18.2 C
São Paulo
28 Januarie 2020

Langdurige inspuitbare sorg werk goed en is gemaklik

Beeld standaard

Langwerkende inspuitbare behandeling handhaaf virale onderdrukking

'N Kombinasie van twee anti-MIV Die langwerkende flessies wat een keer per maand geneem is, het 'n baie lae mate van terapeutiese mislukking en 'n gunstige veiligheidsprofiel, volgens die resultate van twee fase III-proewe wat gister aangebied is. Konferensie oor Retrovirusse en Opportunistiese Infeksies (CROI 2019) in Seattle. Dubbele inspuitings van cabotegravir, 'n eksperimentele integrase-remmer en die nie-nukleosied omgekeerde transkriptase (NNRTI) remmer rilpivirine, tans beskikbaar as 'n pil (Edurant), onderhou virale onderdrukking onder mense met behandeling ervaringvirale onderdrukking onder mense met behandelingservaring, verander van 'n standaard orale behandeling en onder voorheen onbehandelde pasiënte na 'n kort induksieperiode van drie geneesmiddels. Daarbenewens het die deelnemers 'n hoë mate van tevredenheid uitgespreek'n hoë vlak van tevredenheid met 'n maandelikse inspuitings in vergelyking met die daaglikse pille, en byna al gesê hulle sou verkies om die inspuiting metode gebruik, berig dr Susan Swindells, Mediese Sentrum van die Universiteit van Nebraska, en dr Chloe Orkin, die Queen Mary.

Universiteit van Londen.

Fase II LATTE studies het voorheen getoon dat 'n vereenvoudigde orale behandeling van cabotegravir plus rilpivirien is effektief as onderhoudsterapie. Dit ondersteun die evaluering van inspuitbare formulerings van die twee middels in voorheen onbehandelde pasiënte. Soos gerapporteer by die Internasionale Vigs-konferensie van 2016, 91% van mense wat inspuitings ontvang het elke 4 weke en 92% van mense wat dit elke 8 weke gedoen het onopspoorbare viruslading in week 48. Dit was die weg vir groter fase III-studies. ATLAS (Langtermynonderdrukking antiretrovirale terapie) het inspuitbare cabotegravir plus rilpivirine geëvalueer by mense wat van 'n standaard orale antiretrovirale kombinasie oorgeskakel het.orale antiretrovirale standaard com virale lading onopspoorbaar orale antiretrovirale met onopspoorbare viruslading, terwyl die FLAIR (First Long-Term Injectable Regimen) die injectables in mense wat MIV begin behandel het, getoets het. die eerste keer

Intramuskulêre Jabs

Cabotegravir en rilpivirine is as twee toegedien jabs intramuskulêre, die boude is die voorkeurspuitplek. Alle inspuitings is deur gesondheidswerkers gegee. Pasiënte is gevra om elke maand na hul klinieke terug te keerElke maand na hul klinieke terugkeer en het 'n venster van sewe dae ontvang om dit te doen. Voldoening was goed in beide studies, met feitlik alle deelnemers wat maandelikse behandeling in hierdie venster ontvang.

Die gebruik van inspuitbare terapie sou ''n groot paradigmaskuif weesgroot paradigmaskuif'Volgens die manier waarop ons behandeling aanbied, volgens Orkin. 'Dit kan gedoen word - ons het dit nie met MIV gedoen nie, maar dit word ook op ander terreine van medisyne gedoen,' het sy gesê. Sy het opgemerk dat langwerkende depotformulasies wyd gebruik word vir psigiatriese middels en dat voorbehoedmiddels telkens as inspuitings toegedien word. maand of twee.

Skakel na injectables

Die ATLAS-studie, aangebied deur Swindells, het 616 pasiënte met ervaring in behandeling ingesluit. Een derde was vroue, twee derdes wit, ongeveer 'n kwart swart en die mediaan ouderdom 42 jaar. Hulle was gemiddeld vier jaar op antiretrovirale terapie, almal het virale onderdrukking en die gemiddelde gehad CD4 was 653 selle / mm3. Aan die begin van die studie neem die helfte NNRTI-gebaseerde regimes, 'n derde neem integrase-remmers en 17% het proteaseremmers gehad. Hulle is ewekansig opgedra om op hul huidige orale behandeling te bly of om oor te skakel na inspuitbare cabotegravir en rilpivirine. Om veiligheid te verseker, neem deelnemers aan laasgenoemde groep 'n maand lank cabotegravir- en rilpivirine-pille voordat hulle na inspuitings oorgegaan het.

Ondetekteerbare viruslading - Meer inligting hier.

tariewe onopspoorbaar virale lading, gedefinieer as MIV-RNA in 50 kopieë / ml of meer, was baie laag in beide groepe: 1,6% met inspuitbare cabotegravir en rilpivirine teenoor 1,0% met die voortgesette orale behandeling. Virologiese suksessyfers was onderskeidelik 92,5% en 95,5%. Hierdie resultate het getoon dat inspuitbare produkte nie minderwaardig was as voortgesette orale terapie nie. Drie individue wat die inspuitbare produkte ontvang het (twee uit Rusland en een uit Frankryk) het terapeutiese mislukking bevestig - die waarnemer van die vertaler: Hulle praat van virologiese mislukking, asof die virus misluk het. In werklikheid het die virus hierdie klein skermutselings gewen, en daarom hersien ek teks vir teks totdat daar geen meer virologiese mislukking is nie. Mislukking of mislukking is terapeuties, en MIV kon die medisyne “omseil, repliseer en weerstand bied teen hierdie medikasie / terapeutiese stelsel, met die terugkeer van die waarneembare viruslading, en net hulle en God weet wat die gevolglike viruslading was. van hierdie mislukkings op week 8, 12 en 20 en toon bewyse van mutasies met omgekeerde transkripsie of integrasieweerstand. Almal het MIV-subtipes gehad.

Begin met injectables

Die FLAIR-studie, aangebied deur Orkin, sluit in 556-mense wat hul eerste behandeling vir MIV begin. Net meer as 20% was vroue, bykans driekwart was wit, 18% was swart en die gemiddelde ouderdom was 34 jaar. Aan die begin van die studie het 'n vyfde 'n viruslading 100.000 kopieë / ml of meer gehad en die mediaan van die CD4 telling was 444 selle / mm3.

Deelnemers het begin met 'n regime van drie saamgestelde dolutegravir / abakavir / lamivudien induksiedrugs (Triumeq) vir 20 weke om die virusvlakke te verminder. Hulle is dan gerandomiseer om óf op hierdie skema te bly of oor te skakel na cabotegravir inspuitbare en rilpivirien, wat weer begin met orale formulerings van hierdie middels vir die eerste maand.

Ook hier was virologiese nie-responsyfers laag, in 2,1% in die inspuitbare groep en 2,5% in die orale terapiegroep. Virologiese sukseskoerse was onderskeidelik 93,6% en 93,3%, wat weer eens bewys dat daar nie minderwaardigheid was nie. Drie mense, almal uit Rusland en met 'n 'A' subtipe van MIV, het virologiese mislukking bevestig en bewys getoon van weerstandige geassosieerde mutasies.

Veiligheid en tevredenheid

In albei studies het farmakokinetiese data getoon dat die konsentrasies van cabotegravir en rilpivirine in die bloed bo die effektiewe drempels gebly het gedurende die hele studie en dit ooreenstem met die vlakke behaal met die ooreenstemmende orale formulerings. Die behandeling was oor die algemeen veilig en goed verdra. Ernstige nadelige gebeure was skaars onder mense wat cabotegravir en rilpivirine gebruik het (geen in ATLAS nie en een in FLAIR).

Hipersensitiwiteit, Pyn en Onderbrekings van Inspuitingsterapie

Daar was geen gevalle van dwelm hipersensitiwiteit of hepatiese toksisiteit nie. In albei proewe het 3% van deelnemers behandeling met inspuitbare middels gestaak weens ongunstige gebeurtenisse.
Reaksies op die inspuitplek - hoofsaaklik pyn - het by 20% tot 30% van die deelnemers voorgekom. Dit was meer gereeld by die beginpunt, was oor die algemeen sag of matig en het mettertyd verbeter met 'n gemiddelde duur van drie dae. Vier mense by ATLAS en drie by FLAIR onttrek as gevolg van inspuitingsreaksies. Die navorsers het ook die tevredenheid en voorkeure van die pasiënt beoordeel en bevind dat Diegene wat die injectables ontvang het, was meer tevrede met die behandeling.

Tevredenheid met langwerkende inspuitbare behandeling neem geleidelik toe

Die toename in tevredenheid was veral opmerklik in ATLAS, waar deelnemers onttrek het van daaglikse mondelinge terapie. Die oorgrote meerderheid het verkies inspuitings in plaas van pille (86% van alle pasiënte en 97% van die respondente in ATLAS; 91 99% en% onderskeidelik in FLAIR).

Swindells het erken dat hy as verskaffer verbasend gevind het dat sommige pasiënte inspuitings op pille verkies, maar hulle het dit verkies.

Langwerkende inspuitbare behandeling fasiliteer en verwyder stigma van werkonderbreking om deurlopende behandeling te gee. Langwerkende inspuitbare behandeling verhoed dit
'Hulle hou nie daarvan om elke dag die pille te neem nie ... hulle kry die inspuiting en dit is goed,' het sy gesê. "Hulle hoef nie elke dag daaraan te dink om MIV te hê nie, hulle hoef nie bekommerd te wees oor medewerkers of huismaats wat na hul pilbottels kyk nie - miskien is daar 'n mate van verligting vir die stigma van MIV as hulle nie elke dag hoef te dink nie." .
Ek het 'n dwelmroetine gehad wat daartoe gelei het dat ek hierdie foto as 'n "waarskuwingskoot" gepubliseer het, en verduidelik dat dit die beeld van my behandeling was maandelikse. Maar ek het 'n fout gemaak en ek het ingestem om 'n voorstel van my vriend en suster van harte, Beatriz PachecoBeatriz Pacheco, wat my laat verstaan ​​het dat ek op een of ander manier my en almal van ons gestimuleer het, asook bang geword het, PANIC (!!!) en het pas gediagnoseerde mense gelos nuut gediagnoseer onversoenbaar met hierdie beeld, en in die naam van gesonde verstand het ek die beeld verwyder. My behandeling bestaan ​​deesdae uit wat u in twee beelde kan sien:
  • Oggendbehandeling:
  • Dit simpes vir diegene wat nog meer in een dag geneem het as 40 tablette, insluitend die ou formulering en aanbieding van AZT en ddI (Videx) wie se etiket was eintlik 'n bedreiging met 'n colateraç singelíssimo effek: fulminant pankreatitis
Inspuitbare langwerkende behandeling is 'n uitstekende nuwigheid
In die lig hiervan kan die behandeling van langdurige inspuiting vir my onvanpas en selfs onaangenaam lyk, want dit is my oggendbehandeling teen MIV. Ek is 'n man van 55 jaar, en veroudering, wat verband hou met voortydige veroudering as gevolg van MIV-infeksie, sowel as die mediese geskiedenis, ek sal dit hier plaas, ander medisyne hê, en selfs vitamienvervanging, wat sou nie by hierdie prentjie pas nie. Maar ... as die nag aanbreek ... =>
En dit is my nag medikasie: => => =>
Inspuitbare langwerkende behandeling
Maar hier, in my nagbehandeling, is die langwerkende inspuitbare behandeling die perfekte sin, omdat slegs die twee klexaan-inspuitings oorbly. Maar iemand sou sê: Clexane behandel ook nie MIV-infeksie nie Vigs. Dit is waar. Maar dit handel oor kardiovaskulêre kompromieë, en die teenwoordigheid van MIV in die liggaam skep byna onmiddellik 'n vaskulitis, wat 'n infeksie van die bloedvate is. Dit is 'n probleem net omdat dit bestaan. Maar ek is 'n genetiese erfgenaam, en dit het alles wat my ma vir my gedoen het, want in werklikheid het sy my verlaat lewe, en die van my broer op 'n betreurenswaardige manier, en op die een of ander manier, ek en selfs my broer, wat my later geskroef het, en baie kere is ons deur hierdie verlating beïnvloed. Maar vir my, wat oorgebly het, is die geneigdheid vir spatare, beroertes (ek het 'n kavernoma in my serebellum en my neuroloog sê dat dit nie 'n probleem sal wees nie, solank dit nie bloei nie) en as ek vra of ek weet of dit bloeding, het die neuroloog gesê: "U sal weet" -Brrrrrr- het my selfs 'n koue, tromboflebitis en longembolismes gegee. Is dit moeilik om een ​​te oorleef? Ja, ja! Ja, en dit is baie. Maar ek het twee DANKIE aan God oorleef en Op hierdie manier neem ek Clexane. Drie inspuitings ... Dit is min in vergelyking met wat ek al in die gesig gestaar het! 😉 🙂

Verwysings

Swindells S et al. Cabotegravir + langdurige waarnemende rilpivirien as instandhoudingsterapie: resultate van die 48-week van ATLAS. Konferensie oor Retrovirusse en Opportunistiese Infeksies, Boston, Abstrakte 139 LB, 2019. Sien die opsomming op die konferensie webwerf. Kyk na die webcast van hierdie sessie op die konferensie webwerf. Orkin C et al. Langwerkende cabotegravir + rilpivirien vir MIV-instandhouding: FLAIR week 48 resultate. Konferensie oor Retrovirusse en Opportunistiese Infeksies, Boston, Abstrakte 140 LB, 2019. Kyk na die webcast van hierdie sessie op die konferensie webwerf.
[wpforms id = ”168676 ″ titel =” onwaar ”beskrywing =” onwaar ”]% MCEPASTEBIN%

'N Bietjie meer vir u lees

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid