Die MIV-lewensiklus

Tuis » Die soeke na genesing » Die MIV-lewensiklus
Beeld standaard
Die soeke na genesing

U sien, die lewensiklus van MIV, Afhangend van die viruslading van die draer, wat eksponensieel groei en eksponensieel, word die lewensiklus van MIV-replikasies en self-eksponente by 'n persoon wat nie behandel word nie, gebeur.

Sien dit, dit is 'n beeldbron wat vir almal beskikbaar is! En dit wys die volharding en gierigheid van hierdie lewensiklus van MIV deur Wikipedia! Maar ...

Wat die HIV-lewenssiklus waarborg, die MIV-besmette CD4-sel is 'n ewige motorfiets waar MIV onbewustelik die lewe kan doodmaak.
Skandeer elektronmikrografie van groen-gekleurde HIV-1 wat voortspruit uit 'n gekweekte limfosiet.
Fotokrediet: C. Goldsmith-inhoudverskaffers: CDC / C. Goldsmith, P. Feorino, EL Palmer, WR McManus - Hierdie media is afkomstig van die Centers for Disease Control and Prevention (Public Health Image Image Library) vir openbare gesondheid. Met identifikasienommer #10000. Opmerking: Nie alle PHIL-beelde is in die publieke domein nie; maak seker dat u kopieregstatus en krediet outeurs en inhoudverskaffers nagaan.
Skandeer elektronmikrografie van HIV-1 ontluikende (in groen) van gekweekte limfosiet. Hierdie beeld is gekleur om belangrike kenmerke te belig; sien PHIL 1197 vir oorspronklike swart en wit beeld van hierdie prent. Veelvuldige ronde bultjies op die seloppervlak verteenwoordig plekke van samestelling en ontluiking van virions.
Toestemmingsbesonderhede
Geen - hierdie beeld is in die openbare domein en is dus vry van kopieregbeperkings. Ter wille van vergunning vra ons dat die inhoudverskaffer gekrediteer word. en in kennis gestel word in enige openbare of private gebruik van hierdie beeld.

Die teks hieronder is geskep deur Greta Hughson op November 2017 oor AIDSMAP. Die teks is getrou vertaal en tydens die resensie plaas ek my persoonlike oorwegings van 'n leek wat aan hierdie 19 vir ons gewerk het op hierdie blog, en ja, ek glo ek het 'n bietjie geleer en tog Ek is nie 'n dokter of wetenskaplike nie. Slegs een persoon wat byna 'n kwarteeu met MIV leef!

Aanvanklik moet u op hierdie punte let:

Hoofpunte

  • Die immuunstelsel is die natuurlike verdedigingstelsel van die liggaam.
  • Om te oorleef, MIV moet selle besmet waarin nuwe virusse geskep kan word.
  • Verskillende teen-MIV-medisyne teiken verskillende stadiums in die proses van replikasie deur MIV-geïnfekteerde selle.

KUNST, ons vestig hier, is antiretrovirale terapie, 'n behandeling met medikasie wat algemeen bekend staan ​​as 'cocktail'

Daarom is antiretrovirale middels (ARV's) inmeng op hierdie lewensikluspunte, en dit is vir die rekord baie goedkoper om mense met MIV te behandel as om hulle te behandel wanneer VIGS uiteindelik en rampspoedig is, en dit nodig is om dit te behandel. opportunistiese siektestensy, soos voorgestel deur 'n gesondheidsekretaris van Rio Grande do Sul, “dit is nie die moeite werd om mense wat met MIV leef, te behandel nie, omdat hulle regtig sal sterf!

Die feit dat ons siek is, verteenwoordig nie dood en dood nie, is iets wat om ons reg rondom wag.

Die skakel na die teks is hierbo en die teks self is die werk van 'n briljante juris, Sandro Sardá en ek plak hierdie uittreksel hieronder en word uitgelig, net om u aanvanklik in te lig dat ek nie saamstem met die gemerkte teks nie, en ek kan daaroor skryf. , as u wil, is daar 'n meningspeiling om u begeerte binne 30 dae te ken! Ek stem nie saam met:

DIE PROSES VAN 'SAMEWERKING' DEUR DIE STAAT VAN OUD-LEIERS EN SEROPOSITIEWE MENSE WAT OP DIE MUNISIPALE STD / VIGS-PROGRAMME WERK WERK, IS VANDAG VANDAG.

As ek teruggaan, voel ek asof ek lyne gebreek het, maar hierdie wrok-skryf-ding gryp en kom nie uit nie, behalwe met die hulp van Seven Exorcist😜😪….

Die menslike immuunstelsel beskerm die liggaam. Dit bestaan ​​uit baie verskillende selle wat oor die hele liggaam versprei is, wat elkeen verskillende rolle speel en na gelang van die liggaam beweeg. Die feit dat hulle wit is, beteken nie dat leukosiet tel op 'n bloedige bloedtelling nie, soos een dom dokter met 'n mediese graad gesê het.

Ek is seker dat sy die diploma gekry het, 'n kussing gemaak het en daarop gaan sit het.

Bloedselle

Daar is twee hooftipes bloedselle. Die algemeenste is rooibloedselle of eritrosiete wat suurstof na liggaamsweefsel vervoer en koolstofdioksied terug na die longe vervoer, waar wonderbaarlik "uitruil" plaasvind en koolstofdioksied na die atmosfeer teruggebring word en dit, 17, van die 21% suurstof wat ons inspireer. Hou hierdie nommer, as u eendag begrawe is, maar helder, sal die suurstof sekerlik afneem, maar bietjie vir bietjie. Bly kalm en haal stadig asem ...

Die ander groep is witbloedselle of leukosiete. Dit is die selle van die immuunstelsel.

Daar word beraam dat ongeveer 10,3 Miljarde nuwe virale deeltjies (virusse, probeer om dit te verduidelik, is besig om mal te word en jou mal te maak om elke dag geproduseer te word by mense wat nie vir MIV behandel word nie)..

Sommige witbloedselle herken spesifieke vreemde organismes waaraan die liggaam in die verlede blootgestel is. Hierdie spesifieke immuunselle word limfosiete genoem. Ander witbloedselle is nie-spesifiek en kan verskillende vreemde organismes aanval: dit sluit neutrofiele, eosinofiele en natuurlike moordenaarselle in.. (CTHA, deur God!….)

Limfosiete

Daar is twee verskillende soorte limfosiete.

B-limfosiete (soms slegs B-selle genoem) produseer teenliggaampies. 'N Teenliggaampie is 'n proteïen wat in 'n bepaalde deel kan blokkeer. van 'n spesifieke vreemde organisme.

Daar is byvoorbeeld teenliggaampies breedweg neutraliseer om CD4 proteïene te blokkeer, maar dit verskyn eers jare, jare en jare na infeksie!

En ja, maar ongelukkig is daar baie studies gedoen om 'n entstof daaruit te skep, maar tot vandag toe, Augustus 20, was daar baie hoop, baie verwagting en frustrasie.

Die stryd duur voort en die soeke na genesing duur voort! Maar gebruik wyslik as u daaraan dink.

Op hierdie manier, wanneer dit gebeur, gee die teenliggaampie ander selle in die immuunstelsel aan om die liggaam aan te val.

T-limfosiete (soms net T-selle genoem) word verskillende name genoem, afhangend van die molekules op hul oppervlak. CD4 selle, ook bekend as CD4 T limfosiete of helper selle.

T-limfosiete CD4 - Gedifferensieerde tik !!!

"Let op: Limfosiete T CD4! ”

Dit is 'n limfoosietipe en limfosietmeting kan nie, soos die een of ander manier gedoen het, “Voorspel vir VIGS”) speel 'n koördinerende rol in die immuunstelsel.

Dit help B-limfosiete om vreemde organismes te identifiseer (waarteen hulle teenliggaampies produseer). Hulle skei ook stowwe af wat CD8-selle laat voortplant.

CD4-selle aktiveer ook makrofage (sien hieronder) om sekere organismes dood te maak, insluitend baie van die organismes wat veroorsaak Vigs-verwante siektes. Wanneer die CD4-selle word deur MIV vernietig, al hierdie dele van die immuunstelsel word ontwrig. CD8-selle (ook bekend as CD8 T-limfosiete of sitotoksiese T-selle) bind aan abnormale liggaamselle, veral selle wat met virusse besmet is, en maak hulle dood.

Ander immuunselle

Hierdie uittreksel uit die teks spreek van God se grootsheid en die ewige vertoning wat met Evolusie verband hou! Die tyd waarop die Here van wag werk om dinge vir homself te bereik om die “presiese punt van die projek ”my toon aan hoeveel geduld Hy vir ons het en, met verwysing na Bezerra de Menezes, “wat is dertig jaar se konfrontasie voor die Eternity Panel !? !!!!!!!!!!!”

Natuurlike moordenaarselle (of NK-selle) val tumorselle en virusbesmette selle aan op soortgelyke manier as limfosiete.

Maar hoewel elke limfosiet slegs selle wat deur 'n spesifieke virus besmet is, kan herken en aanval, kan natuurlike doderselle 'n groter verskeidenheid aanval.

God is fantasties

Eosinofiele val organismes aan wat te groot is om deur 'n enkele fagocyt, soos wurms, geëet te word.

Fagosiete is selle wat vreemde selle aanval en vernietig deur dit in te sluk. Daar is twee hooftipes fagosiete:

  • Makrofage beweeg deur die bloed en weefsel van die liggaam (dit is onafhanklik van die bloedstroom en "navigeer" deur die weefsel, maak organismes dood wat VIGS-verwante siektes en virusbesmette selle kan veroorsaak. Of nie !!!
  • Neutrofiele laat die bloed na die weefsel waar infeksie of ontsteking ontwikkel, gaan. Hulle val veral bakterieë en swamme aan.

MIV is 'n virus! Die virus vir menslike gestremdhede

MIV is 'n virus. Die virusse is kieme (Op 'n sekere manier is hulle nie lewende dinge nie, en hulle is insanaal baie gespesialiseerd in die kuns van oorlewing, maar tog is hulle nie in staat om hulself te reproduseer (herhaal nie). In plaas daarvan moet hulle 'n funksionerende sel vind en besmet). as gasheer waarop nuwe virusse geskep kan word.

As MIV uit 'n sel is, staan ​​dit virion bekend en word dit omring deur 'n beskermende koevert. Die koevert bevat verskeie virale proteïene en genetiese materiaal - 'n "bloudruk" wat al die inligting bevat wat nodig is om nuwe virusse te skep.

Virusse kan in twee vorms verdeel word: dié waarvan die genetiese materiaal uit DNA bestaan, en dié waarvan die genetiese materiaal uit RNA bestaan ​​(soos MIV). RNA-virusse word retrovirusse genoem. MIV is 'n retrovirus en die voortplantingsproses van MIV en ander retrovirusse behels 'n addisionele stap wat nie nodig is vir DNA-virusse nie.

samesmelting

Virusse het gewoonlik 'n spesifieke sel in die gasheer van mense, diere of plante wat hulle graag wil besmet. Die belangrikste MIV-geïnfekteerde selle is dié wat 'n molekule met die naam CD4 op die oppervlak bevat. CD4 word aangetref in immuunselle, veral helper-T-selle en makrofage.

MIV gaan hierdie selle binne deur te bind aan die CD4-reseptor met behulp van 'n molekule op die oppervlak van die virus genaamd gp120. Aangesien MIV bind aan CD4, aktiveer dit ander proteïene op die oppervlak van die menslike sel, bekend as CCR5 en CXCR4, om die samesmelting met die sel te voltooi.

Reverse transkripsie

Sodra daar samesmelting plaasgevind het, word die binnekant van die virus (RNA en enkele belangrike ensieme) deur die menslike sel opgeneem. 'N Virale ensiem genaamd omgekeerde transkriptase voer die proses uit wat nodig is om MIV-genetiese materiaal (RNA) in DNA te vertaal.

integrasie

Die nuutgevormde virale DNA word dan geïntegreer met menslike gasheerselle DNA met behulp van 'n virale ensiem genaamd integrase. Dit stel MIV in staat om die menslike sel te herprogrammeer om meer MIV te produseer.

transkripsie

Op hierdie stadium verdeel die twee DNA-snare en vorm dit 'n nuwe string virale RNA, soms messenger RNA genoem.

Vertaling

Dan word die proteïene-boustene, wat die nuwe MIV-deeltjie sal vorm, binne die menslike sel bymekaargemaak. Hierdie blokke word op hul beurt gerangskik deur die inligting wat in die boodskapper-RNA vervat is, te vertaal.

Virale berg

Die proteïen-boustene word dan in kleiner stukke gesny deur 'n virale ensiem genaamd protease. Hierdie stukke vorm die struktuur van die nuwe MIV-deeltjie, insluitend elk van die ensieme en proteïene wat nodig is om die voortplantingsproses te herhaal. Sodra hierdie samestelling plaasgevind het, los die nuwe virale deeltjie van die menslike sel af, dryf dit in die bloedstroom en kan ander selle besmet word. Daar word beraam dat ongeveer 10,3 miljard nuwe virusvirusse elke dag geproduseer word by mense wat nie vir MIV behandel word nie.

MIV-behandeling: antiretrovirale terapie:

Verskillende soorte anti-MIV-middels is op hierdie verskillende stappe gerig.

Hoe die behandeling werk, is op my "! Bewerkingstafel" en behoort binne 'n week, miskien twee, gereed te wees

Hierdie bladsy moet in November vanaf 2020 hersien word.

Het u die teks verstaan? Is daar twyfel? Dit is die beste manier om te praat. Ek hou op met What's App

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid