerping (p = 0,048).

Twaalf definieer opportunistiese infeksies van vigs (sarkoom kutane Kaposi, slokdarm of brongiale candidiasis en Pneumocystis longontsteking) is waargeneem in pasiënte met leweroorplantings en vier van daardie individue gesterf en die oorsake van die dood sou 'n sistemiese-multe orgaanversaking, ongeluk gewees het serebrale vaskulêre siekte en herhalende hepatitis C.

Drie ontvangers van nieroorplanting het 'n herhaling van MIV-verwante niersiekte gehad. Sy CD4 telling op die tyd van terugval wissel tussen 0 en 770 selle / mm3.

Ernstige MIV-verwante infeksies is waargeneem in 55% van lewer- en nier 50% van die ontvangers. Die helfte het plaasgevind binne die eerste ses maande na die oorplanting. Vir beide lewer- en nierontvangers was die meeste van hierdie bakteriese infeksies (onderskeidelik 80% en 71%). HCV mede-infeksie is geassosieer met verhoogde risiko van infeksies vir albei groepe van oorgeplante pasiënte.

Vir lewer pasiënte was daar 'n paar aanduidings van die herstel na die oorplanting in CD4 selgetalle.

Meer as drie jaar van opvolging het 20% van pasiënte met lewer en 16% van nierp pasiënte 'n toename in MIV-viruslading tot waarneembare vlakke ervaar. Die meeste het egter weer virale beheer herstel.

Die risiko van transplantaatverlies en dood is vergelyk tussen pasiënte met MIV en MIV-negatiewe pasiënte. Die navorsers het vier stelle vergelyking gedoen: ongeëwenaard, demografies gekoppel demografies gepaarde aangepas vir risikotelling en risiko-ooreenstem. MIV-negatiewe pasiënte is in die nasionale databasisse geïdentifiseer. Die mediane opvolging was ongeveer vier jaar.

Vir ontvanger ontvangers het risiko-gelyke en ongeëwenaarde analise getoon dat MIV-positiewe pasiënte beduidende toenames in die marginale risiko van orgaanverwerping het (p = 0,07 en ep = 0,52, onderskeidelik). Alle modelle het getoon dat MIV-positiewe pasiënte ontvangers ontvang het, het 'n verhoogde risiko van transplantaatverlies in vergelyking met kontrole.

MIV is nie geassosieer met 'n verhoogde risiko van dood na nieroorplanting nie. Pasiënte MIV-positief lewer ontvangers het 'n verhoogde risiko van dood in die onvergelykbare (p = 0,01), demografies ooreenstem (p = 0,01) en demografies wat ooreenstem met die aangepaste risiko telling (p = 0,01) modelle, maar nie die risiko model gekombineer. "Die absolute verskil in die verhouding van sterftes was 6,7% risiko-passing beheer analise," let op die navorsers.

"Hierdie ontledings van niersteun en leweroorplanting as 'n opsie vir versigtig gekose mense met MIV-infeksie, sluit die skrywers af.

Geplaas deur Michael Carter by: 11 Februarie 2016 in Oorlewing en uitkomsanalise wat MIV-positiewe pasiënte gekies het, is goeie kandidate vir lewer- en nieroorplanting. Vertaal deur Cláudio Souza in 18 / 02 / 2016

Het jy jou diagnostiese reagens ontvang en is jy bang? Dink jy jou lewe is verby? Het jy gedagtes van die tipe sonder begrip "?

Jy moet jou hoop opdoen!

Verstaan ​​dat my veerkragtigheid eendag op 'n keer gebou is, een siekte na die ander, een SUSAN NA DIE ANDER!

Veerkragtigheid is nie iets waaraan jy gebore is nie! Jy ry dit! Een val na die ander. Vir elke val volg onvermydelik 'n nuwe rebound!

In opsomming:

Staan op

Skud die stof af!

En draai om!

Jou dokter, jou dokter kan baie vir jou doen!

Jou familie, as jy enige het, want daar is nie een wat vir my oorbly nie, kan hulle of kan niks vir jou doen nie.

God kan alles vir jou doen!

Maar dit is aan jou om te besluit om voort te gaan of op die randsteen te sit!

Dink jy ek praat te veel? Lees asseblief my verouderde mediese geskiedenis! 🙂 Dit kan 'n rukkie neem!

En wat die gesondheid betref, is dit 'n reg van almal en 'n plig van die staat

advertensies

Verwante publikasies

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou opmerking verwerk is.

Soropositivo.Org, Wordpress.com en Automattic doen alles binne ons bereik met betrekking tot u privaatheid. U kan meer leer oor hierdie beleid in hierdie skakel Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Lees alles in privaatheidsbeleid

%d bloggers soos hierdie: