Seropositiewe pasiënte is goeie kandidate vir lewer- en nieroorplanting

Menslike spysverteringstelsel lewer rooi gekleurdeLewer- en nieroorplanting kan geregverdig word vir pasiënte MIV noukeurig geselekteerde positiewe, sê Amerikaanse navorsers. Oorplanting het die oorlewingskanse verbeter vir MIV-positiewe pasiënte met ernstige lewersiekte. Vergelyking met MIV-negatiewe pasiënte het getoon dat in leweroorplantingspasiënte meer waarskynlik is dat MIV-positiewe pasiënte orgaanverwerping of sterf, maar die risikoverskil vir beide hierdie resultate was klein.

"Die beskeie toename in risiko in vergelyking met MIV-negatiewe ontvangers pasiënte sowel as die absolute deel van diegene wat gesterf het, in vergelyking met ander bevolkings oorplanting, die ondersteuning van leweroorplanting kan 'n lewensvatbare opsie noukeurig gekies die ontvangers," kommentaar die skrywers.

"Nieroorplanting vir MIV-positiewe pasiënte bring soortgelyke resultate aan MIV-negatiewe pasiënte homoloë in tot ongeveer 5 jaar na transplantasie in alle beheermaatreëls."

Omtrent 2% van MIV-pasiënte sal nierversaking en eindstadium van lewersiekte ontwikkel en word toenemend 'n belangrike oorsaak van dood in die MIV-geïnfekteerde bevolking. Dit beteken dat 'n groeiende deel van MIV-positiewe pasiënte nier- of leweroorplanting benodig. Daar is egter bevraagteken of pasiënte met MIV goeie kandidate vir oorplanting is.

Daarom het navorsers in San Francisco 'n studie ontwerp om vas te stel of die oorlewingsprognose van oorplantingspasiënte verbeter is in vergelyking met die resultate tussen MIV-positiewe en negatiewe oorplantingspasiënte ten opsigte van orgaanverlies en -sterfte. Die studie het ook ondersoek of ander faktore geassosieer is met orgaanverwerping en dood by MIV-pasiënte, die tempo van infeksies en hospitalisasie, en die impak van oorplanting op die sleutel tot MIV-merkers, insluitend CD4 e virale lading.

Die bevolking van MIV-positiewe pasiënte studie het bestaan ​​is 125 150 leweroorplantings en nieroorplantings ondergaan oorplanting tussen 2003 en 2010. Hul resultate is vergelyk met MIV-positiewe pasiënte wat kandidate vir die lewer (N = 148) of nier (N = 167) oorplanting ontvang sorg op dieselfde tydperk was, maar het nie 'n nuwe liggaam ontvang. Pasiënte wat 'n nieroorplanting ontvang het, het 'n CD4-seltelling bo 100-selle / mm3 en onopspoorbare MIV-viruslading; Pasiënte met leweroorplanting pasiënte het tellings bo CD4 van 200 selle / mm3 en onopspoorbaar virale lading of die moontlikheid van virale beheer na oorplanting.

Pasiënte met lewer en nier wat oorgeplant is, is op waarneming gehou vir 'n gemiddelde tydperk van 3,5 en 4,0 jaar. Kandidate is vir ongeveer 'n jaar gemonitor.

Die oorplanting is wat verband hou met 'n beduidende voordeel in terme van oorlewing (p <0,0001) vir pasiënte met meer ernstige vorme van lewersiekte (MELD telling van minstens vyftien), maar nie vir pasiënte onder minder ernstige lewersiekte of ontvangers pasiënte nieroorplanting.

Faktore wat verband hou met 'n verhoogde sterfterisiko vir pasiënte met leweroorplantings dubbel oorplanting ingesluit (gemiddelde risiko 3,8, vertroue interval 95% 1.6-8.8, p = 0,002), lae-indeks pre-oorplanting liggaam of BMI (FC 2,2, IC 95% 1,1 - 4,4, p = 0,03), ouderdom, ouderdom van die skenker (RH 1.3 per dekade, IC 95% 1,1 - 1,6, p = 0,01) en mede-infeksie met hepatitis C-virus, (HR 2,1, IC 95% 1,0 - 4,6, p = 0,06). Dieselfde faktore is geassosieer met orgaanverlies.

Risikofaktore vir die verhoogde risiko van sterfte onder ontvangers individue nieroorplanting ingesluit ouderdom ten tyde van die oorplanting (HR 1,07 per dekade 95% CI 1.1 - 1.26, p = 0,01) en terapie thymoglobulina die eerste week nadat oorplanting (HR 3,5, 95% CI 1,3 - 9,1, p = 0,01). Behandeling met hierdie middel was ook geassosieer met orgaanverwerping (p = 0,048).

Twaalf opportunistiese infeksies definieer Vigs (Kutane Kaposi sarkoom, slukderm of bronchiale candidiasis, en PCP) is by pasiënte met leweroorplanting gesien en vier van hierdie individue is dood en die oorsake van die sterftes sou 'n veelvuldige sistemiese orgaanversaking, beroerte en herhalende hepatitis C gewees het.

Drie ontvangers van nieroorplanting het 'n herhaling van MIV-verwante niersiekte gehad. Sy CD4 telling op die tyd van terugval wissel tussen 0 en 770 selle / mm3.

Ernstige MIV-verwante infeksies is waargeneem in 55% van lewer- en nier 50% van die ontvangers. Die helfte het plaasgevind binne die eerste ses maande na die oorplanting. Vir beide lewer- en nierontvangers was die meeste van hierdie bakteriese infeksies (onderskeidelik 80% en 71%). HCV mede-infeksie is geassosieer met verhoogde risiko van infeksies vir albei groepe van oorgeplante pasiënte.

Vir lewer pasiënte was daar 'n paar aanduidings van die herstel na die oorplanting in CD4 selgetalle.

Meer as drie jaar van opvolging het 20% van pasiënte met lewer en 16% van nierp pasiënte 'n toename in MIV-viruslading tot waarneembare vlakke ervaar. Die meeste het egter weer virale beheer herstel.

Die risiko van transplantaatverlies en dood is vergelyk tussen pasiënte met MIV en MIV-negatiewe pasiënte. Die navorsers het vier stelle vergelyking gedoen: ongeëwenaard, demografies gekoppel demografies gepaarde aangepas vir risikotelling en risiko-ooreenstem. MIV-negatiewe pasiënte is in die nasionale databasisse geïdentifiseer. Die mediane opvolging was ongeveer vier jaar.

Vir ontvanger ontvangers het risiko-gelyke en ongeëwenaarde analise getoon dat MIV-positiewe pasiënte beduidende toenames in die marginale risiko van orgaanverwerping het (p = 0,07 en ep = 0,52, onderskeidelik). Alle modelle het getoon dat MIV-positiewe pasiënte ontvangers ontvang het, het 'n verhoogde risiko van transplantaatverlies in vergelyking met kontrole.

MIV is nie geassosieer met 'n verhoogde risiko van dood na nieroorplanting nie. Pasiënte MIV-positief lewer ontvangers het 'n verhoogde risiko van dood in die onvergelykbare (p = 0,01), demografies ooreenstem (p = 0,01) en demografies wat ooreenstem met die aangepaste risiko telling (p = 0,01) modelle, maar nie die risiko model gekombineer. "Die absolute verskil in die verhouding van sterftes was 6,7% in die risiko om ooreenstemmende kontrole-analise aan te pas," let op die navorsers.

"Hierdie ontledings van niersteun en leweroorplanting as 'n opsie vir versigtig gekose mense met MIV-infeksie, sluit die skrywers af.

Geplaas deur Michael Carter by: 11 Februarie 2016 in Oorlewing en uitkomsanalise wat MIV-positiewe pasiënte gekies het, is goeie kandidate vir lewer- en nieroorplanting. Vertaal deur Cláudio Souza in 18 / 02 / 2016

'N Bietjie meer vir u lees

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: