As u ouer is met MIV, kan u ouer word met MIV of VIGS

Jy is in Inisiasie => Veroudering met MIV => As u ouer is met MIV, kan u ouer word met MIV of VIGS
?>
Ons verouder met MIV of vigs.

OBejaardes met MIV in Brasilië ervaar baie probleme. Maar ek bedoel regtig, my ou mense, is dat ek weet dat jy 'n twaalf bloos en 'n dubbel slaag!

Maar ....

...SOm bejaard te wees met MIV is oral in die wêreld nogal ingewikkeld! En ten spyte van alles:

Kan u 'n MIV-positiewe ouderling word?

U kan oud word met MIV OF VIGS

Aanvanklik as gevolg van die volledige onkunde wat dokters, navorsers en wetenskaplikes oor ons mag hê, want ons is eintlik die eerste geslag wat op een of ander manier VIGS gebore is en oorleef het!

En ek het nou al met 'n halfjaar aan 56 waargeneem dat "net" (slegs C ******) hartseer en eensaam is, en vir baie mense lei die "gevorderde ouderdom" tot 'n toestand van sosiale uitsluiting. so verwoestend dat dit amper voel asof jy met VIGS leef, volledige isolasie.

Ek het baie gesien en 'n bietjie geskryf. My hande, en ek wys jou 'n paar foto's, is altyd

Dit is die ergste simptoom van MIV by my: Perifere MIV Neuropatie

erger en dit was moeilik en pynlik om te skryf!

Maar soos die skrywer van die Engelse teks sê:

Die seropositiewe bejaardes word verkeerd verstaan, swak nagevors en grotendeels geïgnoreer.

En dit moet verander.

30 Augustus 2019 Por Bob Leahy

Die 2017 Epidemiologiese Bulletin het reeds hier in Brasilië gewys op die werklikheid van 1294 wat in 2016 geregistreer is, met inagneming dat dit die gediagnoseerde gevalle is. Kennisgewing is verpligtend, waar, maar as dit by Bananagua kom!

Dus kry ons 'n oënskynlike groei van 15% in mense se tempo oor 60 jaar met die virus.

En dit is inligting wat verwarrend kan wees!

Ek, Claudius, is 55 jaar oud en ses maande oud, en ek weet nie of ek as bejaardes beskou kan word nie, want ek voel goed, met die enigste nadeel van die verdoemende pynlike perifere neuropatie.

Maar ek weet nie of ek (as tegnies) as oud beskou kan word nie! Maar as dit is, is ek net op die ander plaat van die skaal.

Ek word ouer, of word ek ouer, met MIV!

En daarom is ek deel van die uitgesoekte klub van diegene wat as Beatriz Pacheco e Sandra Paiva, wat hulself “HIVeias” noem, Bob Volpe, Sílvia Almeida, en soveel ander mense, het die 50 lewensjare met MIV geslaag, en as sodanig is ons ook deel van daardie reeds nie so uitgesoekte klub mense wat dokters nie ken nie, want hulle het al voorheen niks daarvan gesien nie, waarvoor om te doen ons of ons! 🙂

Alhoewel die onheilspellende deel, veroudering met MIV daarop dui dat, aangesien 1996 antiretrovirale terapie gewerk het en daar geen sinvolle rede is om dit te verander nie, want die behandeling van MIV-infeksie is baie bekostigbaarder as ooit. daardie bedlêend met opportunistiese siektes, wat ek al dikwels gesien en as hartseer menslike puinhope gesien het! Ruïnes wat meestal hul gesondheid, gewig en immuniteit herstel het, en selfs die daaglikse besoek aan die daghospitaal gelaat het, waar ek Waldir en Marcia!

In 2015 het dit op sy beurt 51,16% toegeneem, met 1.125 besmette mense, in vergelyking met 2014-getalle toe 856 gediagnoseer is. Die slegste jaar was 2016, met 2.217 gevalle.

As ek 'n bietjie verder gaan in my ontleding, is daar twee ernstige tekortkominge gebaseer op wat ek op my webwerf sien:

  • Hy, die blog, het nie 'n enkele besoek van minderjariges nie. Die blog moet 'n 18 + -vlag hê
  • Statistieke toon dat baie meer mense uit die Verenigde State kom, die blog word vertaal deur GTranslate.com as seniors oor 55 jaar!
  • Wat dan? Hulle stel dus nie belang nie, omdat hulle dink dat dit nie by hulle is nie. En hulle bly soos gewoonlik in hierdie onkunde
  • Media-gebrek! Ek sal nie name noem nie, maar daar gebeur niks op skerms, radio's en drukstukke om hierdie mense op die hoede te plaas nie, en hulle is dus steeds in gevaar, en dit het my tyd geneem om MIV te word, aangesien ek mal was! Maar sommige mense het die eerste verhouding waarin hulle ongelukkig swanger raak, op 23, 14, 15 jaar. Dit is kinders wat kinders gemaak het en in die proses nog MIV opgedoen het.

Dan gaan ek voort met die verhaal van Benett, 'n bejaarde man met MIV in 'n ondersteuningshuis

Daar is die afgelope paar jaar baie geskryf oor veroudering met MIV. Dit is 'n welmenende ding, maar as iemand wat nie soveel verouder nie oud word- die onderskeid is belangrik - daar is min waarmee ek kan verband hou. Die geleefde ervaring, of ten minste die my geleefde ervaring blyk te ontbreek in die vertelling. Is my voorreg opdaag? Miskien tipeer ek net nie mense met MIV wat jare oud is nie, regtig in jare? Of werk die gewilde narratief nie - miskien word dit nie gemotiveer deur mense met hierdie beleefde ervaring nie?

Hier is wat ek bedoel. Dit is 'n uitdaging vir 'n blanke vel om outentiek te skryf oor die ervaring van leef as 'n persoon van kleur. Net so is dit vir jong mense moeilik om outentiek te dink oor die probleme wat ontstaan ​​soos vlieë in 'n persoon van gevorderde jare. Dit lyk asof navorsers ook heeltyd verkeerd gaan, omdat hulle geneig is om alles deur die lens van MIV te sien wanneer diegene wat ons met MIV het, dit meestal nie doen nie.

Ek wil die skrywer noem;

É

Dit is 'n uitdaging vir 'n blanke vel om outentiek te skryf oor die ervaring van leef as 'n persoon van kleur. Net so is dit vir jong mense moeilik om outentiek te dink oor die probleme wat ontstaan ​​soos vlieë in 'n persoon van gevorderde jare.

Ek dink daaraan as 'n sekere gebrek aan empatie. miskien, en ek sal baie generies en onbeskof teenoor jong mense wees, kan ek 'n gebrek aan empatie hê as gevolg van 'n gebrek aan ervaring.

Veroudering met MIV word dus uitgebeeld as 'n onvermydelike ontmoeting met 'n dreigende vigs-verwante siektes wat ons op die een of ander manier jare voor ons tyd getref het. U kan miskien mislei word om byvoorbeeld te dink dat as u met MIV leef, u 'n groter risiko het vir longkanker. Die werklikheid is dat rook in komplekse redes meer algemeen voorkom in die MIV-gemeenskap. Die voorkoms van longkanker het niks met MIV self te doen nie.

Let wel: Sandra Brea is aan longkanker oorlede! En ek is desperaat vir 'n behandeling met Champix ...

Bejaardes met MIV en comorbiditeite wees

Soms word hierdie argument aangebied, maar begrawe.

Dit is vir almal slegte nuus om 'n 'lys van MIV-verwante ouderdomsverwante gesondheidstoestande' te identifiseer. Maar die navorsers is hierby betrokke: "Ons kan nie met sekerheid sê watter (toestande) veroorsaak word of vererger word deur MIV en die behandeling daarvan en wat verband hou met lewenstyl nie. ”

Ek het Champix ouens nodig. Help my !!!

Eenvoudig gestel, as u nie rook nie, moenie dwelms gebruik nie en leef relatief gesond1, 'n Paar van die gevolgtrekkings van hierdie tipe artikel is op u van toepassing. Ek besef weer dat goeie gesondheid en voorregte verweef is. Ek wil graag hê dat hierdie argument meer gereeld genoem moet word. Hoe dan ook, daar is 'n verskeidenheid verouderingservarings en ek gee om hoe ons dit herken.

Die gewilde vertelling oor MIV en veroudering is twyfelagtig in gebiede buite komorbiditeite. Die feit dat mense met MIV vroeër ouer is as hul negatiewe landgenote, word algemeen aanvaar, maar is dit waar? Nie almal dink so nie. Hoe dan ook, ons lewenstyl en sosiale determinante van gesondheid bepaal grootliks hoe ons verouder en wanneer ons sterf.

Ek sou sê dat hierdie faktore nou meer relevant is as MIV self of die medisyne wat ons neem. Let daarop dat ek verkies het om nie die newe-effekte van MIV-medisyne wat die lewens van bejaardes kan kompliseer, soms breedvoerig te bespreek nie.

Nie almal ervaar dit egter nie. Ek laat hulle hier weg, vir beter of slegter, met die doel om 'n gelyke speelveld te skep waar u miskien meer kan vertel. Soek uitstekende vertellings oor langtermynoorlewendes wat elders op hierdie webwerf te make het met newe-effekte. (POZ).

U kan oud word met MIV, maar nie toelaat dat MIV u hoëpriester word nie

Mara en ek, toe ons bymekaarkom, het ons ooreengekom om nie kinders te hê nie. Die rede waarom?

Siek Senior Dame
Dr medisyne vir bejaarde vrou, mooi vrou, wat nie baie gelukkig lyk met haar situasie nie

Waarom die behandeling in die 2002 Gone ons nie die veiligheid gebied het wat ons nodig gehad het om te glo dat minstens een van ons lank genoeg sou oorleef om 'n kind groot te maak, 'n persoon groot te maak en 'n burger te vorm nie!

Boonop was vertikale oordrag 'n spook wat in alle kliniese sorgsentrums vir mense met MIV in die verloskundige afdeling versprei het. Die risiko draai om 3,6%!

Dit lyk min, maar as dit by 'n menslike lewe kom, behou ons ons eie twyfel, vrees en lesse:

“As u twyfel, moet u nie oorskry nie”!

Ons was in die middel van die dertigerjare en vandag voel ek 'n bietjie hartseer, want nadat ek Vivian en Marina by 'n ma verloor het, wou ek liewer nie oor skryf nie, het ek nooit 'n seun of dogter gehad as ek nie daarvan gehou het nie. persoon en ook deur haar geliefd wees.

Ja dit is. Soveel skoonhede wat in die uithoeke van die lewe gegooi word ...

En tog sou ons tyd gehad het. Maar ....

Goed. As ek daaraan dink, as ons nou hierdie kind sou kon kry, sou ek haar vandag as Veritas, uit Latyn, registreer, waar, want sy sou die kroon gewees het van hierdie verhouding, van hierdie wonderlike huwelik met Mara.

Die Veritas is die kroning, met ander en diamante, van hierdie verhouding.

Ek sukkel!

Terugkeer na bejaardes met seropositief

Of die MIV-positiewe bejaarde in pyn

Perifere neuropatiepynDie pyn van perifere neuropatie tref sommige van ons. In my geval (Claudio) is om te huil. Ek het gehuil en baie gehuil op 'n verre Sondag vanweë die neuropatiese pyn wat by my uitgespook het en nie geweet het wat dit was nie. Ek onthou nog die eerste afspraak met dr. Alexandre Walter, 'n neurochirurg, toe hy my ontvang het by die Pynskliniek van die hospitaal São Camilo, waartoe ek nie meer toegang het nie, en my hoor hoor sê; hier vind ek iemand wat my verstaan ​​en hy baie beskeie

Kom ons kyk of ek aan u verwagtinge voldoen.

En hy het gekorrespondeer. Net om 'n bietjie meer kleur, sout en peper aan al hierdie dinge te gee in 'n tyd van behandeling, omdat ek al baie medisyne het, het hy twee inplantings voorgestel, een in elke halfrond van die brein, om pyn te beheer. in 'n operasie wat tussen ses en twaalf uur kan duur!

Ook nie fokken nie Ek het hom gesê!

En maande later het ek die hipotese ernstig oorweeg en Mara het saamgegaan. Dit was die eerste keer dat sy weg is en hy het somber voorgestaan.

- 'Ek het nie geweet dat jy getroud is nie'!

Dit is 'n behandeling wat nie 'n voorspelde uitgang het nie. Die enigste ding is dat die batterye drie maande duur. Hy sal elke drie maande moet binnekom en deur 'n magnetiese toestel beïnvloed word totdat hy herlaai word. Maar hy kan sy gedrag verander (hy het nie meer met my gepraat nie) en ophou om te wees wie hy is, geïnteresseerd in waarin hy belangstel, en selfs opgehou om jou lief te hê.

Hy het klaar gesê en ek het hom gevra waarom hy nog nie iets gesê het nie, en hy het weer gesê dat ek tot nou toe nie die hipotese oorweeg het nie!

Hartseer prentjie

Ek het by myself gedink langs DD Jackson wat sê:

- "Ek is jou outomatiese minnaar" »

- "Ek is jou outomatiese minnaar" »

- "Ek is jou outomatiese minnaar" »

- 'Automattic Lover' ...

- 'Automattic Lover' ...

- 'Automattic Lover' ...

Ja, u kan oud word met MIV

Maar ...

Hoe lank 'n persoon wat met MIV besmet is
Dit maak nie saak hoe vinnig of hoe stadig die tyd ons verbygaan nie. Sy meting, hoewel relatiwisties, kan altyd gereken word op die val van die een sandkorrel na die ander ad infinitum; en dit is hoe dit by my oorgegaan het, die een sandkorrel stadiger as die ander ...

Ek dink ook dat ons meer as bewus is daarvan dat ons op die rand van 'n afgrond sit, met sterftesprobleme toenemend in ons gedagtes. (Wanneer en waar het u laas gelees dat u goed met MIV sterf, of het u na 'n werkswinkel daaroor gegaan, of 'n artikel daaroor gelees in die konteks van huidige realiteite?).

Meer navorsing is duidelik nodig oor hoe regtig oud word met MIV.

Soos dit is, het ons nie eens beheer oor hoeveel van ons daar is nie.

Dit is nie net dat ek dit sê nie.

Toe ek laas hier geskryf het oor MIV en veroudering in Julie van 2018Ek het Kanada se National HIV Realise Organisation aangehaal, waarvan die opsomming vrae oor veroudering insluit.

Ek sal dit weer doen:Die amptelike onverskilligheid om die behoeftes van 'n groep wat ongeveer die helfte van die mense met MIV leef en jaarliks ​​groei te begryp, is indrukwekkend.. "

Niks het verander nie.

Die groep ouer mense met MIV het groter geword en, sou ek sê, een van die mees gemarginaliseerde in my land.

Ons weet nie eens hoeveel mense met MIV besmet is nie, sê 60, want ons hou nie data nie, dit is skokkend, maar dit is waar.

Onverskilligheid daar, wat my hier skok. Stel jou voor in Brasilië !!!

Ouer mense word in Kanada opgeneem in 'n uitgebreide groep genaamd “meer as 50”. Onthou dat jongmense in stappe van vyf jaar getoets word, sodat ons kan weet wat die getal in die 15 tot 19-reeks is wat gediagnoseer is. ? As u ouer as 50 is, stel ons nie belang in u vordering tot ouderdom nie.

Vir my, Claudio, klink dit soos die ding: 'U het alreeds gegee wat u moes gee. Vir beter of slegter, jy het minstens 50 jaar geleef en ons moet bekommerd wees oor diegene wat opdaag!

Dankie dat u die weg van die toekoms gebaan het!

Totsiens! Moenie ons meer pla nie

En dit is in Kanada!

Ouer mense met MIV, geïgnoreer, verlate en verkeerd verstaan!
Bejaardes met MIV
Ek wil dus eendag by Mara wees

Die punt is dat ouer mense met MIV geïgnoreer of verkeerd verstaan ​​word.

Uit die oog, uit die gees. Die ou mense is selde diensgebruikers, selde opgeneem in fokusgroepe, word selde geraadpleeg, selde op advies.

Hoekom?

Hulle is tuis, is afgetree, gaan nie veel uit nie, sorg of voel nie goed nie. Daar is eenvoudig nie genoeg pogings om dit op te maak nie.

Dit is baie makliker om ouer te word as ouer mense, en dit is wat ons gewoonlik doen.

"Die meeste HIV-navorsing sluit arbitrêr iemand ouer as 65 uit - 'n oorblyfsel van die ou dae toe daar nie van u verwag word om so lank te leef nie - daar is baie om te doen.

Hulle was gelukkig!

Ons weet nie wat gebeur as mense ouer word met MIV nie. Dit is 'n enorme onbeantwoorde vraag," sê Jeff Taylor in 'n onlangse POZ-voorbladverhaal.

Ek kan nie help om te dink dat dit sal verander nie.

'N "Silwer tsoenami" van mense wat met MIV leef, nader aan die einde van hul lewens, sal onverskilligheid beslis beëindig.

Noem dit grys kragstoot as jy wil.

Ons het baie om by te dra tot die begrip van die lewensiklus van MIV-lewe.

Intussen is ons verhale belangrik, joune en myne. Laat ons dit aanhou vertel

,

Vertaal deur Original Claudio Souza in Oud wees met MIV.

Advertensies

Verwante publikasies

Kommentaar en Sosialiseer. Die lewe is beter met vriende!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Sorositivo.Org doen alles in ons vermoë met betrekking tot u privaatheid, en ons verbeter altyd, verbeter, toets en implementeer nuwe data-beskermingstegnologieë. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk 18 uur of dag aan hierdie blog om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, want ek weet wat die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil is. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Lees alles in privaatheidsbeleid

U mening is baie belangrik!

Wil u u mening oor Blog Soropositivo.Org gee?

Verskaf u e-pos as u wil, sodat ons u antwoord kan stuur.

Dankie Ons verwelkom u terugvoer en sal binnekort terugkeer

WhatsApp Wat is ons?
Moet u praat? Daar is drie mense wat vrywilligersdienste lewer binne hul vermoë.
fout: Inhoud beskerm !!