Beeld standaard

MIV-behandeling moet voldoen

Behandeling met MIV dit is êrens op die internet ondermyn, en daar was, net soos ek weet, daar en daar nog steeds 'n bietjie onsin, wat daar gesê word. En wie implementeer dit 'n paar jaar by die outeur van hierdie pêrel gelede, trivialiseer VIGS:

MIV-behandeling
'N Eenvoudige virus! Vir hom is dit net 'n klein pil. Dat hy dit dan nie hoef te neem nie, goed verduidelik! Herstel. Ja, met die hart, bloeddruk en oksimetrie op nul!

Ek het dit die dag gemaak. en sedertdien 'N Werksperd. En ek hou dit so sedertdien!

Behandeling teen MIV
Net 'n klein pil

Behandeling vir MIV, of MIV soos byna almal sê (ek sien nie myself gee kos om dit te behandel nie!)

Die geskrewe en gepubliseerde onverantwoordelikheid van een kan die lewensnoodsaaklike ondergang van ander wees. En hoewel niemand my iets gevra het nie, en dit is alles die geheim, doen ek steeds wat ek glo, wat ek beleër, ten spyte van al my foute. Dit sou nie hier (op die internet) pas as ek dit sou skryf nie. Ek weet 'van Antonio' ​​dat jy jou seer en sleepbote dra.

Maar as lewe sengue. Dit het gevolg vir my, vir u en vir almal. Sy groot fout was “Probeer my hokslaan” sonder om te vra of ek hom wou hê….

Ek wou hom dan nie hê nie en sou hom nie later wou gehad het nie! En kyk, jy het net die magiese frase gesê:

En ek hier, waag myself!

Ek het altyd geweet ek sal luister!… (…)…. En interessant genoeg, ek het geweet ander dinge, gebaseer op ligte inligting, wat my daardie jaar ruim mobiliteit gegee het! En ek was baie bly, terwyl u, wat alreeds verborge genoem is, nie daar was om te steur nie.

Gedeeltes gegee, laat ons by die feite rakende die tema kom:

MIV-behandeling

  • Die gebruik van die medisyne soos voorgeskryf is noodsaaklik vir die behandeling.
  • U moet probeer om u pille elke dag ongeveer dieselfde tyd te neem.
  • Hierdie bladsy bevat advies oor hoe om gemiste dosisse te hanteer.
  • Dit is ook belangrik om die voedselinstruksies te volg en te kontroleer of dit medisyne interaksies het.

Die neem van u medikasie soos voorgeskryf, word dikwels goeie nakoming genoem. Goeie nakoming van u MIV-behandeling beteken:

  • Neem al die medisyne wat u HIV-kombinasie bevat, in die regte hoeveelhede.
  • Neem u medikasie op die regte tyd, so naby aan dieselfde tyd elke dag as moontlik. Dit beteken gewoonlik dat u die medisyne binne 'n twee uur venster neem (tot een uur aan beide kante van die vasgestelde tyd).
  • Volg alle aanwysings oor kos. Sommige medisyne moet saam met voedsel geneem word. om behoorlik opgeneem te word, maar ander moet op 'n leë maag geneem word.
  • lees interaksies met ander medisyne of medisyne. Dit sluit in medisyne wat deur die dokter voorgeskryf word, produkte wat sonder toonbank is, kruie- en alternatiewe medisyne, en ontspanningsmedisyne.

Maak dit saak of ek 'n paar dosisse van my MIV-behandeling mis?

MIV-behandelingU moet u pille neem. op dieselfde tyd elke dag, sodat dit 'n gewoonte word.

As u gewoond is aan die neem van al of byna al u antiretrovirale middels op die regte tyd en op die regte manier, is u in 'n baie beter posisie as u 'n probleem het, soos om 'n dosis te mis, oornag sonder medisyne of is daar geen pille nie. As u 'n beduidende aantal dosisse gemis het en so iets gebeur, is dit baie waarskynlik dat dinge verkeerd gaan.

Die jongste nuus en navorsing oor lidmaatskap

In studies, Ontbrekende dosisse hou verband met 'n toename in virale lading, 'n daling in seltelling CD4 en 'n verhoogde risiko van weerstand. Die beste resultate van MIV-behandeling word gesien by mense wat die medikasie of byna al hul medikasie behoorlik neem.

Wat moet ek doen as ek 'n dosis van my MIV-behandeling mis?

Alhoewel u moet probeer om alle dosisse van u medisyne te neem soos voorgeskryf, vergeet die meeste mense wat MIV-behandeling neem dit soms of vertraag dit.

Wat u moet doen aan 'n gemiste dosis, sal afhang van die omstandighede. In die meeste gevalle is die veiligste opsie om die gemiste dosis te neem sodra u oplet en na u normale skedule terugkeer. As u net besef dat u 'n dosis gemis het terwyl u die volgende dosis geneem het, neem die normale dosis. Moenie 'n dubbele dosis neem om die vergete dosis op te maak nie.

As u 'n dosis mis en nie seker is wat u moet doen nie, is dit 'n goeie idee om u kliniek te raadpleeg.

As u na behandeling met MIV opblaas (is siek), hoef u gewoonlik nie 'n ander dosis te neem nie, aangesien die medisyne reeds in u liggaam opgeneem is. Uitsonderings hierop is as dit minder as twee uur is sedert u medikasie teen MIV geneem het (of minder as vier uur as u neem Eviplera of rilpivirine), of as u die pille of dele daarvan in braking sien. "

Dit is baie belangrik om na te kyk. Elke verdoemende keer as dit gebeur, kyk ek!

Hoe lank 'n persoon wat met MIV besmet is

As u gereeld u dosisse laat val of laat neem, bespreek dit dan met u dokter of ander personeel in u kliniek. U kliniek kan advies en ondersteuning bied. In sommige gevalle kan dit sinvol wees om u behandeling na 'n kombinasie van medisyne met 'n laer risiko vir weerstandigheid te verander.

Vertaal deur Cláudio Souza uit die oorspronklike gepubliseer deur Roger Pebody, Voldoening aan MIV-behandeling em Julie 2019

Hierdie bladsy is in Julie 2019 hersien. Dit sal in Julie 2022 hersien word.

'N Bietjie meer vir u lees

Hi! U opinie is altyd van belang. iets te sê het? Dit is hier! Enige vrae? Ons kan hier begin!

Hierdie webwerf gebruik Akismet om spam te verminder. Leer hoe jou terugvoerdata verwerk is.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org, en ek, doen alles in ons vermoë rakende u privaatheid. En ons is altyd besig om nuwe tegnologieë vir databeskerming te verbeter, te verbeter, te toets en te implementeer. U data word beskerm, en ek, Claudio Souza, werk op hierdie blog 18 uur of dag om onder meer die veiligheid van u inligting te verseker, aangesien ek die implikasies en komplikasies van publikasies in die verlede en uitgeruil ken. Ek aanvaar die privaatheidsbeleid van Soropositivo.Org Ken ons privaatheidsbeleid

%d Bloggers soos hierdie: